måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Kan laser hjälpa mot håravfall?

Så kallad Låg nivå-laser terapi är en av de mest effektiva behandlingar för att behandla håravfall. För närvarande är laserterapianordningar för hårväxt tillgängliga via bekväma system och enheter som kan inte kräver övervakning av läkare utan kan användas när du vill, i hemmet.

Vad är laserterapi?

Lasrar används ofta inom medicin och även av en mängd andra branscher, inom olika kapaciteter. Laserenergi som används för att stoppa håravfall syns i rött ljusspektrum. Laserljuset som används för att främja hårväxt definieras som Low Level Laser Therapy, (låg nivå laser terapi) LLLT. LLLT ingår ibland i en bredare definition av "Ljusbehandling" som kallas låg nivå Ljusterapi, där den ljusavgivande enheten kan vara en laser och / eller en lysdiod (LED).

Så funkar laserrterapi

Ljus från en laser i en specifik våglängd har en effekt på din kropp när den tillämpas under tillräckligt lång tid. En teori är att när laserljuset absorberas av målvävnad molekyler, har energinivån hos molekylerna ökat och molekylerna reagerar med att "arbeta utanför" med adaptiva förändringar. Dessa förändringar kan vara kemiska eller fysikaliska, och de kan ha biologiska effekter på målvävnaden eller omgivande vävnader.

Eftersom förändringarna i molekylerna till följd av ljusterapi är kemiska förändringar sägs de bero på "fotokemi" och fysiska förändringar beror på "fotofysik." Som ett resultat kallas de biologiska effekterna på vävnad photobiomodulation.

Behandling av håravfall via Photobiomodulation

Det finns många hypoteser och antaganden om hur LLLT photobiomodulation kan stimulera ny hårväxt. Det antas att LLLT startar den kemiska reaktionen i cellerna som bygger upp follikeln epiteliala matris och orsakar proliferativ aktivitet.

Mycket pekar på att follikulär apoptos (programmerad celldöd) återförs via tillämpning av laserenergi. Observationer av våglängds stimulering av optimal hårtillväxt, har visat exakt vilka våglängder och intensitet som är nödvändig för optimal effekt i att stimulera ny hårväxt.

Det är viktigt att notera att värmen inte är förknippad med fotokemiska och foto terapeutiska effekterna av LLLT. LLLT är en låg effekt "kallt ljus" laser. Kalla lasrar är säkra och allmänt accepterad som sådan av medicinska myndigheter över hela världen. Betydande är också det faktum att det inte finns några biverkningar i samband med användning av LLLT, som det finns med användning av andra läkemedel.

Upptäckten av LLLT förmåga att stimulera hårväxt

År 1967 upptäckte en ungersk vetenskapsman som studerade användningen av lasrar för andra ändamål, på möss, att ett synligt rött laserljus kan stimulera hårväxt. Håret på ryggen av mössen rakades, sedan fick en grupp av mössen laserbehandling, och en grupp inte. Håret på det rakade området växte tillbaka snabbare på de möss som behandlats med laser än på dem som inte fick behandlingen.

Vem kan dra nytta av LLLT?

Medicinska experter som är specialiserade på behandling av håravfall är överens om att behandlingen bör baseras på en korrekt diagnos av dess orsak. Håravfallsläkare och medicinska experter är överens om att LLLT är ett mycket gångbart alternativ för att gynna hårväxt hos dem som drabbats av ärftligt håravfall.

Vid behandling av ärftligt håravfall med LLLT har läkare konstaterat att LLLT är mest effektiv för personer med minimalt till måttligt håravfall. Individuella reaktioner på LLLT skiljer, och resultaten varierar från person till person.

Många läkare och medicinska experter är även överens om att laserkammen från HairMax är ett effektivt alternativ till denna typ av håravfall. Experter har också observerat och noterade att det allmänna hälsotillståndet och hårkvalitén kan förbättras i samband med en LLLT-behandling.

Hur lång tid krävs för att LLLT behandlingen ska vara effektiv?

Att använda sig av en LLLT-behandling är inte en engångs "fix" för håravfall. Det måste upprepas med jämna mellanrum för att upprätthålla resultatet. För att hålla ett bra resultat är 3-4 pass per vecka under 20 till 25 minuter den föreslagna behandlingsfrekvensen, och resultat tar vanligen cirka 4-6 månader att uppnå. När hårväxt uppnås, är det ett pågående "underhållningsschema" på 1 till 2 pass per vecka som rekommenderas för att behålla den nya tillväxten och hålla håret friskt och fylligt.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden