GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Effektiv ärrbehandling för att ta bort ärr i ansiktet

De allra flesta av oss, gamla som unga, har ofta ett ärr eller en del bristningar. Antingen har vi tur så att dessa sitter på ställen där de inte är missprydande eller också är våra ärr något som stör oss varje dag. Ärr är ett bevis på liv och händelser, av mer eller mindre allvarlig karaktär. En del har ärr efter sjukdom, några efter operationer och andra efter skador och olyckor. I tillägg till att vi som bär dem ofta anser att våra ärr är missprydande så finns det även ärr som är direkt smärtsamma. Det finns alltså många olika typer av ärr och därmed även olika tillvägagångssätt att behandla dem på. I denna text kommer vi berätta om olika metoder för ärrbehandling som kanske kan hjälpa dig, men först ska vi gå igenom de olika sorter av ärr och bristningar som finns.

Ärrbehandling

Om vi börjar med ärr, så beror det på ändringar som uppstår i din hud. De vita blodkropparna angriper bakterierna och då uppstår synliga ärr. Om du får ärr i ung ålder så är ung hud som tur är relativt elastisk och därmed läker den både bättre och mycket snabbare än äldre människors hud gör. Ofta kommer ärr efter små olyckor, som den gången då du lärde dig att cykla och ramlade av, och dessa är så begränsat synliga att du nästan måste leta efter dem för att hitta dem igen. Dessvärre är det även så att huden förlorar en del av denna elasticitet allt eftersom vi blir äldre. Förmågan att läka försvagas även och därmed blir det både lättare att få ärr och de syns även tydligare. I tillägg kan enskilda mediciner och preventivmedel påverka våra ärr på så vis att de blir tydligare än förut. Det finns även andra faktorer som kan påverka våra ärr och hur de ser ut såsom var på kroppen de sitter, hur djupt och stort ärret är samt hur din hud är. Vissa har helt enkelt hud som läker bättre och som därmed sett till att ärr kanske blir mindre synliga.

Ärr från hudbristningar

Hudbristningar är något som de flesta känner till. Dessa tunna, långa linjer kan uppstå både hos tonåringar i tillväxt, hos gravida och hos individer som antingen lägger på sig många kilon eller går ned mycket i vikt. Bristningarna beror helt enkelt på att huden blir för utsträckt för fort. Som du kanske redan vet så består huden av tre lager och det är i det mellersta lagret som bristningarna bildas. Även om bristningar kan drabba båda könen, är det mycket vanligare bland kvinnor än män. Magen, låren, höfterna, brösten och överarmarna är som regel de områden på kroppen som du oftast hittar ett nätverk av bristningar på och även om orsaken är naturlig så är de röda eller väldigt synliga bristningarna något som de flesta av oss gärna vill slippa. Om du hör till denna målgrupp så är det bara att fortsätta läsningen här!

Olika typer av ärr

Vissa ärr uppstår efter vattkoppor eller den perioden i tonåren då vi plågas av finnar. Dessa ärr tenderar att se ut som små gropar i huden och har ofta en rund form. De uppstår då läkningsprocessen inte får gå sin gång och är alltså en typ av ärr som är väldigt vanlig bland unga människor. De kan även uppstå hos personer med en mörkare hudfärg. Ärren uppstår efter skadan och läkningen avbryts för att vi exempelvis kliar oss just där skadan är. Keloider är en annan form av ärr som vi människor får kämpa med och då är det ofta unga individer eller de med mörkare hud som drabbas. Detta är tjocka, runda ärr med ojämn ärrvävnad. Keloider uppstår inte samtidigt som skadan utan långt därefter och sprider sig ofta över ett större område. Denna typ av ärr behöver ofta behandlas med kirurgi eller flytande kväve.

