GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Ta bort åderbråck själv med huskurer

Åderbråck är en mycket vanlig åkomma och man räknar med att åtminstone hälften av alla vuxna någon gång under livet drabbas. För många kan det kännas drastiskt att lägga sig under kniven för att få rätsida på sina åderbråck, då kan våra huskurer göra susen. En hälsosam livsstil, beprövade husmorsknep och receptfria behandlingar kan gå lång väg när det kommer till att motverka åderbråck.

Huskurer mot åderbråck

Åderbråck är ett vanligt problem, som uppkommer då onormalt förstorade vener visas nära hudens yta. De uppträder vanligen i vader och lår på grund av försvagade väggar eller dåligt fungerande ventiler, som reglerar blodflödet i venerna. Tillståndet kan orsaka smärta, trötthet och känslor av brännande, bultande, stickningar eller tyngd i benen. Utseendet på utbuktande vener är också ett bekymmer för många människor. Många av de naturliga behandlingarna och huskurer går ut på att förbättra blodflödet på det specifika problemområdet. På så sätt går det att minska och ta bort åderbråck hemma.

Vanliga faktorer som kan bidra till åderbråck är ärftlighet, fetma, användning av p-piller, förstoppning och hormonella förändringar i kroppen under graviditeten, pubertet och klimakteriet. Medicinska och kirurgiska behandlingar för åderbråck kan vara väldigt dyra och därför väljer många att först behandla besväret med naturliga metoder för att ta bort åderbråck

Äppelcidervinäger kan förbättra blodflödet

Äppelcidervinäger är en naturlig produkt som länge har använts u huskurer mot åderbråck, eftersom det anses förbättra blodflödet och cirkulationen. När blodet börjar flöda naturligt kan tyngden och svullnad av åderbråck minska i stor utsträckning.

Metod: Applicera outspädd äppelcidervinäger på huden över åderbråcket och massera försiktigt området. Gör det varje dag innan du går till sängs och igen på morgonen. Följ denna behandling under några månader för att minska storleken på åderbråck. Ett annat alternativ är att lägga till två teskedar äppelcidervinäger till ett glas vatten och rör om väl. Drick blandningen två gånger om dagen under åtminstone en månad för att se positiva resultat.

Cayennepeppar för C-vitamin

Cayennepeppar anses av somliga kunna hjälpa mot åderbråck. Kryddan är en mycket rik källa till C-vitamin och bioflavonoider, som ökar blodcirkulationen och lindrar smärtan av överbelastade och svullna ådror.

Metod: För att bli av med åderbråck och ytliga blodkärl, så prova att tillsätt en tesked cayennepepparpulver till en kopp varmt vatten och rör om väl. Drick denna blandning tre gånger om dagen i en eller två månader.

Olivolja kan minska smärtan

Att öka blodcirkulationen är nödvändigt för att behandla åderbråck. Att massera med olivolja kan hjälpa till att öka cirkulationen och därigenom minska smärta och inflammation.

Metod: Behandla åderbråck genom att blanda lika delar olivolja och vitamin E olja och värm den lite. Massera venerna med den varma oljan i flera minuter. Gör detta två gånger dagligen under en till två månader. Du kan också blanda fyra droppar cypressolja med två teskedar varm olivolja och massage med denna blandning.

Vitlök mot inflammation i åderbråck

Vitlök är en ört som länge använts för att minska inflammation i åderbråck. Det kan även hjälpa till med att bryta upp skadliga gifter i blodkärlen och förbättra cirkulationen.

Metod: Skiva upp sex vitlöksklyftor och lägg dem i en ren glasburk. Pressa saften från tre apelsiner och lägga i burken. Lägg också till två matskedar olivolja. Låt blandningen stå under ca 12 timmar. Skaka burken och lägg sedan några droppar av lösningen på fingrarna. Massera inflammerade vener med lösningen i en cirkulär rörelse under 15 minuter. Linda området med en bomullstrasa och lämna över natten. Upprepa dagligen i flera månader. Inkludera dessutom färsk vitlök i din kost.

Receptfria läkemedel mot åderbråck

Det finns även en uppsjö av receptfria behandlingar som kan motverka åderbråck och minska dina symptom och besvär. En stor fördel med att använda sig av en receptfri produkt mot åderbråck och ytliga blodkärl, är att de oftast har en snabbare verkningstid än huskurer. Det kan även vara lättare att både kontrollera effekten och använda sig av en produkt som är specifikt anpassad för ändamålet.

Åderbråck salva

En åderbråck salva fungerar oftast genom att både behandla åderbråck och dess symptom. Ingredienserna är noga utvalda för att kunna ge en maximal effekt och verka så fort som möjligt. Även om ytliga blodkärl är ofarligt, så upplever många att det är ett oerhört frustrerande tillstånd. Receptfria produkter som till exempel en åderbråck salva är därför en väldigt populär behandling för att så snabbt som möjligt få slippa besvären. En annan fördel med att använda sig av en salva är att det är lättare att behandla det specifika problemområdet.

Åderbråck tabletter

Förutom en åderbråck salva, så finns det även tabletter eller kapslar som kan behandla ytliga blodkärl. De består ofta av naturliga extrakt som förbättrar blodcirkulationen så att åderbråcken försvinner eller blir mindre synliga. Ett annat alternativ är att kombinera både åderbråck tabletter och salva för att kunna maximera effekten av behandlingen.

Livsstilsförändringar för åderbråck behandling

Det är viktigt att återigen påpeka att livsstilsförändringar kan vara mycket effektiva när det gäller åderbråck. Att träna lagom och regelbundet, samt ha en varierad och hälsosam kost förbättrar cirkulationen och kan lätta på trycket runt venerna samt förstärka venernas väggar vilket kan lindra åderbråck. Här är några relevanta livsstilsförändringar som du kan göra för att minska riskerna för att utveckla ytliga blodkärl.

  • Motionera mer. All träning som ökar blodflödet är bra och det behöver inte vara en högintensiv träningsform för att kunna göra en skillnad. Ibland kan det räcka med att börja promenera kortare avstånd.
  • Ät hälsosam mat som främjar blodcirkulationen. Oftast behöver du inte göra en helomvändning av kosten, utan det räcker det i många fall med små förändringar. Du kan till exempel minska ner på onyttigheterna.
  • Sitt inte still så ofta. Personer som lever ett stillasittande liv har en större risk att drabbas av åderbråck och ytliga blodkärl. Det är för att blodet oftast samlas i benen när man sitter ner under långa tillfällen. Om du har ett stillasittande arbete, så kan det vara värt att ta små pauser där du rör på dig. Det kan även vara värt att lägga upp fötterna högre upp om du kan, för att minska mängden av blod som samlar i fötterna och benen.
  • Undvik väldigt tajta kläder som påverkar blodflödet. Det gäller speciellt kläder som sitter åt på benen och midjan.
  • Håll en hälsosam vikt. Individer som lider av övervikt har tyvärr en högre risk att utveckla åderbråck, vilket dels beror på det öka påfrestningen på kroppen som övervikten innebär.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med