• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Orsaker till tidig utlösning

Det är vanligt bland män att vara orolig för att man kommer för fort. Detta kan påverka sexlivet negativt och nervositeten kan ytterligare förvärra situationen. Att lära sig mer om de vanligaste orsakerna bakom för tidig utlösning är viktigt för att veta hur man kan göra något åt det. Det är enkelt idag att testa sig fram med olika produkter och övningar. Att kunna kontrollera sin utlösning ger självförtroende som kan förbättra sexlivet drastiskt.

Det som i folkmun heter "att komma för fort" är när en man når klimax innan han önskar eller alldeles för tidigt, vilket också kallas för tidig utlösning. I medicinska termer så benämns det som PE. En av tre män kommer tidigare än vad dess partner kanske önskar, vilket visar att det här är ett vanligt problem bland män. För merparten så sker det här bara vid vissa tillfällen, men det finns de som lider av det här regelbundet, vilket såklart är otroligt frustrerande och pinsamt. Eftersom att sex är en sådan stor del i ett förhållande så gör det här såklart att båda parter blir missnöjda, och i värsta fall kan dåligt sex vara startskottet till en separation. Om du är en av de en av tre som lider av det här sexuella problemet så måste du ta reda på orsaken till varför det sker. När du tagit reda på orsaken till din förtidiga utlösning kommer det vara enkelt att hitta den rätta behandlingen.

Vanliga orsaker till förtidig utlösning

Förr i tiden så trodde man att problem med förtidig utlösning bara var psykologiskt kopplat. Men vetenskap har på senare tid visat att det finns både psykologiska och biologiska orsaker. Många doktorer tror att det här är en effekt av för många års stressande till sex, man ger sig inte tiden att njuta av närheten tills sin partner för att man ska hinna med tusen andra saker, vilket gör en okoncentrerad. Att man har prestationsångest eller tidigare dåliga erfarenheter kan också orsaka förtidig utlösning. Att man har haft svårt att få upp den, är nervös eller kanske har fått bieffekter efter en operation är psykiska orsaker till att man får orgasm för fort. När man forskat kring det här har man sett att en onormal nivå av ämnen i hjärnan som är kopplade till signalsubstansen har gett effekt på orgasmen hos killar. Här berättar vi mer om det i detalj:

Fysiska orsaker

Erektil dysfunktion: Män som lider av erektionsproblem har svårt att få eller att behålla ett stånd. En effekt av det kan bli att får man då stånd, så får man allt för bråttom att nå orgasm därför att man är orolig att snoppen ska bli slak innan man hinner komma. Den här påskyndningen blir en dålig vana och man faller omedvetet in i en ond cirkel där man alltid kommer för tidigt.

Överkänslighet i penisen: En del män har till och med en överkänslig penis, vilket gör att de känner mer njutning även fast penisen bara stimuleras minimalt. Det här leder självklart till en förtidig utlösning.

Överkänslighet i bäckenmuskeln: Forskning gjord på tidigt 90-tal har visat att även musklerna kring bäckenet kan vara överkänsliga. På samma sätt som en överkänslig penis så leder det här också till en ökad känsla av stimulans och förtidig utlösning.

Inflammation och infektion i prostatan eller urinröret: Förtidig utlösning är ett vanligt symptom efter en inflammation eller infektion i prostatan. Många män som diagnostiserats med prostataproblem har senare fått problem med förtidig utlösning, svårt att få orgasm eller i vissa fall helt utebliven orgasm.

Skador på nervsystemet på grund av operation eller trauma: Vilka psykiska skador som helst och operationer kan ge effekter på orgasmen och orsaka förtidig utlösning.

Psykiska orsaker

Prestationsångest eller ”nerver”: Unga och oerfarna män som är nybörjare på sex, män som har en ny partner eller män som inte haft sex på länge brukar ofta känna sig nervösa eller oroliga över sin prestationsförmåga. Det här brukar leda till att man kommer väldigt fort, men är ett problem som brukar försvinna så snart man känner sig bekväm med sin partner.

Stress och depression: Stress och depression kan dra ner ditt sexliv. Oftast så påverkas inte bara orgasmen av din psykiska hälsa utan ofta hela sexlivet. Är man stressad och deprimerad så är det inte helt ovanligt att sexlusten försvinner.

Relationsproblem: Ett opersonligt sex helt utan förspel kan göra att man endast har sex för att komma. Det här gör att man struntar i att hålla ut och göra sexet roligt, utan det blir istället en dålig vana av att man ska komma så snabbt som möjligt därför att det är vad sexet går ut på. Att man känner sig osäker på sin partner blir en ganska självklar anledning till dåligt sex.

Skuld: Unga män känner ofta en skuld när de har ”one night stands” eller bara har tillfälliga sexpartners. När en man känner sig skyldig så skyndar han gärna lätt för att slutföra det så fort som möjligt.

Biologiska orsaker:

Onormal hormonnivå: Från dess att man får stånd tills att man nått climax så spelar hormonerna en väldigt stor roll. I normala fall så utsöndras hormonerna sakta in i blodet och hormonerna skickar signaler till hjärnan att den ska stimulera penisen. Då sexakten hettar till så ökar även stimulanser från hjärnan, och hormonerna ökar ända tills att du nått climax. När en man lider av förtidig utlösning så producerar kroppen alldeles för mycket hormoner alldeles för fort.

Onormal nivå av hjärnkemikalier som kallas signalsubstanser: Nyliga forskningsstudier har visat att en speciell typ av signalsubstanser i hjärnan är ansvariga för problem med utlösning. Det har visat sig att har man en för låg nivå av signalsubstanser, även kallade serotonin så kan det leda till att man kommer för tidigt.

Andra orsaker: Vissa mediciner, så som förkylningsläkemedel som innehåller pseudo efedrin är en vanlig orsak till förtidig utlösning. I ett fåtal fall så har man sett att en medicin som heter trifluoperazine har gett skador på orgasmen. Den här medicinen används främst för att bota ångest.

Möjliga botemedel för att förhindra förtidig utlösning

Vilken behandling du ska använda mot förtidig utlösning är ett beslut som är upp till din doktor att ta. Ifall han misstänker att orsaken är psykologisk så kommer han förmodligen rådslå dig att besöka en terapeut. Ifall han anar att problemet är orsakat av hormoner eller annan biologisk orsak så kommer han att ordinera den medicin som är mest lämplig.

Om man vill pröva sig fram med receptfria hjälpmedel mot tidig utlösning så har ShytoBuy ett brett och ständigt expanderande utbud av fungerande produkter mot tidig utlösning. Kontakt vår kunniga kundtjänst vid frågor och vägledning.