GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

7 tips för att förhindra att nagelsvampen kommer tillbaka

Vad orsakar svamp på tånaglarna?

Svampinfektioner på naglarna kan utvecklas i alla åldrar men äldre vuxna löper större risk att drabbas av nagelsvamp. När vi blir äldre blir våra naglar torra och sköra vilket resulterar i sprickor som svampen kan få fäste och växa i. Andra faktorer som ökar risken att drabbas är bland annat ett försvagat immunsystem, diabetes, nagelskador, fuktiga fötter och händer eller skor som inte låter tårna andas.

Om du har haft nagelsvamp vet du säkert att nageln blir tjock, missfärgad och sprucken och att det kan vara svårt att bli av med nagelsvamp. Nagelsvampbehandling tar tid och kan vara besvärligt de är inte alltid en huskur ger önskat resultat så har man väl lyckats bli av med nagelsvamp är det sista man vill att den ska komma tillbaka! Här är 7 effektiva tips på saker du kan göra för att förhindra att nagelsvampen kommer tillbaka.

1. Håll dina tånaglar rena och torra

Tvätta fötterna med tvål och vatten varje dag och torka dem ordentligt efteråt. Rena och torra tånaglar löper mindre risk att drabbas av svamp.

2. Klipp naglarna dagligen

Genom att regelbundet trimma naglarna minskar du den yta som nagelsvampen kan få fäste och växa på. Den minskar också risken för att smuts och fukt fastnar under en lång nagelkant, vilket är en stor bidragande orsak till nagelsvampen kommer tillbaka.

3. Använd skor som andas

Använd skor som andas och låter luft cirkulera mellan dina tår och runt dina fötter. Svampinfektioner trivs i stängda miljöer som i tighta skor och strumpor. Välj skor av material som andas, till exempel läder eller kanvas, och strumpor i syntetiska material som leder bort fukten och håller dina fötter torra.

4. Undvik att gå barfota

Smittar nagelsvamp? Ja det gör det! Och publika utrymmen såsom gym, omklädningsrum, simhallar och duschrum kan vara rena smittohärdar för nagelsvamp. Så undvik att gå runt barfota i sådana miljöer där många människor vistas. Ha alltid på dig badtofflor eller flip-flops när du är i fuktiga utrymmen för att undvika att smittas av nagelsvamp.

5. Desinficera regelbundet dina skor med en antibakteriell spray

Desinficera dina strumpor och skosulor med en antibakteriell skospray. Tvätta dina strumpor i minst 60 grader och se till att de är ordentligt torra innan du tar på dig dem.

6. Alternera dina skor

Det här det mest effektiva sättet att förhindra att nagelsvampen kommer tillbaka. Se till att alternera dina skor och bär inte samma par två dagar i rad. Låt skorna vädras ut och torka ordentligt innan du bär dem igen. Detta tipset förlänger också livslängden på dina skor!

7. Prova Manukatvål

Hur vet man att nagelsvampen verkligen är borta? Det finns flera hud- och nagelinfektioner som kan likna nagelsvamp så en riktig diagnos är egentligen det enda sättet att veta säkert. Under tiden kan du prova en manukatvål som har svamphämmande egenskaper och som lämpar sig för dagligt bruk. Manukatvålen motverkar tillväxten av både svamp och bakterier och har du tidigare haft nagelsvamp kan den vara effektiv för att förhindra återkommande svampinfektioner.

Det kan vara jobbigt att behandla nagelsvamp och det finns inget sätt att bota nagelsvamp snabbt. Prioritera istället att inte få nagelsvamp från första början. Om du följer de här 7 tipsen så är du på god väg att kraftigt minska risken att drabbas!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med