• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Hur fungerar feromoner för människor?

Feromoner är naturliga kemikalier i kroppen som omedvetet kan plockas upp av andra människor. Tusentals av människor (och många studier) vittnar till det faktum att feromoner kan fungera. Produkter som feromonspray kan hjälpa till framhäva dina naturliga feromoner i kroppen för att öka din attraktivitet.

Vad är feromoner?

Termen feromon kommer från de grekiska orden “pherein” och “hormon” och är också känt som "larm ämnen”. Ett feromon kan beskrivas som en kroppslukt som utlöser social respons på mottagaren från samma art. Det är så att säga doftämnen, som kan ha en påverka och ge effekt på beteende och bemötande från manliga och kvinnliga parter av samma art. Feromon används i stor utsträckning i hela djurriket. Exempel kan ses i bland annat bi världen. Bi - honan använder dessa dofter som lockbete för att attrahera män i en fälla, så att de kan paras ihop. På samma sätt kan man se i övriga djurvärlden hur de kvinnliga parterna signalerar sin reproduktiva beredskap i form av feromoner.

Fungerar dofterna även hos människor?

Forskare har varit intresserad av hur feromoner fungerar i praktiken i årtionden och många väldokumenterade studier tyder på att de spelar en viktig roll i sexuell attraktion. Liksom andra djur utsöndrar människor också olika dofter efter kroppens cykel och behov. Män och kvinnor har luktproducerandekörtlarna i armhålorna, bröstvårtor och könsorgan, som sägs - i vissa perioder mer än andra - kunna påverka kraft och attraktivitet hos mottagaren. Stora vetenskapsmän, bland annat Gustav Jäger och Martha Mc Clintock, har undersökt dessa kemiska budbärare och deras förmågor under observation. Dessa forskare lyckades finna beteendeförändringar hos de mottagande individerna som blev utsatta för feromoner från andra individer. De hävdar att feromoner kan ha en påverkande effekt på antonoma nervsystemet och utföra fysiologiska och beteendemässiga förändringar hos mottagaren.

Vilka typer av kroppslukter finns det?

Det är bevisat att en viss doft eller lukt kan framkalla en behaglig känslomässig reaktion som kan vara tilltalande för mottagaren. Det finns fyra huvudsakliga typer av välkända feromoner: Urtrampningslager - de bidrar till ett omedelbart svar från mottagaren. De är vanligtvis förknippade med sexuell attraktion. Primer feromoner – det tar lite längre tid innan det ger respons. De kan ha en påverkande effekt på kroppen fysiologi - inklusive menstruationscykeln hos kvinnor, pubertet och graviditet. Likaledes kan de ha inflytande på hormonnivåer. Signaler - dessa signaler är från en genetisk lukt. Denna doft visar sig dels i mamman som kan känna igen sitt nyfödda barn och vise versa. Modulator - sägs ha en föränderlig eller en synkroniserings effekt på kroppen. Dessa utsöndrade feromoner kan ha en påverkande effekt på mottagarens sinne, känsla och beteende.