GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Erektionsproblem är vanligare bland äldre

Introduktion

Erektionsproblem kan orsakas av allt från högt blodtryck, kolesterol eller diabetes. Erektionsproblem behandlingar kan bidra till att eliminera dessa fysiska orsaker som kan leda till erektionsproblem genom att hjälpa till att öka blodflödet till penis, vilket kan bidra till att ge en fastare och mer varaktig erektion.

Många fysiska orsaker till erektionsproblem kan också vara ett direkt resultat av livsstilsval. Män som röker mycket, dricker stora mängder alkohol eller är överviktiga är mer benägna att uppleva problem att få en erektion. Studier har visat att impotens hos män är vanligare hos rökare än hos icke-rökare.

Psykologiska problem kan också leda till erektionsfel. Känslor av ångest och nervositet kan ofta leda till yngre män som lider av impotens. Problem som stress och trötthet är också vanliga orsaker till erektionsproblem, även med män i alla åldrar. Andra vanliga psykiska problem som kan kräva impotensbehandling innefattar depression och samlagsproblem.

Forskning av erektionsproblem

En forskningen som publicerades i augusti 2013 i upplagan av Annals of Internal Medicine visar att erektil dysfunktion, mer känt som impotens, blir vanligare vid hög ålder och att den sexuella funktionen sänks avsevärt efter 50-årsåldern.

Erektil dysfunktion är oförmågan att kunna få eller upprätthålla en erektion som är tillräcklig för sexuell tillfredsställelse för båda parter. Ett tag tenderade läkare att skylla ED på psykologiska problem eller, för äldre män, den normala åldringsprocessen. Idag säger urologer att fysiska faktorer ligger bakom ungefär 90% av fallen med ihållande erektil dysfunktion för män över 50 år.

Forskare tillfrågade mer än 31,000 personer i åldern 53–90 inom vården om deras sexuella funktion. De frågade frivilliga och bad dem att uppskatta sin förmåga de senaste tre månaderna – utan behandling – att få och bibehålla en erektion som anses som tillräcklig för samlag. Män med ”dålig” eller ”väldigt dålig” förmåga ansågs ha erektil dysfunktion.

Efterforskningarna tog hänsyn till andra faktorer såsom ålder, fysisk aktivitet, alkoholintag och rökning – som kan påverka erektil funktion. Och i många av dessa fall är det nödvändigt med produkter mot erektionsproblem.

Ju yngre man, desto bättre funktion

Resultatet visade att ålder spelade en primär roll hos män som sa att de hade erektionsproblem. Ju äldre man, desto högre andel rapporter om erektionsproblem.

Rapporterna sträckte sig från ”bra” funktion hos yngre män till en stadig nedgång till ”dålig” bland den äldre målgruppen.

Män med hälsosam livsstil och utan kroniska sjukdomar hade lägst risk för erektil dysfunktion, medan övervikt, rökning och överdrivet tv-tittande associerades med en större risk för erektil dysfunktion.

Många väljer att åtgärda erektions problem med naturliga produkter, som syftar till att förbättra prestanda och uthållighet. På Shytobuy erbjuder vi produkter för män i alla åldrar.

Andra intressanta artiklar