måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Huskurer för vårtor på händerna

Att få vårtor på händerna kan vara nog så jobbigt. Ibland kan det vara nödvändigt att gå till läkare för att få bukt med detta problem. Är du däremot säker på att det är vårtor det handlar finns det inget som stoppar dig från att behandla dem med huskurer!

Vårtor på händerna är inget som är farligt för oss, det kan dock vara mycket irriterande och obekvämt. För att inte tala om det estetiska… Visst försvinner vårtor med tiden, men för att göra besväret kortvarigt kan du överväga att prova någon av dessa huskurer nästa gång du drabbas av vårtor. Vårtor kan dyka upp på alla delar av kroppen, läs mer om behandlingar och uppkomst av vårtor här.

Kräm mot vårtor?

Prova en retinol kräm. Vissa retinol krämer kan du endast köpa via recept, men det finns några mildare som du kan köpa över disk. Retinol kräm används vanligen för att stoppa effekterna av åldrandet, men de kan också användas för att få bort döda hudceller från ansiktet, vilket hindrar allt från att komma åt dina porer. Detta omfattar även vårtor. Observera att retinol kräm kan orsaka hudirritation i vissa fall, pröva därför krämen på ett mindre område först.

Medel mot vårtor

Köp ett medel som behandlar vårtor. Idag finns ett stort utbud och många av dem tar bort vårtorna i 91 % av fallen – snabbt och smärtfritt. Dessa är oftast receptfri och milda, vilket gör att de kan användas av både vuxna och barn. Dessa medel går in och förstör strukturen hos vårtan på kemisk nivå och bryter till slut ner den helt.

Använd silvertejp

Sätt en liten remsa av tejp direkt över vårtan och låt den sitta i sex hela dagar. Efter den sjätte dagen, ta bort tejpen, blöt vårtan i varmt vatten och skrubba försiktigt bort eventuella rester och löst skin bort med en nagelfil. Du kan upprepa den här processen så ofta som behövs tills vårtan försvinner helt. Det kan ta allt från några veckor till ett par månader. Du kan byta tejpomslag en gång dagligen om det skulle vara så att det uppstår någon hudirritation. Även om detta är en av de mest populära huskurerna så finns det väldigt lite vetenskapliga bevis som stödjer påståenden om dess effektivitet.

Äppelcidervinäger

Blöt en bomullstuss i äppelcidervinäger. Placera den över din hand på det område som är drabbat av vårtor. Se sedan till att det håller sig på plats genom att linda en steril gasväv eller duk över. Lämna detta på över natten. Syran i ättika angriper den fysikaliska formen av vårtan, inte viruset. Teoretiskt bör det dock även ta bort viruset, så du bör inte uppleva något nytt utbrott under den närmaste tiden. Du kan också blanda lika delar varmt vatten och ättika och dra handen i vätskan under 20 minuter dagligen.

Använd basilika

Krossa 60 ml färska basilikablad tills de blir till helt mosade. Applicera sedan detta på vårtan och täck över det med ett rent bandage. Upprepa detta dagligen. Basilika innehåller antivirala komponenter och eftersom vårtor på händerna orsakas av ett virus kan dessa antivirala komponenter hjälpa till att snabba på läkandet.

Prova lite honung

Täck vårtan på din hand med ett tjockt lager av honung och linda ett bandage runt den. Upprepa detta med ett nytt bandage dagligen. Fila på vårtan med en nagelfil innan du lägger på omslaget varje dag. Använd ekologisk honung för bästa resultat. Även honung innehåller antibakteriella och antivirala komponenter.

Vitlök eller lök

Båda dessa har antiseptiska egenskaper som tros hjälpa till att ta bort vårtor. Du kan använda färsk lök eller vitlöks saft på en bomullstuss och massera in vätskan på vårtan. Alternativt kan du ta en skiva av en ny bit vitlök eller lök och tillämpa den direkt på vårtan. Lägg ett bandage över så att det håller sig på plats och lämna det på över natten. Upprepa dagligen.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden