GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Hudvård

Ett vacker, bedårande och ljus hy är något vi alla önskar oss. En intressant anekdot i sammanhanget är att huden är faktiskt vårt största organ i kroppen, något som många av oss sällan reflekterar över. Med det skrivet så är det ytterst viktigt att ta väl hand om huden genom att konsumera en hälsosam, adekvat och noga utvald kost. Något som sällan även nämns när det kommer till hudvård är vikten av adekvat sömn, ett element som många av oss tyvärr lider av i dagens hektiska vardag. Men med en bra hudvårdsbehandling är det aldrig för sent att börja ta hand om sin hud. Börja redan idag genom att utforska vårt breda utbud av adekvata produkter. Låt dig förföras av ett yngre, friskare och mer levande hud framöver med oss på ShytoBuy!
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Huden är kroppens största organ och är vårt första skydd utåt mot bakterier och smuts. På en vuxen människa utgör huden nästan 2 kvadratmeter. Det är ett stort organ och vi har listat lite tips på hur man på bästa sätt kan ta hand om sin hud från insidan och utsidan för att få huden att skina med lyster.

Vad bör man tänka på för att få en fin hud?

Bra hudvård är A och O för att få en fin hy, rengör och återfukta huden dagligen. Alla människor oavsett om man bär make-up eller inte utsätts för smuts och bakterier i luften, genom föroreningar och partiklar som flyger runt, smutsen sätter sig i porerna och täpper till vilket gör att man kan få finnar och dålig hy. Därför är det viktigt att man sköter sin hudvård och tvättar huden två gånger dagligen en gång på morgonen och en gång på kvällen med en skonsam tvätt som inte torkar ut huden. Var noga med att återfukta huden efteråt. Så att huden inte torkar ut.

Använd alltid hudvårdsprodukter som passar din hudtyp har du fet hud behöver du produkter som är lätta och endast ger fukt, har du torr hud behöver du en fetare kräm och har du blandad hy vilket är vanligast kan du använda de flesta produkter. Om du inte vet vilken hudtyp du har så kan du ta hjälp av en dermatologiskt eller på närmaste apotek eller skönhetssalong och fråga vilka produkter du bör använda för din hudvård.

Utöver dina dagliga hudvårdsrutiner med att tvätta och återfukta huden varje morgon och kväll bör du även emellanåt cirka en gång i veckan ta en ansiktsmask eller ansiktsskrubb som tar bort döda hudceller och rengör mer på djupet. Gör inte det dagligen då det kan irritera hudens pH balans och torka ut.

Allmän hälsa syns i huden. Undvik stress då det ger sina spår i din hud. Sömn är viktigt för att huden ska återhämta sig. Sover du lite syns det snabbt på huden framförallt under ögonen. Mörka ringar och livlös hud är spår av dålig sömn. Försök att få 8 timmars sömn per natt så kommer du se skillnad på din hud. Man kan med andra ord säga att sömn är en enkel, effektiv och billig hudvård.

Hur ska jag ta hand om ögonhuden?

Den tunnaste huden vi har är kring ögonen och därför bör man vara extra försiktig när man använder hudvårdsprodukter på ögonhuden då den huden är så känslig. När du tvättar ansiktet bör du vara lätt på handen när du passerar huden kring ögonen. Du bör även använda en ögonkräm på ögonhuden som är anpassad för den tunna känsliga huden, då vanliga ansiktskrämer kan vara för feta och tunga för att kunna tas upp av den tunna ögonhuden.

Bra mat för huden?

Bra hudvårdsprodukter räcker inte för att ge dig fin hud utan du behöver även äta bra och hälsosam kost för att få en fin hud. Genom att äta en hälsosam varierad kost ökar man chanserna till att också få en fin jämn hud. Fet mat och transfetter skapar ofta finnar och obalans i huden. Ät mycket grönsaker, frukter och fibrer som innehåller antioxidanter och motverka fria radikaler som orsakar tidig åldrande. Du kan inte få i dig för mycket vitaminer och mineraler det får din hud att skina av lyster. Vatten är hudvård! Ge din hud fukt inifrån genom att dricka mycket vatten, vatten hjälper även till att rengöra din hud inifrån från slaggprodukter och toxiner. Undvik tobak och alkohol då de ger sina spår på huden och gör att huden åldras snabbare. Rökare har ofta grov, rynkig hud och blir lätt gråa gula i tonen. Fimpa cigarretten och få en friskare hud.

Vilka hudvårdsprodukter bör jag köpa?

Köp hudvårdsprodukter som är anpassade till din hudtyp och produkter som inte torkar ut eller skapar obalans. Det kan vara svårt att veta vilket hudtyp man har är du ofta torr i huden har du torr hud, blir du lätt fet och glansig så har du fet hud och har du både torra partier och feta partier så har du troligtvis blandad hud. Besök gärna en dermatolog som kan hjälpa dig hitta rätt eller testa dig fram till en hudserie so passar dig och din hudtyp. Då det är viktigt att du använder rätt hudvårdsprodukter för att få en fin balanserad hud.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.