• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Kondylom och könsvårtor behandling receptfritt och naturligt

Könsvårtor är något som över 90,000 män och kvinnor drabbas av varje år, det orsakas av ett så kallat HPV virus som sprids mellan partners, främst från samlag. Bästa sättet att diagnostisera är genom att uppsöka läkare, men många känner igen symptomen sedan tidigare och vill få behandling snabbt innan det bryter i större omfattning. Vi kan erbjuda dig olika alternativ för effektiv behandling och lindring av kondylom och könsvårtor.

Könsvårtor

Vårtor på könsorgan är oerhört smittsamt och sprids genom hudkontakt och hudfriktion, därför överförs viruset ofta genom oskyddat samlag. Studier har visat att cirka 80 % av den sexuellt aktiva befolkningen någon gång drabbas av könsvårtor. Det är en av de vanligaste könssjukdomarna. Inkubationstiden kan variera upp från ett par dagar till ungefär tre månader och det är mycket möjligt att infektera en annan person utan att vara medveten om att man själv bär på viruset. Detta innebär att den aktuella partnern inte nödvändigtvis kan hållas ansvarig för nedsmittningen.

Hur upptäcker man könsvårtor?

Det är relativt lätt att upptäcka könsvårtor, det sitter ofta i klungor eller grupper vilket gör att man lätt kan se dem eller känna dem. Vårtorna samlas ofta kring blygdläpparna på kvinnor eller på penisskaftet eller ollonet på män, i vissa fall sitter vårtorna runt anus.

Könsvårtor kommer i olika former och storlekar men i majoriteten av fallen sitter dem tät ihop. Storleken brukar variera mellan 2 mm till 10 mm. Dess utseende är ofta vitaktigt eller rosa/rött, en del är platta och en del utstående.

Vilka är symptomen på kondylom?

Symptomen på kondylom, det vill säga könsvårtor, kan variera från person till person. Vanligtvis känner man av stickningar, klåda eller obehag. I vissa mer ovanliga fall även blödningar. Det kan också uppstå brännande känslor på området. Misstänker du att du har könsvårtor så bör du omedelbart uppsöka en läkare eller gynekolog för undersökning och tester. I och med att könsvårtor är så smittsamt så bör du undvika sexuell aktivitet innan du har fått svar. Läkaren kan rekommendera både receptbelagda och naturliga behandlingar.

Vad finns det för naturliga behandlingsalternativ mot könsvårtor och kondylom?

Det finns naturliga behandlingsalternativ som motverkar vårtviruset att föröka sig och växa. Detta är ofta homeopatiska sprayer, oljor eller vätskor som tillämpas på det drabbade området. Fördelen med homeopatiska behandlingar är att man inte behöver besöka en läkare för att få recept, samt att det är helt smärtfritt.