GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Brun utan sol för män

Under de senaste åren har ett ökande antal män bytt solstolar mot solbränna på flaska och i kapselform. Detta har blivit ett säkrare, snabbare och mer modernt sätt att bli brun på, även för män.

Brun utan sol på uppgång

Det har blivit så populärt att fejka sin solbränna att en tredjedel av alla män i åldern 16-25 har experimenterat med en brun utan sol- produkt. Det är lätt att förstå varför:

När vädret är opålitligt är det skönt att ha sin brun utan sol-produkt att lita på, dessutom kan det ge en härlig självförtroendeboost att redan ha en stadig bränna när du väl gör entré på stranden.Män har dock en rädsla att fejkbrännan ska få dem att uppfattas som omanliga och även att de ska se onaturliga ut i sin hudfärg. Ingen vill hamna i det stadiet att man börjar närma sig en orange färg.

Idag behöver man sällan oroa sig för färgen, med den teknik och de hjälpmedel som finns idag är den synliga fejkbrännan ett minne blott. Idag kan du knapra kapslar och få en helt naturlig färg, utan att någon behöver veta!

Så här fungerar brun utan sol för män

Idag finns det en mängd med brun utan sol produkter som ger en härlig gyllenbrun bränna. Och kan näst intill vara omöjliga att skilja från en naturlig solbränna. Det är den essentiella fettsyran DHA (dihydraoxiaceton) som i kontakt med aminosyrorna i huden skapar de mörkare hudtonerna. Det kan ta upp till 6 timmar för huden att absorbera krämen och innan du kan se något resultat. Under den här tiden är det bra om du är försiktig när du tar på dig kläder eller med lakan då huden kan ge ifrån sig färgen som inte torkat in helt. Färgen går vanligtvis bort i tvätten. Krämen sätter sig inte särskilt djupt utan stannar i det yttersta hudlagret och försvinner naturligt efter en vecka. Vill du få bort färgen snabbare finns det vissa borttagningsmedel du kan använda men det är svårt att snabbt återgå till sin naturliga hudfärg.

Hur applicerar jag krämen bäst?

För att få en jämn och naturlig ton på huden kan det vara bra att peela huden innan du applicerar på krämen. För att få bort döda hudceller. Du kan även smörja in torra partier på kroppen, som runt naglar, händer, fötter, armbågar, knän, med en fetare bodylotion. Dessa torra partier har en förmåga att absorbera mer av krämen och kommer därför få en mörkare ton än övriga huden. När det kommer till ansiktet vill du ha en så jämn och fin ton som möjligt och därför är det viktigt att du köper en brun utan sol som är anpassad för ansiktet. Det kan vara en kräm för både kropp och ansiktet eller en separat kräm endast för ansiktet.

Sola med brun utan sol för män

Det går bra att sola med brun utan sol eftersom reaktionen sker i det yttre hudlagret. Och naturlig solbränna sätter sig djupare in i huden. Däremot ska du vänta minst 8 timmar efter du har applicerat krämen på huden så du inte riskerar streck, fläckar och ojämnheter från krämen. Du ska också undvika att svettas det första åtta timmarna efter applicering för att få bästa jämna resultat.

Tips för män som vill komma igång med Brun utan sol

Här kommer några säkra tips för de män som vill komma igång och använda brun utan sol produkter och få naturlig solbränna utan solning :

Överdriv inte

Så se till att du köper en kvalitetsprodukt och var noga med att börja långsamt. Det kan bli lite konstigt och chockande för omgivningen om din hud går från blek till superbrun direkt. Låt processen ta lite tid.

Välj rätt produkt

Numera finns det massor av högkvalitativa brun utan sol produkter som ger dig en fräsch bronsglöd utan strimmor eller den fruktade orangea färgen. Leta dig fram till vad som passar din budget och hudtyp. Brun utan sol finns som kräm, gel, spraytan, mousse och kapslar. Vilket som fungerar bäst är individuellt och upp till dig och testa. Generellt sätt så torkar mousse och spray in i huden snabbare än krämer. Och kan vara enklare att applicera på huden så du får en jämnt lager.

Applicera bara en gång i veckan

Detta varierar för alla, men det bästa sättet att gå till väga är enligt experterna att använda brun utan sol på hela kroppen en gång i veckan och ditt ansikte två gånger i veckan. Samma saker gäller med sprayning. Tar du kapslar följer du bara anvisningarna på förpackningen.

Sammanfattningsvis

Användningen av brun utan sol hos män har ökat under de senaste åren. Det har visat sig att vi trivs bättre med oss själva när vi har en solbränna och att vi också finner det attraktivt hos andra med en solbränna. Det ger också ett bättre självförtroende när du gör entré för första gången på stranden efter en lång mörk vinter som resulterat i en kritvit hy.

Brun utan sol finns som kräm, gel, spraytan, mousse och kapslar. Det är viktigt att du inte går ut för hårt utan låter brun utan sol ta sin tid så att du får bästa resultat och inte går från blek till superbränd på några dagar. Gör gärna en peeling innan du applicerar krämen och det räcker med insmörjning en gång i veckan för kroppen och kanske två gånger i veckan för ansiktet.

Andra intressanta artiklar