GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Boosta din testosteronnivå naturligt

Män som lider av en låg testosteronhalt kan enkelt boosta sin testosteronnivå, helt naturligt! Förändring av rutiner i vardagen kan göra mer än du tror.

Kan man boosta låg testosteronnivå på naturlig väg?

Om du letar efter sätt att öka din nivå av testosteron, börja med att titta på dina dagliga vanor. Vissa förändringar som är bra för din hälsa kan också ge fördelar med att hjälpa till att upprätthålla en hälsosam nivå av detta viktiga manliga hormon.

Få tillräckligt med sömn

Se till att sömnen prioriteras, sikta på 7 till 8 timmar per natt, även om det innebär att måste ändra om i ditt schema och dina vanor. Om du har problem att få god sömn regelbundet, tala med din läkare.

Håll en hälsosam vikt

Män som är överviktiga eller feta lider ofta av testosteronbrist För de män som kan förlora den där extra vikten kan det bidra till att testosteronhalten går tillbaka uppåt. Likaså för män som är underviktiga, att få upp din vikt till en hälsosam nivå kan också ha en positiv effekt på hormonet.

Håll dig aktiv

Testosteron anpassar sig till kroppens behov. Om du tillbringar merparten av din tid liggandes på soffan blir budskapet till din hjärna att du inte behöver så mycket testosteron för att stärka dina muskler och ben. Men när du är fysiskt aktiv, skickar hjärnan ut signalen att den behöver mer av hormonet.

Tips till dig som vill komma igång:

  • Rask promenad minst 10 till 20 minuter om dagen
  • Bygga styrka med flera sessioner styrketräning med vikter eller gummiband varje vecka
  • Arbeta med en tränare för att lära dig korrekta övningar så att du inte skadar dig

Ta det heller inte för långt med din träning. Extrema mängder uthållighetsträning – för dig som inte är på nivån för elitidrottare - kan sänka ditt testosteron.

Ta kontroll över din stress

Om du är under ständig stress, kommer din kropp pressa fram en stadig ström av stresshormonet kortisol. När den gör det kommer den ha mindre möjligheter att skapa testosteron. Så att kontrollera din stress är viktigt för att hålla upp din testosteronhalt.

Råd till dig som stressar för mycket i vardagen:

  • Skär ner på långa arbetstider. Om du arbetar massor av övertid, försök att hålla din arbetsdag till 8 timmar eller mindre
  • Spendera 2 timmar om dagen på aktiviteter som du gillar som inte är arbete eller motionsrelaterade, som att läsa eller spela musik

Se över dina mediciner

Vissa läkemedel kan orsaka en nedgång i din nivå av testosteron. Dessa innefattar:

  • Opioida läkemedel såsom fentanyl, MS Contin, och OxyContin
  • Glukokortikoida läkemedel såsom prednison

Du bör dock inte sluta ta någon av dina mediciner. Om du är orolig för din nivå av testosteron, diskutera dina mediciner med din läkare för att säkerställa vad som är problemet, och gör efter din läkares rekommendationer justeringar till din behandling om det behövs.

Andra intressanta artiklar