GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Ta bort vårtor på händerna

Att få vårtor på händerna kan vara nog så jobbigt. Ibland kan det vara nödvändigt att gå till läkare för att få bukt med detta problem. Om du vill bli av med vårtor så finns det flera bra alternativ att välja på.

Varför får man vårtor?

Vårtor på händerna är inget som är farligt för oss, det kan dock vara mycket irriterande och obekvämt. Vårtor försvinner med tiden, men för att göra besväret kortvarigt kan du överväga att prova någon av dessa huskurer nästa gång du vill ta bort vårtor. Vårtor kan dyka upp på alla delar av kroppen, händerna och i ansiktet.

Vårtor orsakas av en viruset Humant Papillomvirus (HPV) som är väldigt smittsam. Det är inte ett farligt tillstånd, men många upplever vårtor som pinsamt eller obehagligt ur ett rent kosmetiskt perspektiv. De sprids via både direktkontakt med en annan vårta och genom indirekt kontakt med ett föremål eller yta som tidigare har kommit i kontakt med viruset. Barn eller personer med ett nedsatt immunförsvar har en större risk att drabbas av vårtor.

  • Vårtor orsakas av direkt eller indirekt kontakt med viruset HPV.
  • Barn & människor med nedsatt immunförsvar drabbas lättare.
  • Undvik smittan genom att inte röra vid vårtan och var noga med att alltid tvätta händerna.
  • Behandla vårtan så fort som möjligt för att undvika att smittan sprids och för att kunna ta bort vårtan så fort som möjligt.

Ta bort vårtor naturligt

Det finns flera naturliga produkter som behandlar vårtor. Idag finns ett stort utbud och många av dem tar bort vårtorna i 91 % av fallen – snabbt och smärtfritt. Dessa är oftast receptfri och milda, vilket gör att de kan användas av både vuxna och barn. Dessa medel går in och förstör strukturen hos vårtan på kemisk nivå och bryter till slut ner den helt.

Manuka olja är en antibakteriell olja som är en populär behandlingsmetod som kan död på viruset som orsakar vårtor på kroppen och händerna. Genom att applicera oljan på vårtan, så kan du snabbt bli av med besvären och förebygga att viruset sprider sig till andra delar av kroppen.

Den antibakteriella oljan finns både som en olja som du applicerar direkt på vårtan eller som en tvål. Det är helt upp till dig vilken typ av produkt som du föredrar, eftersom de fungerar på samma sätt. Vissa personer tycker att det är lättare att använda sig av en tvål för att ta bort vårtor och andra individer föredrar att applicera oljan direkt på vårtan. Det är helt enkelt upp till dig att bestämma vad som är enklast för just dig.

Kräm mot vårtor?

Kräm mot vårtor

Om du är på jakt efter en kräm mot vårtor, så kan använda en allt-i-ett paket med en både en kräm och andra hjälpmedel och verktyg för att så snabbt som möjligt kunna ta bort vårtor. Wart & Mole Vanish använder dessutom naturliga växtbaserade ingredienser som effektivt kan ta bort vårtan utan att behöva använda sig av onödiga kemikalier.

En annan alternativ är att använda sig av en retinol kräm för att kunna ta bort vårtor på kroppen och händerna. Vissa retinol krämer kan du endast köpa via recept, men det finns några mildare som du kan köpa över disk. Retinol kräm används vanligen för att stoppa effekterna av åldrandet, men de kan också användas för att få bort döda hudceller från ansiktet, vilket hindrar allt från att komma åt dina porer. Detta omfattar även vårtor. Observera att retinol kräm kan orsaka hudirritation i vissa fall, pröva därför krämen på ett mindre område först.

Fördelen med att använda sig av en produkt specifikt för att ta bort vårtor, är att de oftast fungerar snabbare och är mer effektiva än till exempel en huskur.

Huskurer mot vårtor:

Silvertejp mot vårtor

En alternativ huskur för att ta bort vårtor på kroppen och händerna är att använda sig av en silvertejp. Sätt en liten remsa av tejp direkt över vårtan och låt den sitta i sex hela dagar. Efter den sjätte dagen, ta bort tejpen, blöt vårtan i varmt vatten och skrubba försiktigt bort eventuella rester och löst hud bort med en nagelfil. Du kan upprepa den här processen så ofta som behövs tills vårtan försvinner helt. Det kan ta allt från några veckor till ett par månader. Du kan byta tejpomslag en gång dagligen om det skulle vara så att det uppstår någon hudirritation. Även om detta är en av de mest populära huskurerna så finns det väldigt lite vetenskapliga bevis som stödjer påståenden om dess effektivitet.

Äppelcidervinäger & vårtor

För att ta bort vårtor naturligt, så kan du blöta en bomullstuss i äppelcidervinäger. Placera den över din hand på det område som du vill få bort vårtor. Se sedan till att det håller sig på plats genom att linda en steril gasväv eller duk över. Lämna detta på över natten. Syran i ättika angriper den fysikaliska formen av vårtan, inte viruset. Teoretiskt bör det dock även ta bort viruset, så du bör inte uppleva något nytt utbrott under den närmaste tiden. Du kan också blanda lika delar varmt vatten och ättika och dra handen i vätskan under 20 minuter dagligen.

Basilika för att ta bort vårtor naturligt
Ta bort vårtor själv

Krossa 60 ml färska basilikablad tills de blir till helt mosade. Applicera sedan detta på vårtan och täck över det med ett rent bandage. Upprepa detta dagligen. Basilika innehåller antivirala komponenter och eftersom vårtor på händerna orsakas av ett virus kan dessa antivirala komponenter hjälpa till att snabba på läkandet.

Prova lite honung

Täck vårtan på din hand med ett tjockt lager av honung och linda ett bandage runt den. Upprepa detta med ett nytt bandage dagligen. Fila på vårtan med en nagelfil innan du lägger på omslaget varje dag. Använd ekologisk honung för bästa resultat. Även honung innehåller antibakteriella och antivirala komponenter.

Vitlök eller lök
Ta bort vårtor på händerna

Båda lök och vitlök har antiseptiska egenskaper som tros hjälpa till att ta bort vårtor. Du kan använda färsk lök eller vitlökssaft på en bomullstuss och massera in vätskan på din vårta. Alternativt kan du ta en skiva av en ny bit vitlök eller lök och tillämpa den direkt på vårtan.. Lägg ett bandage över så att det håller sig på plats och lämna det på över natten. Upprepa dagligen för att ta bort vårtor naturligt.

Andra intressanta artiklar