GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Kan laser hjälpa mot håravfall?

Så kallad Låg nivå-laserterapi är en av de mest effektiva behandlingar för att behandla håravfall. För närvarande är laserterapianordningar för hårväxt tillgängliga via bekväma system och enheter som inte kräver övervakning av läkare utan kan användas när du vill, i hemmet.

Hur vi förlorar håret och hur vi kan motverka håravfall?

laser för att motverka håravfall

Vi människor kan tappa håret av flera olika anledningar. Innan du påbörjar din laserterapi är det viktigt att du tar reda på varför du tappat håret från första början. Om det har med exempelvis läkemedel att göra, kan detta innebära att laserterapin inte fungerar eller inte är så effektiv som man kan förvänta sig. Om du tappar ditt hår på grund av androgen alopeci är laserterapi i de flesta fall en perfekt behandling, för både män och kvinnor. Detta beror på att denna typ av håravfall orsakas av att hårsäckarna, på grund av den ökande DHT-produktionen, inte får den näring de behöver för att producera ett fylligt och hälsosamt hår, i dessa fall kan det vara en idé att även ta kosttillskott mot håravfall tillsammans med laserbehandlingen. Genom att använda laserterapi stimuleras hårsäckarna. Stimulansen motverkar att hårsäckarna krymper och på så sätt stryper hårstrået och får dem istället att föryngras och producera nya, friska, hårstrån.

Oförklarligt och överdrivet håravfall är smärtsamt för de flesta män och kvinnor, särskilt om det går så långt att de drabbades kala skalle börjar bli synlig. Vissa människor acceptera situationen och låter livet ha sin gång, att inte behandla och istället raka av sig allt hår är även det ett alternativ.

Men idag finns det även många som vill rädda sitt hårfäste och behålla det hårsvall de kan. Det finns en mängd behandlingar för att motverka håravfall på marknaden idag, men endast ett fåtal av dessa är säkra och ger märkbara resultat. Laser mot håravfall kan vara ett av de mest effektiva behandlingar på marknaden idag.

Vetenskapen bakom laserterapi mot håravfall

Denna terapi kan enkelt beskrivas som att ljus stimulerar hårsäckarna så att de börjar producera hår. Oftast används så kallad Low Level Light Therapy (LLLT) som laser behandling mot håravfall eller tunt hår. Till skillnad från den laser som används vid operationer eller hudbehandlingar, så genererar denna laser inte någon värme. LLLT har istället en fotokemisk effekt (ungefär som fotosyntesen hos växter). Denna effekt är beroende av att lasern appliceras på vävnaden med rätt våglängd och rätt ljustäthet under en lämplig tidsperiod. I normalfallet är denna period mellan 30 till 60 sekunder, men detta kan variera från apparat till apparat.

Den fotokemiska reaktioner startas av att vissa våglängder av ljus samverkar med våra cellmembran och enzymer. Skadade celler skapar snabbare fotokemiska reaktioner än friska celler, vilket innebär att även en kort behandling med LLLT på skadad vävnad eller skadade.

Eftersom förändringarna i molekylerna till följd av ljusterapi är kemiska förändringar sägs de bero på "fotokemi" och fysiska förändringar beror på "fotofysik." Som ett resultat kallas de biologiska effekterna på vävnad photobiomodulation.

Behandling av håravfall via Photobiomodulation

Laserterapi har börjat bli mer och mer populärt i vårt moderna samhälle, och framför allt när det gäller laser mot håravfall. Denna nya och spännande teknologi verkar ha en exceptionellt positiv effekt på hårväxten. Om du, som så många andra, har hört att det verkligen kan hjälpa dig att återfå ditt hår eller att det kan hejda håravfall, men ändå tror att det antagligen är för bra för att vara sant, så behöver du verkligen läsa vidare om hur kraften hos laserstrålar verkligen kan stärka ditt självförtroende, och din hårväxt.

Mycket pekar på att follikulär apoptos (programmerad celldöd) återförs via tillämpning av laserenergi. Observationer av våglängds stimulering av optimal hårtillväxt, har visat exakt vilka våglängder och intensitet som är nödvändig för optimal effekt i att stimulera ny hårväxt.

Det är viktigt att notera att värmen inte är förknippad med fotokemiska och foto terapeutiska effekterna av LLLT. LLLT är en låg effekt "kallt ljus" laser. Kalla lasrar är säkra och allmänt accepterad som sådan av medicinska myndigheter över hela världen. Betydande är också det faktum att det inte finns några biverkningar i samband med användning av LLLT, som det finns med användning av andra läkemedel.

Vem kan använda laser mot håravfall?

Laser mot håravfall LLLT

Medicinska experter som är specialiserade på behandling av håravfall är överens om att behandlingen bör baseras på en korrekt diagnos av dess orsak. Håravfallsläkare och medicinska experter är överens om att laser är ett mycket gångbart alternativ för att gynna hårväxt hos dem som drabbats av ärftligt håravfall.

Vid behandling av ärftligt håravfall med LLLT har läkare konstaterat att laser är mest effektiv för personer med minimalt till måttligt håravfall. Individuella reaktioner på LLLT skiljer sig åt, och resultaten varierar från person till person.

Hur man använder lasern i hårbotten?

Att använda sig av en laser behandling mot håravfall är inte en engångs "fix" för håravfall. Det måste upprepas med jämna mellanrum för att upprätthålla resultatet. För att hålla ett bra resultat är 3-4 pass per vecka under 20 till 25 minuter den föreslagna behandlingsfrekvensen, och resultat tar vanligen cirka 4-6 månader att uppnå. När hårväxt uppnås, är det ett pågående "underhållningsschema" på 1 till 2 pass per vecka som rekommenderas för att behålla den nya tillväxten och hålla håret friskt och fylligt.

Laserterapi finns tillgängligt på kliniker, där en expert behandlar hårbotten; men, detta kan vara både dyrt och besvärligt eftersom du måste åka till kliniken för upprepade behandlingar under flera månaders tid, ibland kan behandlingen till och med pågå under flera år. Som ett svar på vår stressade livsstil har nu laserterapin blivit allt mer populär som behandling i hemmet. Dessa behandlingar kan göras med hjälp av kamliknande apparater som du drar över huvudet på de områden där du upplever problem, eller med revolutionerande produkter som Theradome Laserhjälm, vilken fördelar laserstrålarna över en större del av hårbotten. Produkten är dessutom trådlös vilket gör den till ett nöje att använda och den är perfekt för behandling av både manligt och kvinnligt håravfall med laser eftersom den täcker hela huvudet och därmed kan behandla alla problemområden på en och samma gång.

När bör du börja använda laserhjälm?

Om du har börjat märka att mer hår ligger på badrumsgolvet, mer hår följer med din borste när du borstar ditt hår eller om din hårbotten har börjat synas mer och mer tydligt på sista tiden, då är det dags att du börjar använda Theradome Laserhjälm för att behandla håravfall och främja hårväxt. Både män och kvinnor kan använda denna produkt för att få hjälpa att behålla sitt hår längre. Låt inte tunt hår påverkar ditt självförtroende när du kan stoltsera med vackert och glänsande hår, utan någon större ansträngning! Detta gör du enkelt genom att bära din laserhjälm 20 minuter varje dag. Det kan inte bli enklare och säkrare än så!

Andra intressanta artiklar