ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Manuka Olja 25%

10 ml Olja | Antibakteriell olja mot hudåkommor

En unik kombination av essentiella oljor och manuka som gjorts av ångdestillerade blad i East Cape på Nya Zeeland, Manuka Oil 25% har en formula som tagits fram utifrån forskning av hudvårdsbehov. Med dess blandning av kraftfull manuka och milda essentiella oljor, är denna blandning framtagen för alla hudtyper för att hjälpa hudens immunförsvar mot problem såsom vårtor, svamp och eksem.

 • Speciell formula av manuka och essentiell oljeblandning
 • Lämplig för alla hudtyper
 • Innehåller naturligt förekommande antimikrobiella triketone-sammansättningar
 • Enkel och bekymmersfri applicering
 • Naturlig produkt utan syntetiska dofter eller konserveringsmedel
 • Speciellt förpackad i amberglas för att skydda mot ljusskada

Ren Manukaolja är känd för dess unika antibakteriella egenskaper men när den används enskilt kan den vara för stark för vissa preferenser. Genom att kombinera manuka med andra essentiella oljor såsom lavendel och tea tree, är East Cape Manuka Oil 25% en mild formula som inte enbart tar vara på fördelarna från manuka utan även av alla dess naturliga ingredienser.

195
I lager

Fri frakt när du handlar för över 499 kr.

Mer

Vad är vårtor?

Vanligtvis uppstår de som små hudfärgade utvuxna knottror på hudens yta, vårtor är en infektion som orsakats av ett virus som kallas humant papillomvirus (HPV). Dessa kan drabba i princip vem som helst och orsakas genom kontakt med viruset. När en skadad del av huden kommer i kontakt med det, vilket kan inträffa på flera olika sätt, kan viruset gå ner i det yttre hudlagret där det kan utvecklas till en vårta.

Det bästa sättet att förhindra vårtor är att undvika kontakt med infektionen, detta kan dock vara extremt svårt i många fall, vilket redan har tillåtit en spridning i en sådan omfattning. Med över 100 olika stammar av viruset, kan det finnas olika förhållanden som olika stammar frodas och utvecklas i. Den vanligaste platsen att drabbas av HPV är kring pooler och omklädningsrum då många stammar av viruset frodas i varma och fuktiga miljöer. Det finns många andra sätt samt platser som människor kan riskera att komma i kontakt med HPV. Faktorerna som kan öka risken kan inkludera.

 • Användning av offentliga duschar
 • Arbete med kött
 • Eksem eller skadad hud
 • Lågt immunförsvar
 • Dela personliga föremål

För att ta itu med vårtor finns det många primitiva hemmakurer som gått från generation till generation men dessa är ofta inte säkra att använda och kan leda till ärr eller eventuellt till att andra infektioner kommer in i kroppen. Det finns även medicinska alternativ för att ta bort vårtor, inklusive kemisk peeling och kirurgiska metoder men precis som namnet antyder kan dessa vara smärtsamma och dyra. Det är därför naturprodukter samt produkter med örtformula ökat, speciellt de som besitter antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till med att tackla vårtor på ett mer kostnadseffektivt och enkelt sätt där hemma.

Manukaolja

Medan manukahonung är en populär premiumingrediens inom hudvård, kan även manukaolja vara fördelaktig för huden på olika sätt. Oljan är vanligen svårare att finna än honungen och anses vara mer unik. Detta på grund av att den enbart görs i det avlägsna East Cape på Nya Zeeland, där dessa särskilda växter är kända för sina unika antibakteriella egenskaper.

Likt dess australiensiska kusin tea tree oil, har manukaolja blivit brett studerat avseende dess antibakteriella och antimikrobiella egenskaper. På grund av dessa egenskaper har manukaväxten och oljan använts av inhemska Maoristammar för att hjälpa till vid svampinfektioner, för att skydda mindre skärsår, muskelsmärta, stick och bett samt även som en gammal form av deodorant mot kroppslig odör. Många av dessa användningsområden ses än idag, dock är oljan numera vanligt förekommande i kombination med andra ingredienser för att skapa högkvalitativa hudvårdsprodukter.

East Cape Manuka Oil 25%

Vetenskaplig forskning om manukaoljan från Cawthron Institute i Nelson, The Otago University Microbiology Department och University of Waikato New Zealand har visat på de antibakteriella fördelarna från manuka och genom deras omfattande tester av East Cape manukaolja på ett brett spektrum av mänskliga patogener fann de att den var.

 • 20 - 30 gånger mer aktiv än australiensisk tea tree oil mot grampositiva bakterier
 • Flera gånger effektivare mot svampstammar
 • Effektiv mot gramnegativa bakterier och virus

Denna forskning visade även att den var framstående vid.

