GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Tandblekning med kokosolja

Plack, missfärgningar och dålig andedräkt är symptom som kan härledas till bakterier som har satt sig på tänderna. Det är inte bara ens fotoleende som blir lidande av missfärgade utan kan ha långtgående effekter på tandhälsan och till och med på allmänhälsan överlag. Här får du som tur ett säkert och naturligt sätt att fräscha upp dina gaddar!

Tandblekning med kokosolja

Tandblekning med kokosolja blir mer och mer populärt som en naturlig metod för att göra gula tänder vita. Trots att det kanske inte låter så trevligt att skölja munnen med olja, är det ett mycket bättre sätt än att bleka tänderna med blekmedel, som kommer med en rad biverkningar. Men kan kokosolja verkligen göra tänderna vitare?

Traditionell tandblekning

Tandblekning innebär blekning av tänderna för att göra dem vitare. Beroende på hur gula eller bruna tänderna är kan tänderna bli några nyanser ljusare än deras befintliga färg, eller göra dem väldigt vita. Även om detta kan göras hemma med naturliga produkter i olika gör-det-själv-recept, så är det rekommenderat att låta en legitimerad tandhygienist utföra blekningen, eftersom det kan innebära risker för din tandhälsa.

Så kan kokosolja bleka tänderna?

Kokosolja gör inte tänderna vita genom att bleka dem. Kokosolja innehåller istället ämnet laurinsyra, som hjälper till att rensa bort plack och bakterier - stora bidragsfaktorer till gula tänder. Kokosnötolja innehåller fettsyror med medellång kedja varav 50 % är laurinsyra. Laurinsyra har visat antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper, som bidrar till att rensa bort plack och bakterier på tänderna och tandköttet. Den hjälper också till att hålla din andedräkt fräsch.

En studie som publicerades i den nigerianska Journal of Medicine i april 2015 observerade 60 försökspersoner i åldrarna 16 och 18 som använde kokosolja som en del av sin munhygien under en period av 30 dagar. Redan efter sju dagars olje-användande hade nivåerna av plack och tandköttssjukdom minskats betydligt.

Bakterier och plack orsakar dålig andedräkt, tandköttsinflammation och gulfärgning av tänderna. Att skölja med kokosolja fungerar eftersom det hjälper till att ta bort bakterier som fastnat på ytan av tänderna.

Fördelar med kokosolja för tandrengöring

Det finns ett stort antal skäl som gör kokosolja perfekt för tandblekning.

  • Den innehåller inga skadliga kemikalier
  • Den skummar inte i munnen
  • Den smakar mindre otäckt jämfört med andra oljor som används för tandsköljning
  • Den är effektiv mot skadliga bakterier i munnen
  • Kokosolja är lättare att använda
  • Den är billig och lättillgänglig
  • Den minskar inflammation och läker blödande tandkött
  • Den reducerar halstorrhet och läker spruckna läppar
  • Stärker tandköttet och käkarna
  • Tar bort dålig andedräkt

Hur man bleker tänderna med kokosolja

Tandblekning genom oil pulling med kokosolja har blivit en stor trend hos kändisar och storstjärnor, med Gywneth Paltrow i spetsen.

Såhär går du tillväga för att själv använda kokosolja för att bleka tänderna:

1. Börja med en kapsel kokosolja. Placera den i munnen och låt den värmas upp tills den blir vätska.

2. Skölj runt oljan i munnen 15-20 minuter och se till att den täcker alla områden av dina tänder och tandkött. Gurgla INTE

3. Spotta ut oljan i toaletten eller papperskorgen, inte i handfatet - det kan täppa till avloppet

4. Skölj munnen med varmt vatten och borsta tänderna som vanligt

5. Gör detta varje dag eller några gånger i veckan

Alternativt kan du lägga till kokosolja till din tandborstrutin och använda den för att borsta eller använda en ren trasa för att gnugga den på dina tänder.

Observera att kokosolja är fast vid rumstemperatur och du kan behöva tugga på den ett tag för att den skall smälta. Sköljning med kokosolja för att bleka tänderna görs bäst på morgonen, med fördel medan du duschar.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med