• Diskret tjänst

  100% diskret förpackning och fakturering

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Ta bort åderbråck själv med huskurer

Åderbråck är en mycket vanlig åkomma och man räknar med att åtminstone hälften av alla vuxna någon gång under livet drabbas. För många kan det kännas drastiskt att lägga sig under kniven för att få rätsida på sina åderbråck, då kan våra huskurer göra susen. En hälsosam livsstil, beprövade husmorsknep och receptfria behandlingar kan gå lång väg när det kommer till att motverka åderbråck.

Huskurer mot åderbråck

Åderbråck är ett vanligt problem, i vilken onormalt förstorade vener visas nära hudens yta. De uppträder vanligen i vader och lår och uppkommer när venerna utvecklar försvagade väggar eller dåligt fungerande ventiler, som reglerar blodflödet. Tillståndet kan orsaka smärta, trötthet, rastlöshet och känslor av brännande, bultande, stickningar eller tyngd i benen. Utseendet på utbuktande vener är också ett bekymmer för många människor. Många av de naturliga behandlingarna och huskurer går ut på att förbättra blodflödet på det specifika problemområdet. På så sätt går det att minska och ta bort åderbråck hemma.

Gemensamma faktorer som bidrar till åderbråck är ärftlighet, fetma, användning av p-piller, förstoppning och hormonella förändringar i kroppen under graviditeten, pubertet och klimakteriet. Medicinska och kirurgiska behandlingar för åderbråck kan vara mycket dyra. Du kan prova några huskurer för att minska och motverka åderbråck och den smärta de åsamkar. Här är de vanligaste huskurer för åderbråck och ytliga blodkärl.

Äppelcidervinäger kan förbättra blodflödet

Äppelcidervinäger är en bra behandling för åderbråck i benen. Det är en naturlig kroppsrengöringsprodukt som också förbättrar blodflödet och cirkulationen. När blodet börjar flöda naturligt kan tyngden och svullnad av åderbråck minska i stor utsträckning.

Metod: Applicera outspädd äppelcidervinäger på huden över åderbråcket och massera försiktigt området. Gör det varje dag innan du går till sängs och igen på morgonen. Följ denna behandling under några månader för att minska storleken på åderbråck. Ett annat alternativ är att lägga till två teskedar äppelcidervinäger till ett glas vatten och rör om väl. Drick blandningen två gånger om dagen under åtminstone en månad för att se positiva resultat.

Cayennepeppar för C-vitamin

Cayennepeppar anses av somliga vara en mirakel kur mot åderbråck. Kryddan är en mycket rik källa till C-vitamin och bioflavonoider, som ökar blodcirkulationen och lindrar smärtan av överbelastade och svullna ådror.

Metod: För att bli av med åderbråck och ytliga blodkärl, så prova att tillsätt en tesked cayennepepparpulver till en kopp varmt vatten och rör om väl. Drick denna blandning tre gånger om dagen i en eller två månader.

Olivolja kan minska smärtan

Att öka blodcirkulationen är nödvändigt för att behandla åderbråck. Att massera med olivolja kan hjälpa till att öka cirkulationen och därigenom minska smärta och inflammation.

Metod: Behandla åderbråck genom att blanda lika delar olivolja och vitamin E olja och värm den lite. Massera venerna med den varma oljan i flera minuter. Gör detta två gånger dagligen under en till två månader. Du kan också blanda fyra droppar cypressolja med två teskedar varm olivolja och massage med denna blandning.

Vitlök och minska inflammationen

Vitlök är en utmärkt ört för att minska inflammationen och symptomen på åderbråck. Det hjälper också till med att bryta upp skadliga gifter i blodkärlen och förbättra cirkulationen.

Metod: Skiva upp sex vitlöksklyftor och lägg dem i en ren glasburk. Pressa saften från tre apelsiner och lägga i burken. Lägg också till två matskedar olivolja. Låt blandningen stå under ca 12 timmar. Skaka burken och lägg sedan några droppar av lösningen på fingrarna. Massera inflammerade vener med lösningen i en cirkulär rörelse under 15 minuter. Linda området med en bomullstrasa och lämna över natten. Upprepa dagligen i flera månader. Inkludera dessutom färsk vitlök i din kost.

