måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Huskurer mot åderbråck

Åderbråck är en mycket vanlig åkomma och man räknar med att åtminstone hälften av alla vuxna någon gång under livet drabbas. För många kan det kännas drastiskt att lägga sig under kniven för att få rätsida på sina åderbråck, då kan våra huskurer göra susen. En hälsosam livsstil, beprövade husmorsknep och receptfria behandlingar kan gå lång väg när det kommer till att motverka åderbråck.

Huskurer mot åderbråck

Åderbråck är ett vanligt problem, i vilken onormalt förstorade vener visas nära hudens yta. De uppträder vanligen i vader och lår och uppkommer när venerna utvecklar försvagade väggar eller dåligt fungerande ventiler, som reglerar blodflödet.

Uppskattningsvis lider 30 procent av alla kvinnor och 15 procent av alla män av åderbråck någon gång under livet. Tillståndet kan orsaka smärta, trötthet, rastlöshet och känslor av brännande, bultande, stickningar eller tyngd i benen. Utseendet på utbuktande vener är också ett bekymmer för många människor.

Gemensamma faktorer som bidrar till åderbråck är ärftlighet, yrken som kräver en hel del stående, fetma, användning av p-piller, förstoppning och hormonella förändringar i kroppen under graviditeten, pubertet och klimakteriet. Medicinska och kirurgiska behandlingar för åderbråck kan vara mycket dyra. Du kan prova några huskurer för att minska och motverka åderbråck och den smärta de åsamkar. Här är de 10 huskurer för åderbråck.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en bra behandling för åderbråck. Det är en naturlig kroppsrengöringsprodukt som också förbättrar blodflödet och cirkulationen. När blodet börjar flöda naturligt kommer tyngd och svullnad av åderbråck minska i stor utsträckning.

Applicera outspädd äppelcidervinäger på huden över åderbråcket och massera försiktigt området. Gör det varje dag innan du går till sängs och igen på morgonen. Följ denna behandling under några månader för att minska storleken på åderbråck. Lägg till två teskedar äppelcidervinäger till ett glas vatten och rör om väl. Drick blandningen två gånger om dagen under åtminstone en månad för att se positiva resultat.

Cayennepeppar

Cayennepeppar anses av somliga vara en mirakel kur mot åderbråck. Är en mycket rik källa till C-vitamin och bioflavonoider, ökar blodcirkulationen och lindrar smärtan av överbelastade och svullna ådror. Tillsätt en tesked cayennepepparpulver till en kopp varmt vatten och rör om väl. Drick denna blandning tre gånger om dagen i en eller två månader.

Olivolja

Att öka blodcirkulationen är nödvändigt för att behandla åderbråck. Att massera med olivolja kan hjälpa till att öka cirkulationen och därigenom minska smärta och inflammation. Blanda lika delar olivolja och vitamin E olja och värm den lite. Massera venerna med den varma oljan i flera minuter. Gör detta två gånger dagligen under en till två månader. Du kan också blanda fyra droppar cypressolja med två teskedar varm olivolja och massage med denna blandning.

Vitlök

Vitlök är en utmärkt ört för att minska inflammationen och symptomen på åderbråck. Det hjälper också till med att bryta upp skadliga gifter i blodkärlen och förbättra cirkulationen.

Skiva upp sex vitlöksklyftor och lägg dem i en ren glasburk. Pressa saften från tre apelsiner och lägga i burken. Lääg också till två matskedar olivolja. Låt blandningen stå under ca 12 timmar. Skaka burken och lägg sedan några droppar av lösningen på fingrarna. Massera inflammerade vener med lösningen i en cirkulär rörelse under 15 minuter. Linda området med en bomullstrasa och lämna över natten. Upprepa dagligen i flera månader. Inkludera dessutom färsk vitlök i din kost.

Stickmyrten (latin: Ruscus Aculeatus)

Stickmyrten är till stor hjälp för att lindra värk och obehag av åderbråck. Denna ört innehåller föreningar som kallas ruscogenins som bidrar till att minska inflammation medan det också bromsar inflammation i venerna på grund av dess antiinflammatoriska och anti elastas aktivitet. Ta 100 mg av Stickmyrten kosttillskott tre gånger om dagen. Dessa tillskott skapas från rötterna och frön från växten. Stickmyrten innehåller vitamin B och C tillsammans med kalcium, krom, magnesium, mangan, kalium, selen, kisel och zink. Dessa näringsämnen hjälper till med att skärpa, stärka venerna samt att minska inflammationen och förbättra blodflödet upp benen.

Obs: Personer med högt blodtryck eller benign prostatahyperplasi bör inte ta denna ört utan att rådfråga en läkare.

Trollhassel

Trollhassel är en mycket effektiv ört för att stärka blodkärlen och kan därmed minska symptomen av åderbråck. Förutom att vara en sammandragande effekt, innehåller den också gallussyra och flera eteriska oljor som kan hjälpa till att minska svullnad och smärta. Blöt en tvättlapp i trollhassel och placera den på det drabbade området. Gör detta två eller tre gånger om dagen under en eller två månader. Alternativt, fyll en balja med ljummet vatten och tillsätt 10 till 20 droppar destillerat trollhassel. Blöt benen i lösningen i minst 15 minuter. Tvätta sedan benen med rent vatten och klappa dem torra. Följ denna rutin en gång dagligen under en eller två månader.

Receptfria läkemedel

Om du inte har lust att pröva huskurer eller dyra operationer på klinik finns det också en uppsjö av receptfria behandlingar som kan motverka åderbråck och minska dina symptom och besvär.

Dessutom är det viktigt att återigen påpeka att livsstilsförändringar kan vara mycket effektiva när det gäller åderbråck. Att träna lagom och regelbundet samt en varierad och hälsosam kost förbättrar cirkulationen och kan lätta på trycket runt venerna samt förstärka venernas väggar vilket kan lindra åderbråck.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden