• Diskret tjänst

  100% diskret förpackning och fakturering

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Erektionsproblem är vanligare bland äldre

Introduktion

Erektionsproblem kan orsakas av allt från högt blodtryck, kolesterol eller diabetes. Erektionsproblem behandlingar kan bidra till att eliminera dessa fysiska orsaker som kan leda till erektionsproblem genom att hjälpa till att öka blodflödet till penis, vilket kan bidra till att ge en fastare och mer varaktig erektion.

Många fysiska orsaker till erektionsproblem kan också vara ett direkt resultat av livsstilsval. Män som röker mycket, dricker stora mängder alkohol eller är överviktiga är mer benägna att uppleva problem att få en erektion. Studier har visat att impotens hos män är vanligare hos rökare än hos icke-rökare.

Psykologiska problem kan också leda till erektionsfel. Känslor av ångest och nervositet kan ofta leda till yngre män som lider av impotens. Problem som stress och trötthet är också vanliga orsaker till erektionsproblem, även med män i alla åldrar. Andra vanliga psykiska problem som kan kräva impotensbehandling innefattar depression och samlagsproblem.

Forskning av erektionsproblem

En ny studie visar att då män åldras kan de eventuellt komma i kontakt med erektil dysfunktion (ED), mer känt som impotens.

Forskningen som publicerades i augusti 2013 i upplagan av Annals of Internal Medicine visar att ED är vanlig bland äldre män och att den sexuella funktionen sänks avsevärt efter 50-årsåldern.

Erektil dysfunktion är oförmågan att kunna få eller upprätthålla en erektion som är tillräcklig för sexuell tillfredsställelse för båda parter. Ett tag tenderade läkare att skylla ED på psykologiska problem eller, för äldre män, den normala åldringsprocessen. Idag säger urologer att fysiska faktorer ligger bakom ungefär 90% av fallen med ihållande erektil dysfunktion för män över 50 år.

Forskare tillfrågade mer än 31,000 personer i åldern 53–90 inom vården om deras sexuella funktion. De frågade frivilliga och bad dem att uppskatta sin förmåga de senaste tre månaderna – utan behandling – att få och bibehålla en erektion som anses som tillräcklig för samlag. Män med ”dålig” eller ”väldigt dålig” förmåga ansågs ha erektil dysfunktion.

Efterforskningarna tog hänsyn till andra faktorer såsom ålder, fysisk aktivitet, alkoholintag och rökning – som kan påverka erektil funktion. Och i många av dessa fall är det nödvändigt med produkter mot erektionsproblem.

Ju yngre man, desto bättre funktion

Resultatet visade att ålder spelade en primär roll hos män som sa att de hade erektionsproblem. Ju äldre man, desto högre andel rapporter om erektionsproblem.

Rapporterna sträckte sig från ”bra” funktion hos yngre män till en stadig nedgång till ”dålig” bland den äldre målgruppen.

Majoriteten av de unga männen (74%) uppskattade sin sexuella funktion som bra eller väldigt bra: endast 10% av män äldre än 80 år uppskattade sin sexuella funktion likadant. Enbart 12% av yngre män svarade att de hade stora eller måttliga problem. Men mellan en fjärdedel och en tredjedel av alla män över 50 år rapporterade denna allvarlighetsgrad av sexuell funktion

 • 2% rapporterade första upplevelsen av ED före 40 års ålder
 • 4% rapporterade första upplevelsen av ED mellan åldrarna 40 till 49
 • 26% rapporterade första upplevelsen av ED mellan åldrarna 50 till 59
 • 40% rapporterade första upplevelsen av ED mellan åldrarna 60 till 69

Män med hälsosam livsstil och utan kroniska sjukdomar hade lägst risk för erektil dysfunktion; den största skillnaden sågs för män mellan 65–79 år. Till exempel hade män som tränade minst tre timmar per vecka 30% mindre risk för ED än de som tränade lite. Övervikt, rökning och överdrivet Tv-tittande associerades även med en större risk för erektil dysfunktion.

Erektionsproblem påverkar så många som 20 miljoner amerikanska män. Det kan vara förödande för självkänslan och ha en långsiktig påverkan på förhållanden. Forskare säger sig hoppas att deras studier kommer att leda till nya upptäckter inom tillståndet och hjälpa till med att bekämpa dess sociala stigma.

Rekommenderade Produkter