ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Kan laser hjälpa mot håravfall?

Så kallad Låg nivå-laser terapi är en av de mest effektiva behandlingar för att behandla håravfall. För närvarande är laserterapianordningar för hårväxt tillgängliga via bekväma system och enheter som kan inte kräver övervakning av läkare utan kan användas när du vill, i hemmet.

Hur vi förlorar håret och hur vi kan motverka håravfall?

laser för att motverka håravfall

Vi människor kan tappa håret av flera olika anledningar. Innan du påbörjar din laserterapi är det viktigt att du tar reda på varför du tappat håret från första början. Om det har med exempelvis läkemedel att göra, kan detta innebära att laserterapin inte fungerar eller inte är så effektiv som man kan förvänta sig. Om du tappar ditt hår på grund av androgen alopeci är laserterapi i de flesta fall en perfekt behandling, för både män och kvinnor. Detta beror på att denna typ av håravfall orsakas av att hårsäckarna, på grund av den ökande DHT-produktionen, inte får den näring de behöver för att producera ett fylligt och hälsosamt hår, i dessa fall kan det vara en idé att även ta kosttillskott mot håravfall tillsammans med laserbehandlingen. Genom att använda laserterapi stimuleras hårsäckarna. Stimulansen motverkar att hårsäckarna krymper och på så sätt stryper hårstrået och får dem istället att föryngras och producera nya, friska, hårstrån.

Oförklarligt och överdrivet håravfall är smärtsamt för de flesta män och kvinnor, särskilt om det går så långt att de drabbades kala skalle börjar bli synlig. Vissa människor acceptera situationen och låter livet ha sin gång, att inte behandla och istället raka av sig allt hår är även det ett alternativ.

Men idag finns det även många som vill rädda sitt hårfäste och behålla det hårsvall de kan. Det finns en mängd behandlingar för att motverka håravfall på marknaden idag, men endast ett fåtal av dessa är säkra och ger märkbara resultat. Laser mot håravfall kan vara ett av de mest effektiva behandlingar på marknaden idag.

Vetenskapen bakom laserterapi mot håravfall

År 1967 upptäckte en ungersk vetenskapsman som studerade användningen av lasrar för andra ändamål, på möss, att ett synligt rött laserljus kan stimulera hårväxt. Håret på ryggen av mössen rakades, sedan fick en grupp av mössen laserbehandling, och en grupp inte. Håret på det rakade området växte tillbaka snabbare på de möss som behandlats med laser än på dem som inte fick behandlingen. Lasrar används ofta iinom medicin och även av en mängd andra branscher, inom olika kapaciteter. Laserenergi som används för att stoppa håravfall syns i rött ljusspektrum. Laserljuset som används för att främja hårväxt definieras som Low Level Laser Therapy, (låg nivå laser terapi) LLLT. LLLT ingår ibland i en bredare definition av "Ljusbehandling" som kallas låg nivå Ljusterapi, där den ljusavgivande enheten kan vara en laser och / eller en lysdiod (LED).

Denna terapi kan enkelt beskrivas som att ljus stimulerar hårsäckarna så att de börjar producera hår. Oftast används så kallad Low Level Light Therapy (LLLT) som laser behandling mot håravfall eller tunt hår. Till skillnad från den laser som används vid operationer eller hudbehandlingar, så genererar denna laser inte någon värme. LLLT har istället en fotokemisk effekt (ungefär som fotosyntesen hos växter). Denna effekt är beroende av att lasern appliceras på vävnaden med rätt våglängd och rätt ljustäthet under en lämplig tidsperiod. I normalfallet är denna period mellan 30 till 60 sekunder, men detta kan variera från apparat till apparat.

Den fotokemiska reaktioner startas av att vissa våglängder av ljus samverkar med våra cellmembran och enzymer. Skadade celler skapar snabbare fotokemiska reaktioner än friska celler, vilket innebär att även en kort behandling med LLLT på skadad vävnad eller skadade hårsäckar, räcker för att skapa en komplex kedja av fysiologiska reaktioner.

