GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Motverka & behandla åderbråck

Åderbråck är ett vanligt problem och särskilt när vi börjar bli lite till åren men oavsett din ålder behöver du inte finna dig med denna obekväma åkomma, det finns hjälp att få! Här har vi samlat intressant fakta och behjälpliga tips för vad du kan göra för att behandla åderbråck.

Vad är åderbråck?

Bli av med åderbråck symptom

Åderbråck drabbar runt hälften av den vuxna befolkningen och är för somliga endast ett kosmetiskt problem medan andra lider av smärta och obehag. Oavsett om du har åderbråck och hur illa de är finns det saker du själv kan göra för att motverka åderbråck.

Åderbråck är svullna eller förstorade blodådror som syns tydligt genom huden på grund av sin blåa eller nästan lila färg. De kan även ses som knotiga, vidgade blodkärl som oftast förekommer på benen. De drabbar nästan hälften av den vuxna befolkningen. Åderbråck anses bland annat orsakas av trycket i venerna som med tiden försvagas och skadar kärlventiler och väggar.

Förutom den distinkta färgen är åderbråck vanligen lite knöliga, utbuktande och böjda i formen. Den som lider av åderbråck märker även ofta av symtom såsom värk, tunga ben samt svullna fötter och anklar. Åderbråck sätter sig allt som oftast på benen då det är den del av kroppen som utsätts för mest tryck men det är inte ovanligt att även andra kroppsdelar drabbas.

De flesta människor tycker åderbråck och ådernät (deras mindre, kapillära kusiner) bara är ett kosmetiskt problem men de kan också göra det smärtsamt att stå och gå och i extrema fall, kan de orsaka hudsår. Medan det inte finns något säkert sätt att förhindra uppkomsten av åderbråck, finns det ett antal saker du kan göra för att minska dina risker att få dem.

Smörj in benen med en stärkande kräm och komplettera med ett kosttillskott särskilt för åderbråck. Denna kombination kan stärka och vårda din ben inifrån och ut.

Varför får jag åderbråck?

Till skillnad från vad många tror är det inte bara äldre personer som drabbas åderbråck, trots att det är vanligare att få åderbråck allt eftersom vi blir äldre finns det många yngre som också drabbas. Det finns en hel uppsjö av olika orsaker som sägs ligga bakom åderbråck så det är svårt att säga varför vissa får åderbråck medan andra helt kommer undan.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med