GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Orsaker till för tidig utlösning - Därför får du problem

Det är vanligt bland män att vara orolig för att man kommer för fort. Detta kan påverka sexlivet negativt och nervositeten kan ytterligare förvärra situationen. Att lära sig mer om de vanligaste orsakerna bakom för tidigt utlösning är viktigt för att veta vad man kan göra åt det. Det är enkelt idag att testa sig fram med olika produkter och övningar. Att kunna kontrollera sin utlösning och att undvika att du kommer för fort kan förbättra sexlivet drastiskt.

1 av 3 män har problem med för tidig utlösning

kommer för fort och man med problem med tidig utlösning

Det som i folkmun heter "kommer för fort" är när en man når klimax tidigare än han önskar, vilket även kan kallas för tidig utlösning. I medicinska termer så benämns det som prematur ejakulation (PE). En av tre män kommer tidigare än vad dess partner kanske önskar, vilket visar att det här är ett vanligt problem bland män. Tyvärr så kan en snabb utlösning påverka den sexuella aktiviteten och göra så att både du och din partner inte känner er nöjda och tillfredsställda. Här kan du läsa mera om hur du kan hålla längre i sängen.

För många så uppkommer dessa problem endast vid vissa tillfällen, men det finns de som lider av det här regelbundet under en längre tid, vilket såklart är otroligt frustrerande och pinsamt. Eftersom att sex är en sådan stor del av ett förhållande så gör det här såklart att båda parter blir missnöjda, och i värsta fall kan dåligt sex vara startskottet till en separation. Att hitta en sätt att fördröja utlösningen kan därför vara väldigt avgörande när det gäller både sex och relationer.

Orsaken för att du kommer för fort kan vara avgörande

Om du är en av de en av tre som lider av prematur ejakulation, för tidig utlösning, eller om du av andra anledningar vill fördröja utlösningen, så måste du först ta reda på orsaken till varför det sker. Det kan nämligen skilja sig vilken behandling och medicin mot för tidig utlösning som är den bästa, beroende på den bakomliggande orsaken. Sen när du har tagit reda på orsaken till för tidiga utlösning kommer det vara enkelt att hitta den rätta behandlingen. Läs mer här om de vanliga frågor och svar.

Vanliga orsaker till för tidig utlösning

Förr i tiden så trodde man att problem med för tidig utlösning bara var psykologiskt kopplat. Men vetenskapen har på senare tid visat att det finns både psykologiska och biologiska orsaker.

Många doktorer tror att det här är ett resultat av för många års stressande när det gäller sex. Det vill säga att man ger sig inte tiden att njuta okoncentrerat av närheten tills sin partner för att man ska hinna med tusen andra saker. En anna vanlig orsak till att du kommer för fort kan vara att du har prestationsångest eller tidigare dåliga erfarenheter som också kan orsaka för tidig utlösning. Att man har haft svårt att få upp den, är nervös eller kanske har fått bieffekter efter en operation är psykiska orsaker till att man får orgasm för fort. När man forskat kring det här har man sett att en onormal nivå av ämnen i hjärnan som är kopplade till signalsubstanser har gett effekt på orgasmen hos killar. Här berättar vi mer om det i detalj:

Psykiska orsaker för tidigt utlösning

orsaker för tidigt utlösning och snabb utlösning
  • Prestationsångest eller "nerver" - Unga och oerfarna män som är nybörjare på sex, män som har en ny partner eller män som inte haft sex på länge brukar ofta känna sig nervösa eller oroliga över sin prestationsförmåga. Det här brukar leda till att man kommer väldigt fort, men är ett problem som brukar försvinna så snart man känner sig bekväm med sin partner.
  • Stress och depression - Stress och depression kan dra ner ditt sexliv. Oftast så påverkas inte bara orgasmen av din psykiska hälsa utan ofta hela sexlivet. Är man stressad och deprimerad så är det inte helt ovanligt att sexlusten försvinner.
  • Relationsproblem - Ett opersonligt sex helt utan förspel kan göra att man endast har sex för att komma. Det här gör att man struntar i att hålla ut och göra sexet roligt, utan det blir istället en dålig vana av att man ska komma så snabbt som möjligt därför att det är vad sexet går ut på. Att man känner sig osäker på sin partner blir en ganska självklar anledning till dåligt sex.
  • Skuldkänslor - Unga män känner ofta en skuld när de har ”one night stands” eller bara har tillfälliga sexpartners. När en man känner sig skyldig så skyndar han gärna lätt för att slutföra det så fort som möjligt.