Receptfria läkemedel mot åderbråck

Om du inte har lust att pröva huskurer eller dyra operationer på klinik finns det också en uppsjö av receptfria behandlingar som kan motverka åderbråck och minska dina symptom och besvär. En stor fördel med att använda sig av en receptfri produkt mot åderbråck och ytliga blodkärl, är att de oftast har en snabbare verkningstid än huskurer. Det kan även vara lättare att både kontrollera effekten och använda sig av en produkt som är specifikt anpassad för ändamålet.

Åderbråck salva

En åderbråck salva fungerar oftast genom att både behandla åderbråck och dess symptom. Ingredienserna är noga utvalda för att kunna ge en maximal effekt och verka så fort som möjligt. Även om ytliga blodkärl är ofarligt, så upplever många att det är ett oerhört frustrerande tillstånd. Receptfria produkter som till exempel en åderbråck salva är därför en väldigt populär behandling för att så snabbt som möjligt få slippa besvären. En annan fördel med att använda sig av en salva är att det är lättare att behandla det specifika problemområdet.

Åderbråck tabletter

Förutom en åderbråck salva, så finns det även tabletter som kan behandla ytliga blodkärl. De består ofta av naturliga extrakt som förbättrar blodcirkulationen och på så sätt kan de förbättra kapillärerna i de drabbade blodkärlen. Effekten blir ofta att åderbråcken försvinner. Ett annat alternativ är att kombinera både åderbråck tabletter och salva för att kunna maximera effekten av behandlingen.

Livsstilsförändringar kan göra skillnad

Det är viktigt att återigen påpeka att livsstilsförändringar kan vara mycket effektiva när det gäller åderbråck. Att träna lagom och regelbundet, samt ha en varierad och hälsosam kost förbättrar cirkulationen och kan lätta på trycket runt venerna samt förstärka venernas väggar vilket kan lindra åderbråck. Det kan därför vara värt att fundera på om det finns några relevanta livsstilsförändringar som du kan göra för att minska riskerna för att utveckla ytliga blodkärl.

Positiva livsförändringar som du kan göra:

 • Motionera mer. All träning som ökar blodflödet är bra och det behöver inte vara en högintensiv träningsform för att kunna göra en skillnad. Ibland kan det räcka med att börja promenera kortare avstånd.
 • Ät hälsosam mat som främjar blodcirkulationen. Oftast behöver du inte göra en helomvändning av kosten, utan det räcker det i många fall med små förändringar. Du kan till exempel minska ner på onyttigheterna.
 • Sitt inte still så ofta. Personer som lever ett stillasittande liv har en större risk att drabbas av åderbråck och ytliga blodkärl. Det är för att blodet oftast samlas i benen när man sitter ner under långa tillfällen. Om du har ett stillasittande arbete, så kan det vara värt att ta små pauser där du rör på dig. Det kan även vara värt att lägga upp fötterna högre upp om du kan, för att minska mängden av blod som samlar i fötterna och benen.
 • Undvik väldigt tajta kläder som påverkar blodflödet. Det gäller speciellt kläder som sitter åt på benen och midjan.
 • Håll en hälsosam vikt. Individer som lider av övervikt har tyvärr en högre risk att utveckla åderbråck, vilket dels beror på det öka påfrestningen på kroppen som övervikten innebär.

Alternativa huskurer- Sickmyrten

Det finns även två andra huskurer som kan hjälpa mot åderbråck, men de är inte lika populära eftersom de ibland kan vara svårare att få tag på.

Stickmyrten kan lindra värk och obehag av åderbråck. Denna ört innehåller föreningar som kallas ruscogenins som bidrar till att minska inflammation medan det också bromsar inflammation i venerna på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper.

Metod: För att behandla åderbråck så kan du ta Stickmyrten genom kosttillskott enligt anvisningarna på produkten. Obs: Personer med högt blodtryck eller benign prostatahyperplasi bör inte ta denna ört utan att rådfråga en läkare.

Trollhassel för att minska symptomen

Trollhassel är en effektiv ört för att stärka blodkärlen och kan därmed minska symptomen av åderbråck. Förutom att vara en sammandragande effekt, innehåller den också gallussyra och flera eteriska oljor som kan hjälpa till att minska svullnad och smärta.

Metod: Blöt en tvättlapp i trollhassel och placera den på det drabbade området. Gör detta två eller tre gånger om dagen under en eller två månader. Alternativt, fyll en balja med ljummet vatten och tillsätt 10 till 20 droppar destillerat trollhassel. Blöt benen i lösningen i minst 15 minuter. Tvätta sedan benen med rent vatten och klappa dem torra. Följ denna rutin en gång dagligen under en eller två månader.

Rekommenderade Produkter