Behandling av ärr och bristningar

De flesta av oss är ju fåfänga och gillar att se bra ut. Ärr och bristningar är därmed något vi inte vill ha och något som vi åtminstone vill ska synas så lite som möjligt. Fula och missprydande ärr kan även förstöra självbilden och det kan därför vara väldigt viktigt att hitta en behandling som fungerar för dig. Det finns flera metoder att välja mellan, beroende på vilken typ av ärr och var det sitter. En metod är kirurgi men det finns även produkter som du själv kan använda i hemmet. Om du är osäker på vilket sorts ärr du har och vilken behandlingsmetod som skulle passa dig, rekommenderar vi dig att besöka en hudterapeut eller eventuellt din läkare. Om nödvändigt kan din läkare hänvisa dig till vidare behandling. Men som sagt, så finns det som tur är många olika metoder som du kan använda där hemma i lugn och ro. Hos shytobuy.se hittar du flera olika varianter av krämer och geléer som såväl jämnar ut ärr som gör dem mindre synliga. Här kommer du bland annat hitta Remescar silikone scar stick. Detta är något så briljant som ett stift, vilket gör produkten väldigt enkel att använda. Produkten kombinerar både medicin och kosmetik och efterlämnar dig med en härlig slät och mjuk hud. Just det som vi alla önskar oss!

C-vitamin har länge varit känt för sin förmåga att reducera eller ta bort mörka hudpigmenteringar. Köp ett serum med rent C-vitaminextrakt och smörj in detta på ärren som du vill bli av med. Det finns även de som vänder sig till naturliga produkter och blandar ihop juice från ekologiska citroner, rosvatten och glycerin. Receptet innehåller lika stora delar av varje ingrediens och tillvägagångssättet är att du smörjer in ärr och bristningar med detta varje dag. Metoden sägs se till att reducera synligheten av både ärr och bristningar. När du påbörjar en sådan behandling lönar det sig alltid att prova sig fram på ett litet område åt gången om det exempelvis skulle visa sig att du är allergisk mot någon av ingredienserna.

Andra metoder

Shytobuy.se tillhandahåller även olika produkter som kan hjälpa dig att bekämpa bristningar, såsom Skinception intensive stretch mark therapy. Om du är gravid eller ska gå ner många kilo i vikt kan du t.ex. välja en behandling som inte bara reducerar bristningar utan som även förebygger och därmed förhindrar att de uppstår över huvud taget. Det är härligt att smörja in sig med en bra kräm och eftersom du kombinerar detta med torrborstning eller peeling av huden, så kommer du kunna se fina resultat inom kort. Torrborstning och peeling sätter nämligen fart på blodcirkulationen, stramar upp huden och tar bort döda hudceller. Detta är något du kan göra hemma och som huden mår bra av oavsett om du har ärr och bristningar eller ej. Visste du förresten att det rekommenderas att förse huden med en ordentlig skrubb med kaffesump för att bli av med bristningar? Det är många som vänder sig till denna metod. Om kaffesump inte verkar lockande så låter det kanske bättre med massage. Detta kommer att strama upp kroppen och få fart på blodcirkulationen. Båda delar bidrar till att reducera synliga bristningar. Det är även viktigt att nämna att din kost även har en del att säga till om i kampen mot bristningar. Det är viktigt att få regelbunden motion, tillräckligt med fiber, vatten, proteiner och rätt fett. Kosten kan lägga en bra eller dålig grund för bristningar som vi inte vill ha.

Om du vill få behandling i en hudvårdssalong eller använda detta som tillägg till behandling hemma så kan du välja att få en dermabrasion utförd. Detta är en metod som går ut på att slipa huden på ett sätt som tar bort det översta hudlagret. Därmed blir ärr mindre synliga. Det är inte något som kan utföras i hemmet. Detta är en väldigt populär metod, vilket beror på det snabba resultatet och den snabba läkningen av huden.