Fysiska orsaker för tidig utlösning

Män som lider av erektionsproblem som till exempel erektil dysfunktion har svårt att få eller att behålla ett stånd. En effekt av det kan bli att får man då stånd, så får man allt för bråttom att nå orgasm därför att man är orolig att snoppen ska bli slak innan man hinner komma. Den här påskyndningen blir en dålig vana och man faller omedvetet in i en ond cirkel där man alltid kommer för tidigt.

  • Överkänslighet i penisEn del män har en överkänslig penis, vilket gör att de känner ovanligt mycket njutning trots att penisen bara stimuleras minimalt. Detta kan självklart till orsaka en snabb utlösning.
  • Överkänslighet i bäckenmuskeln - Forskning gjord på tidigt 90-tal har visat att även musklerna kring bäckenet kan vara överkänsliga. På samma sätt som en överkänslig penis så leder det här också till en ökad känsla av stimulans och för tidig utlösning.
  • Inflammation och infektion i prostatan eller urinröret - En för tidigt utlösning är ett vanligt symptom efter en inflammation eller infektion i prostatan. Många män som diagnostiserats med prostataproblem har senare fått problem med en snabb utlösning, svårt att få orgasm, torr orgasm eller i vissa fall helt utebliven orgasm.
  • Skador på nervsystemet - Det kan bero på grund av operation eller trauma. Men vilka psykiska skador som helst och operationer kan ge effekter på orgasmen och orsaka för tidig utlösning.

Hormoner & Mediciner kan orsaka för tidig utlösning

medicin mot för tidig utlösning

Hormoner kan vara orsaken för tidigt utlösning

Från dess att man får stånd tills att man nått klimax så spelar hormonerna en väldigt stor roll. I normala fall så utsöndras hormonerna sakta in i blodet och hormonerna skickar signaler till hjärnan att den ska stimulera penisen. Då sexakten hettar till så ökar även stimulanser från hjärnan, och hormonerna ökar ända tills att du nått climax. När en man lider av för tidig utlösning så producerar kroppen alldeles för mycket hormoner alldeles för fort.

Nyliga forskningsstudier har även visat att en speciell typ av signalsubstanser i hjärnan är ansvariga för problem med tidig utlösning. Det har visat sig att har man en för låg nivå serotonin så kan det leda till att man kommer för tidigt.

Dina mediciner kan vara orsaken för att du kommer för fort

Vissa mediciner, såsom förkylningsläkemedel som innehåller pseudoefedrin är en vanlig orsak till för tidig utlösning. I ett fåtal fall så har man sett att en medicin som heter trifluoperazin har gett skador på orgasmen. Den här medicinen används främst för att bota ångest. Om du misstänker att dina mediciner har en negativ påverkan på ditt sexliv ska du alltid ta upp detta med din läkare. Det är möjligt att det finns andra mediciner du kan prova som inte har denna biverkningen.

Möjliga botemedel för att förhindra för tidig utlösning

Lyckligtvis kan du få hjälp av både en läkare och med hjälp av receptfria behandlingar. Vilken behandling du ska använda mot förtidig utlösning beror på dina bakomliggande orsaker. Många väljer att först prova receptfria produkter och behandlingar innan de pratar med en läkare. För de allra flesta så lyckas de hitta en receptfri behandling med tillräckliga resultat och behöver aldrig besöka en läkare. Men det beror såklart på vad som orsakar just dina problem med tidig utlösning.

Om man vill pröva sig fram med receptfria hjälpmedel mot tidig utlösning så har ShytoBuy ett brett och ständigt expanderande utbud av fungerande produkter mot tidig utlösning. Kontakt vår kunniga kundtjänst vid frågor och vägledning.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med