GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Vad är retinol?

Retinol är känt för att vara ett av de effektivaste ämnen på marknaden för att göra hudens struktur jämnare och bekämpa rynkor och ärr! Det är en trygg lösning för att uppnå en felfri hud, som hyllas av kosmetologer och dermatologer världen över. Retinol har gjort en stor comeback under år 2020 och är populärare än någonsin - en trend som inte visar några tecken på att avta!

Idealiskt för att bekämpa de första ålderstecknen: Rynkor och fina linjer

Många studier har visat att retinol har egenskaper som kan motverka rynkor. Retinol är ett ämne som härleds från A-vitamin och har blivit populärt inom hudvård eftersom det har två fantastiska egenskaper för huden. För det första främjar retinol eliminering av döda hudceller från det översta hudlagret och aktiverar cellförnyelsen. För det andra stimulerar det produktionen av kollagen och elastin. Hudkräm med retinol är därför ett utmärkt hjälpmedel i din kamp mot ålderstecken. Denna typ av anti age kräm passar alla hudtyper.

Eliminerar mörka fläckar

När vi åldras blir solens effekt på huden mer synlig. Om man utsätts för mycket stark sol kan hudens pigment störas. Detta ger upphov till mörka pigmentfläckar på huden. Att använda retinol kan bekämpa detta fenomen tack vare de egenskaper som härstammar från A-vitamin. Det påverkar hudens melaninproduktion för att återställa en jämn färg i huden genom att bleka de bruna fläckarna.

Motverkar akne

Retinol har också fördelaktiga egenskaper för yngre personer. Det är uppbyggt av små molekylerna som är utmärkta för behandling av akne. Eftersom ämnet hjälper till att förnya det översta hudlagret motverkar det gropig hud och finnar, så att huden blir jämnare och återfår sin lyster

Retinol har många likheter med A-vitamin och betakaroten, men dessa ämnen skiljer sig ändå lite från varandra. Retinol motverkar effektiv akne. Det har även exfolierande egenskaper som hjälper till att öppna hudens porer, reglera keratinproduktionen och jämna ut ärr som orsakats av akne.

Retinol med A-vitamin är ett utmärkt hjälpmedel för att upprätthålla frisk hud och är ett effektivt vapen för behandling av många hudproblem. En av fördelarna med att använda A-vitamin för akne är att det exfolierar och jämnar ut huden. Detta kraftfulla vitamin kan även reparera cellstrukturer, bromsa talgproduktionen och minskar ojämnheter och pigmentförändringar. Eftersom retinol hämmar talgproduktionen förhindrar det även att porerna täpps med talg och att man får nya finnar. Då talgproduktionen avtar minskar även spridningen av bakterier på huden.

Passar alla hudtyper

Förut trodde man att retinol inte får användas på känslig hud över huvud taget, men det har senare visat sig att detta inte stämmer. Retinol i höga mängder kan irritera huden och orsaka rodnad och klåda. Det sägs dock att personer som anser sig ha känslig hud har fördubblats de senaste åren och enligt en undersökning anser 50% av alla fransmän att de har känslig hud. På senare tid har man utvecklat nya produkter med en koncentration av retinol som kan användas på skör och känslig hud. Många moderna retinolprodukter har kombinerats med antiinflammatoriska ämnen och fuktgivande ingredienser för att passa alla sorters hudtyper. Med ett bredare utbud kan du välja den bästa retinol produkten för just din hud.

Ett måste i din kvällsrutin

När du använder retinol är det viktigt att dosera rätt. Även om du älskar detta mirakelmedel bör du använda det med måtta. Många fokuserar på att vårda huden på morgonen, men en retinol kräm ska helst appliceras på kvällen före du lägger dig. Detta beror på att det påskyndar cellförnyelsen för att jämna ut hudens yta medan du sover. Ämnet är dessutom ljuskänsligt och man bör därför undvika direkt solljus efter applicering. Låt retinol göra underverk för din trötta hud och vakna med en jämn och lystrig hud nästa morgon!

Retinol eller hyaluronsyra?

Tack vare ShytoBuy och vårt Retinol Serum som innehåller både retinol och hyaluronsyra behöver du inte längre välja! Med en unik blandning av naturliga och fuktgivande ingredienser är detta serum utformat för att hjälpa dig att bekämpa ålderstecken, så som rynkor, fina linjer, pigmentfläckar och andra hudproblem. Produkten passar alla hudtyper: normal, oljig, torr och känslig hud.

Klicka här för att läsa mer om Retinol Serum : https://www.shytobuy.se/anti-ageing-produkter.html

En produkt med många fördelar

Njut av oändliga fördelar med en och samma produkt. Retinol motverkar akne, minskar uppkomsten av rynkor och fina linjer, ger huden en jämnare textur, förnyar det översta hudlagret och ger en vacker lyster samt öppnar porerna. Kanske vi upptäcker nya överraskande fördelar i framtiden?

Andra intressanta artiklar