 • Seborroisk dermatit
 • Ringorm
 • Jock kliar
 • Munsår
 • Eksem
 • Mygg- och sandflugebett

East Cape Manuka Oil 25% är en speciell blandning av manuka med hudvänliga essentiella oljor inklusive sötmandel, citronmyrten, tea tree och lavendel. Denna kombination av ingredienser är det som gör denna produkt unik och genom att kombinera dessa fördelar och egenskaper av varje enskild ingrediens, blir den till en riktig hudvårdsutmanare.
För mer information gällande denna studie, vänligen klicka här.

Ingredienser

Utöver manukaolja, innehåller denna produkt även

image of Sweet Almond Oil
Sötmandelolja

Specifikt gjord från ätbar sötmandel istället för den bittra typen, sötmandeloljan är en populär ingrediens inom hudvård. Denna essentiella olja innehåller vitamin E och sägs ha hydratiserande samt fuktgivande egenskaper och är optimal för användning tillsammans med manuka och tea tree för att hjälpa till att balansera deras effekter, speciellt på känslig hud.

image of Lemon Myrtle Oil
Citronmyrtenolja

Denna olja har inte enbart en fräsch citronarom utan kan även vara fördelaktig vid topisk användning på huden. Tack vare dess höga nivåer av citral sägs den vara kraftigt antibakteriell, antiseptisk och antifungal. Studier har även utförts avseende dess antiinflammatoriska egenskaper och sägs vara mer effektiv än många andra örter.

image of Tea Tree Oil
Tea Tree Oil

En av de mest populära essentiella oljorna är tea tree oil, som är välkänd för att ha antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Tea tree oil härstammar från Australien och görs från växten Melaleacua alternifolia. Traditionellt användes den för att hjälpa till med att skydda mindre sår från infektion och nu är den en vanlig del inom hudvård, speciellt sådana produkter som riktar sig mot blemmor.

image of Lavender Oil
Lavendelolja

Denna essentiella olja är troligen mest känd för dess doftande och lugnande arom men utöver detta kan den även vara användbar för huden. Lavendeloljan har använts för att snabba på läkningsprocessen av mindre bränn- och skärsår. Dess eventuella antiinflammatoriska effekt kan även verka lugnande på huden och är optimal för användning vid sidan av andra essentiella oljor.

Hur man använder den

För användning applicerar du helt enkelt bara 1–2 gånger dagligen på de önskade områdena. Då detta är en blandning av essentiella oljor är den lämplig för alla hudtyper. Denna produkt är enbart till för utvärtes bruk och vi föreslår att man först gör ett lapptest. Undvik kontakt med ögonen. Varje flaska innehåller 10 ml så den är optimal för resor eller för diskret och behändig förvaring hemma.

Läs mer
Manuka Olja 25% 10 ml Olja | Antibakteriell olja mot hudåkommor

Kundomdömen

Vi på ShytoBuy strävar efter att ge våra kunder den bästa möjliga kundupplevelsen och är stolta över den vi feedback vi tagit emot.

5 Stjärnor
(13)
4 Stjärnor
(2)
3 Stjärnor
(0)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärna
(0)

FANTASTISKT

reviews 5

91.25% baserat på 16 Kundomdömen

Verifierat Köp

Köpte för att använda på mollusker. Den effekten har inte visat sig ännu efter en veckas användning. Fungerade dock väldigt bra på min dotters envisa böjveckseksem i armvecket, redan efter några dagar.

E Erika
Verifierat Köp

Bra ingredienser

T Taylor
Verifierat Köp

Vet ej om den gör avsedd verkan.

B Birgitta S
Verifierat Köp

Verkar bra, har inte använt dem så länge ännu.

S Siw O
Verifierat Köp

Bra kvalitet till bra pris

C Catalina M
Verifierat Köp

Det fungerade perfekt, otroligt glad och tacksam.

E Elisabeth N
Verifierat Köp

Jätte nöjd

S Snezana
Verifierat Köp

ungerar utmärkt

S Sven L
Verifierat Köp

Fem stjärnor av fem möjliga.

R Rim
Verifierat Köp

Jag blev nöjd och har fortfarande massor av oljan kvar. Krävdes inte mycket olja för att bli av med vårtan.

T Tess
Verifierat Köp

Mitt paket kom snabbare än förväntat.

A Andreas
Verifierat Köp

Jag har sett en stor skillnad i min hy. Räcker att ha i 2-3 droppad i badvattnet för att inte få röda prickar efter rakning.

L Lovisa
Verifierat Köp

Det är alltid en risk att prova en ny manukaolja för det varierar väldigt mycket i kvaliteten. Speciellt med tanke på att den här är jämförelsevis ganska billig. Men den var riktigt bra.

P Pascal
Verifierat Köp

Vad roligt att manu har börjat säljas i Sverige! Det var jättepopulärt på nya zeeland när jag var där.

K Kajsa
Verifierat Köp

En universalprodukt som alltid är bra att ha hemma!!

T Telma
* Resultaten från våra produkter kan variera från person till person. Läs mer här.

Relaterade produkter