Ärr i ansiktet

När vi talar om ärr och bristningar är det även viktigt att ta upp ärr som uppstår i ansiktet. Dessa uppstår av samma anledning som andra ärr, nämligen på grund av finnar, sjukdomar eller olyckor. Ansiktshuden tar lång tid på sig att läka, något som ofta beror på att huden här utsätts för väder, vind och temperaturförändringar. Samtidigt är ärr i ansiktet något av de som vi verkligen vill bli av med, då dessa är synliga både för oss själva och för omvärlden. Som tur är finns det metoder som kan hjälpa oss även här.

Behandlingsmetoder

En av de mest populära metoder för behandling av ärr i ansiktet är slipning av huden. Som vi redan varit inne på så är metoden väldigt effektiv och populär tack vare dess fina resultat. Behandlingen utförs av en hudterapeut som använder specialverktyg för att slipa bort hudlagret. Det finns dessvärre vissa nackdelar med denna behandlingsmetod då det är en viss risk för infektion och svullnad. Du kan även riskera att din hudfärg inte blir lika jämn som innan behandlingen. Populariteten beror naturligtvis inte på nackdelarna utan på att det finns så få av dem samt att resultatet är bra. De flesta som använder sig av hudslipning upplever att ärren reduceras med minst 50 %.

Kemisk peeling är en annan behandlingsmetod som även används när det gäller borttagning av ärr i ansiktet. Behandlingen går ut på att en mild syra används för att etsa bort det översta hudlagret. När detta sedan läker blir det ett nytt hudlager som då inte ska innehålla gamla ärr. Återigen är detta en metod som inte ska utföras av någon annan än de som kan det. Det finns olika varianter där peelingen går djupare ned i huden än andra. Vilken metod som passar dig bäst beror bland annat på vilken typ av ärr du har. Fördelarna handlar om mer än ärr då du nämligen samtidigt även avlägsnar eventuella rynkor. Det är svårt att hitta metoder utan nackdelar och nackdelarna i detta fall är att din hud kan bli väldigt irriterad samt att du även kan uppleva att den blir känsligare för solen än förut.

Laserbehandling eller kirurgi

Laserbehandling är även ett alternativ när det gäller att avlägsna eller reducera ärr i ansiktet. Det är återigen det översta hudlagret som avlägsnas så ny, frisk hud utan ärr kan komma fram. Denna behandlingsmetod kräver att du går med bandage ändå tills huden har läkt. Laserbehandling av ärr i ansiktet är väldigt populärt, vilket i huvudsak bror på att den verkar fortare än andra behandlingsmetoder som finns på marknaden. Det är inte säkert att denna metod är något för dig. Om du fortfarande har utbrott av finnar behöver du vänta till dess att det lagt sig. Behandlingen lämpar sig inte heller för dem som har en mörkare hudfärg. Diskutera med din hudterapeut innan du bestämmer dig om du känner dig osäker.

Kirurgi är utan tvivel den mest effektiva behandlingsmetoden för dig med missprydande ärr. Kirurgi kan avlägsna ärr eller göra ärret finare och mindre synligt än det tidigare var. Om du har fula, missprydande ärr kan detta vara den bästa lösningen för dig. Det finns många metoder som du kan prova där hemma även vid ärr i ansiktet. Detta gäller bland annat användning av honung, som är känd för att kunna reducera både röd hud och infektioner. I tillägg kan du hos shytobuy.se hitta många olika produkter som är speciellt framtagna för just detta ändamål och dessa innehåller naturliga ingredienser. Det kan hända att du behöver prova flera innan du hittar det som bäst passar din hud men fördelen är att du själv kan utföra behandlingen där hemma.

Som du förstår så behöver du inte dras med missprydande ärr och hudbristningar. Det finns metoder som kan hjälpa dig oavsett om ärret är stort eller litet. Nackdelen är att du kanske behöver prova dig fram så att du hittar den metod som ger resultat för dig. Vi är alla olika och därför är det inte säkert att det som fungerar för grannen även fungerar för dig. Men med lite tålamod och egen insats kan både ärr och bristningar reduceras till ett resultat som du kan trivas bättre med.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med