Ljus från en laser i en specifik våglängd har en effekt på din kropp när den tillämpas under tillräckligt lång tid. En teori är att när laserljuset absorberas av målvävnad molekyler, har energinivån hos molekylerna ökat och molekylerna reagerar med att "arbeta utanför" med adaptiva förändringar. Dessa förändringar kan vara kemiska eller fysikaliska, och de kan ha biologiska effekter på målvävnaden eller omgivande vävnader.

Eftersom förändringarna i molekylerna till följd av ljusterapi är kemiska förändringar sägs de bero på "fotokemi" och fysiska förändringar beror på "fotofysik." Som ett resultat kallas de biologiska effekterna på vävnad photobiomodulation.

Behandling av håravfall via Photobiomodulation

Laserterapi har börjat bli mer och mer populärt i vårt moderna samhälle, och framför allt när det gäller laser mot håravfall. Denna nya och spännande teknologi verkar ha en exceptionellt positiv effekt på hårväxten. Om du, som så många andra, har hört att det verkligen kan hjälpa dig att återfå ditt hår eller att det kan hejda håravfall, men ändå tror att det antagligen är för bra för att vara sant, så behöver du verkligen läsa vidare om hur kraften hos laserstrålar verkligen kan stärka ditt självförtroende, och din hårväxt.

Det finns många hypoteser och antaganden om hur LLLT photobiomodulation kan stimulera ny hårväxt. Det antas att LLLT startar den kemiska reaktionen i cellerna som bygger upp follikeln epiteliala matris och orsakar proliferativ aktivitet.

Mycket pekar på att follikulär apoptos (programmerad celldöd) återförs via tillämpning av laserenergi. Observationer av våglängds stimulering av optimal hårtillväxt, har visat exakt vilka våglängder och intensitet som är nödvändig för optimal effekt i att stimulera ny hårväxt.

Det är viktigt att notera att värmen inte är förknippad med fotokemiska och foto terapeutiska effekterna av LLLT. LLLT är en låg effekt "kallt ljus" laser. Kalla lasrar är säkra och allmänt accepterad som sådan av medicinska myndigheter över hela världen. Betydande är också det faktum att det inte finns några biverkningar i samband med användning av LLLT, som det finns med användning av andra läkemedel.

Vem kan använda laser mot håravfall?

Laser mot håravfall LLLT

Medicinska experter som är specialiserade på behandling av håravfall är överens om att behandlingen bör baseras på en korrekt diagnos av dess orsak. Håravfallsläkare och medicinska experter är överens om att laser är ett mycket gångbart alternativ för att gynna hårväxt hos dem som drabbats av ärftligt håravfall.

Vid behandling av ärftligt håravfall med LLLT har läkare konstaterat att laser är mest effektiv för personer med minimalt till måttligt håravfall. Individuella reaktioner på LLLT skiljer, och resultaten varierar från person till person.

Många läkare och medicinska experter är även överens om att laserkammen från HairMax är ett effektivt alternativ till denna typ av håravfall. Experter har också observerat och noterade att det allmänna hälsotillståndet och hårkvalitén kan förbättras i samband med en laser behandling mot håravfall.

Hur man använder lasern i hårbotten?

Att använda sig av en laser behandling mot håravfall är inte en engångs "fix" för håravfall. Det måste upprepas med jämna mellanrum för att upprätthålla resultatet. För att hålla ett bra resultat är 3-4 pass per vecka under 20 till 25 minuter den föreslagna behandlingsfrekvensen, och resultat tar vanligen cirka 4-6 månader att uppnå. När hårväxt uppnås, är det ett pågående "underhållningsschema" på 1 till 2 pass per vecka som rekommenderas för att behålla den nya tillväxten och hålla håret friskt och fylligt.

