GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Erektionsproblem

Här är det okända penisfenomenet, som drabbar så gott som alla svenska män på vintern

Vintern är här och med den kommer kallare temperaturer, snö och mycket inomhusmys. Och den extra tiden inomhus kan du använda i sängen för att njuta av din partner och sexliv, men många är inte medvetna om att svenska män ofta drabbas av ett okänt fenomen under de kalla vintermånaderna.

Vi pratar om det relativt okända fenomenet ’vinterpenis’, som i stort sett alla svenska män löper överhängande risk att drabbas av under vintern. Och även om vinterpenis inte är farlig, kan den fortfarande påverka ditt sexliv. Med det i åtanke ger vi dig den fullständiga översikten över vad "vinterpenis" är, varför du får det och vad du kan göra för att säkerställa att ditt sexliv inte lider av penisfenomenet.

Vad är "vinterpenis"?

Så gott som alla män får problem med vinterpenis när det blir kallt ute och temperaturen sjunker. Och förklaringen är faktiskt väldigt enkel och logisk, blodflödet i din penis minskar.

Detta beror på att blodkärlen drar ihop sig när det är kallt, vilket kan ha en negativ inverkan på din penisstorlek under vintern. Faktum är att din penis kan vara upp till 30 procent mindre i längd och 50 procent mindre i omkrets än vid normala temperaturer. Det beror på att kroppen är byggd för att hålla värme och energi och när det är minusgrader ute så aktiveras kroppens försvarsmekanism för att hålla dina inre organ varma och ‘trollstaven’ blir därmed mindre.

Men oroa dig inte, även om fenomenet kan låta obehagligt, är det viktigt att komma ihåg att det inte är ett permanent tillstånd. För när sommaren börjar kan du uppleva raka motsatsen i form av en 'sommarpenis', där din penis upplevs längre och större. Det finns dock flera problem förknippade med vinterpenis.

Vinterpenis är när din penis blir mindre på grund av de kalla temperaturerna.

Det kan vara svårare att få orgasm

Även om din penis inte går i viloläge för vintern när du drabbas av vinterpenis, kan fenomenet påverka ditt sexliv negativt. För förutom att göra din penis mindre kan du också få erektionsproblem och svårigheter att få orgasm när det är kallt ute.

Och här hittas boven återigen i den minskande blodtillförseln till din penis, eftersom kroppen helt naturligt i samband med sin temperaturreglering minskar blodflödet i dina perifera organ - dvs händer, näsa, öron, fötter och penis.

I grund och botten kan du uppleva en liten känslighet i penis när det är kallt. Dessutom kan du också märka att pungen drar sig närmare kroppen för att kunna få värme därifrån, vilket kan påverka din förmåga att få erektion. Förkylning kan också påverka din koncentrationsförmåga vid samlag och kan därför bara förvärra symtomen på vinterpenis och därmed leda till svårigheter att upprätthålla erektion och få orgasm.

Vad kan du göra åt vinterpenis?

Vinterpenis är som sagt helt naturligt och något som praktiskt taget alla svenska män kämpar med under de kalla vintermånaderna. Men som tur är finns det hjälp att få om du vill ge dig själv de bästa förutsättningarna för att få erektion och orgasm trots vinterkylan.

1. Långt förspel: Precis som en idrottare är det viktigt att dina viktigaste muskler är uppvärmda innan du börjar ha kul. Din penis är en muskel och därför kan ett långt och varmt förspel hjälpa dig att övervinna de problem som är förknippade med vinterpenis.

2. Naturliga potenspiller: Ett naturligt kosttillskott speciellt utvecklat för män, såsom Viaman Plus, som innehåller ginseng, zink och gingko bilboa, kan också hjälpa då det hjälper till att öka blodcirkulationen och potentiellt kan lindra problemen med vinterpenis. Ett annat bra alternativ är VigRX förstoringstillskott, som är ett naturligt tillskott för män som drömmer om en större penis.

3. Ta på dig de vita tennisstrumporna: Dina externa organ får mindre blod för att tillföra extra blod till dina inre organ när det är kallt, och du kan därför med fördel sova med strumpor på natten (eller när du har sex). Det kanske inte är speciellt sexigt, men det kan göra underverk för din blodcirkulation.

4. Sätt på värmen: Med de stigande energipriserna i Sverige i åtanke är detta inte det mest ekonomiska rådet. Men slå på värmen i sovrummet, då brukar det gå och du ska inte ha problem med erektionsproblem eller orgasmproblem på grund av vinterpenis.

Se till att ha ett bra långt förspel för att värma upp i god tid innan sex på vintern.

Oroa dig inte, det är helt normalt

Vinterpenis är som sagt helt normalt och något som drabbar nästan alla svenska män under de kalla vintermånaderna. Så du behöver inte oroa dig om du upplever att ‘trollstaven’ blir mindre eller i vissa fall har problem med att få erektion eller orgasm. Det kan dock vara obehagligt att uppleva och kan påverka din manlighet, och därför kan vi bara rekommendera dig att följa några av ovanstående råd som beskrivs i denna artikel för att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att övervinna "vinterpenis".

Men om erektionsproblem är ett återkommande problem och inte bara något som uppstår på grund av de kalla temperaturerna bör du konsultera din egen läkare då han/hon kan hjälpa dig med vidare behandling.

Andra intressanta artiklar