Laserterapi finns tillgängligt på kliniker, där en expert behandlar hårbotten; men, detta kan vara både dyrt och besvärligt eftersom du måste åka till kliniken för upprepade behandlingar under flera månaders tid, ibland kan behandlingen till och med pågå under flera år. Som ett svar på vår stressade livsstil har nu laserterapin blivit allt mer populär som behandling i hemmet. Dessa behandlingar kan göras med hjälp av kamliknande apparater som du drar över huvudet på de områden där du upplever problem, eller med revolutionerande produkter som iGrow Laserhjälm, vilken fördelar laserstrålarna över en större del av hårbotten. Produkten är dessutom trådlös vilket gör den till ett nöje att använda och den är perfekt för behandling av både manligt och kvinnligt håravfall med laser eftersom den täcker hela huvudet och därmed kan behandla alla problemområden på en och samma gång.

Laserterapi är dock inte en engångsbehandling mot håravfall. Behandlingen måste upprepas med jämna mellanrum för att ge ett kvarstående resultat. Vissa produkter kräver upp till 3 till 4 behandlingar per vecka, med 20 till 25 minuter per behandling, även om dessa tidsangivelser kan variera från apparat till apparat. De flesta tillverkare menar att du kommer att kunna se resultat inom 4 till 6 månader. Så snart hårväxten kommit igång rekommenderas att du gör underhållsbehandlingar ett par gånger i veckan. Detta hjälper till att upprätthålla den nya hårväxten och ger dig ett friskare, fylligare och mer hälsosamt hår.

Laserkam - revolutionerande håravfallsbehandling

Laserkammen är en produkt som är känd för sin säkerhet, effektivitet och användarvänlighet. Denna håravfallbehandling med laser har visat sig vara effektiv för 90 % av användarna och har godkänts av FDA för hemmabruk. Användandet av en låg nivå laser samt ljusterapi, gör att denna medicintekniska kam stimulerar hårsäckarna för att främja hårväxt och stoppa håravfall. Enheten genererar energi som bidrar till att öka blodflödet till hårbotten och återställer hårets hälsa.

Fördelar med ljusterapi har innovativt kombinerats med patenterade hår-delnings ”tänder” i laser kammen. Tänderna skapar en väg för ljuset så att det når rätt plats i hårbotten. Om du förlorar ditt hår och letar efter en håravfallbehandling som ger verkliga hårväxtresultat, då är laser kam den bästa produkten för dig! Med regelbunden användning av denna enhet, kan du:

  • Öka hastigheten av hår-tillväxt
  • Stoppa hår-gallringsprocess
  • Öka hårets densitet
  • Förbättra din hårbottens hälsa

På ShytoBuy kan vi erbjuda Theradome Laser Helmet en typ av laserbehandling mot håravfall som fått mycket positiv respons från våra kunder. Detta är en hands-free behandling som ger dig friheten att motverka håravfall medan du utför andra sysslor och intressen. Laserhjälmen arbetar genom att aktivera hårsäckarna.

När bör du börja använda laserkam?

Om du har börjat märka att mer hår ligger på badrumsgolvet, mer hår följer med din borste när du borstar ditt hår eller om din hårbotten har börjat synas mer och mer tydligt på sista tiden, då är det dags att du börjar använda HairMax laserkam för att behandla håravfall och främja hårväxt. Både män och kvinnor kan använda denna produkt för att få hjälpa att behålla sitt hår längre. Låt inte tunt hår påverkar ditt självförtroende när du kan stoltsera med vackert och glänsande hår, utan någon större ansträngning! Detta gör du enkelt genom att köra din laser kam genom håret några minuter varje dag. Det kan inte bli enklare och säkrare än så!

Du som vill slippa en kal hjässa - här har du lösningen! Se till att börja kamma i tid och rädda så mycket av ditt kvarvarande hår som möjligt med din laser kam.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med