Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 799 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Manuka Olja 25%

10 ml Olja | Antibakteriell olja mot hudåkommor

Översikt

Manuka Oil 25% är en unik kombination av essentiella oljor och manukaolja som gjorts av ångdestillerade manukablad från East Cape på Nya Zeeland. Blandningen av 25% kraftfull manuka och milda essentiella oljor, har skapats för att hjälpa dig att hantera vanliga hudbesvär som vårtor, svamp och eksem med en naturlig och skonsam metod.

 • Speciell formula av manuka och essentiella oljor
 • Lämplig för alla hudtyper
 • Innehåller naturligt förekommande antimikrobiella triketone-sammansättningar
 • Enkel och bekymmersfri applicering
 • Naturlig produkt utan syntetiska dofter eller konserveringsmedel
 • Speciellt förpackad i amberglas för att skydda mot ljusskada

Ren Manukaolja är känd för dess unika antibakteriella egenskaper men när den används i sin renaste form är den väldigt stark. Genom att kombinera manuka med andra essentiella oljor såsom lavendel och tea tree, är East Cape Manuka Oil 25% en mild formula som erbjuder fördelar både från manuka och andra växtbaserade oljor.

195Kr

Fri frakt när du handlar för över 799 kr.

Vad är vårtor?

Vårtor är en infektion som orsakats av ett virus som kallas humant papillomvirus (HPV). Dessa kan drabba i princip vem som helst som kommer i kontakt med viruset, som sprids i det yttre hudlagret och utvecklas till en vårta. HPV trivs bäst i varma fuktiga områden, som omklädningsrum och simhallar. Man kan drabbas av vårtor till exempel vid:

 • Användning av offentliga duschar
 • Eksem eller skadad hud
 • Lågt immunförsvar
 • Dela personliga föremål

Det kan vara jobbigt att bli av med vårtor. För att undvika dyra läkarbesök, primitiva huskurer och ärr väljer många att använda en naturlig antibakteriell olja för att ta bort vårtor hemma.

Manukaolja

Medan manukahonung länge använts inom hudvård, kan även manukaolja vara fördelaktig för huden på olika sätt. Oljan är vanligtvis svårare att få tag på, då den enbart tillverkas i det avlägsna East Cape på Nya Zeeland, där dessa särskilda växter är kända för sina unika antibakteriella egenskaper.

Likt dess australiensiska släkting tea tree oil, har manukaolja blivit brett studerad för dess antibakteriella och antimikrobiella egenskaper. Manukaväxten och oljan har använts av Maoristammar sedan urminnes tider för hantera svampinfektioner, lindra sår, muskelsmärta, stick och bett samt motverka kroppslig odör. Idag kombineras oljan ofta med andra ingredienser i högkvalitativa hudvårdsprodukter.

East Cape Manuka Oil 25%

Vetenskaplig forskning om manukaoljan från Cawthron Institute i Nelson, The Otago University Microbiology Department och University of Waikato New Zealand har påvisat de antibakteriella fördelarna hos manuka, som kan vara fördelaktiga vid behandling av:

Denna forskning visade även att den var framstående vid.

 • Seborroisk dermatit
 • Ringorm
 • Ljumsksvamp
 • Munsår
 • Eksem
 • Mygg- och insektbett

East Cape Manuka Oil 25% är en speciell blandning av manuka med hudvänliga essentiella oljor inklusive sötmandel, citronmyrten, tea tree och lavendel. Denna kombination av ingredienser är det som gör denna produkt unik och genom att kombinera dessa fördelar och egenskaper av varje enskild ingrediens.

Ingredienser

Utöver manukaolja, innehåller denna produkt även

image of Sweet Almond Oil
Sötmandelolja

Specifikt gjord från ätbar sötmandel istället för den bittra typen, sötmandeloljan är en populär ingrediens inom hudvård. Denna essentiella olja innehåller vitamin E och sägs ha hydratiserande samt fuktgivande egenskaper och är optimal för användning tillsammans med manuka och tea tree för att hjälpa till att balansera deras effekter, speciellt på känslig hud.

image of Lemon Myrtle Oil
Citronmyrtenolja

Denna olja har inte enbart en fräsch citronarom utan kan även vara fördelaktig vid topisk användning på huden. Tack vare dess höga nivåer av citral sägs den vara kraftigt antibakteriell, antiseptisk och antifungal. Studier har även utförts avseende dess antiinflammatoriska egenskaper och sägs vara mer effektiv än många andra örter.

image of Tea Tree Oil
Tea Tree Oil

En av de mest populära essentiella oljorna är tea tree oil, som är välkänd för att ha antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Tea tree oil härstammar från Australien och görs från växten Melaleacua alternifolia. Traditionellt användes den för att hjälpa till med att skydda mindre sår från infektion och nu är den en vanlig del inom hudvård, speciellt sådana produkter som riktar sig mot blemmor.

image of Lavender Oil
Lavendelolja

Denna essentiella olja är troligen mest känd för dess doftande och lugnande arom men utöver detta kan den även vara användbar för huden. Lavendeloljan har använts för att snabba på läkningsprocessen av mindre bränn- och skärsår. Dess eventuella antiinflammatoriska effekt kan även verka lugnande på huden och är optimal för användning vid sidan av andra essentiella oljor.

Hur man använder den

För användning applicerar du helt enkelt bara 1–2 gånger dagligen på de önskade områdena. Då detta är en blandning av essentiella oljor är den lämplig för alla hudtyper. Denna produkt är enbart till för utvärtes bruk och vi föreslår att man först gör ett lapptest. Undvik kontakt med ögonen. Varje flaska innehåller 10 ml så den är optimal för resor eller för diskret och behändig förvaring hemma.

Kundomdömen

Vi på ShytoBuy strävar efter att ge våra kunder den bästa möjliga kundupplevelsen och är stolta över den vi feedback vi tagit emot.

5 Stjärnor
(14)
4 Stjärnor
(2)
3 Stjärnor
(0)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärna
(0)

FANTASTISKT

reviews 5

91.76% baserat på 16 Kundomdömen

Verifierat Köp

Köpte för att använda på mollusker. Den effekten har inte visat sig ännu efter en veckas användning. Fungerade dock väldigt bra på min dotters envisa böjveckseksem i armvecket, redan efter några dagar.

E Erika
Verifierat Köp

Bra ingredienser

T Taylor
Verifierat Köp

Vet ej om den gör avsedd verkan.

B Birgitta S
Verifierat Köp

Verkar bra, har inte använt dem så länge ännu.

S Siw O
Verifierat Köp

Bra kvalitet till bra pris

C Catalina M
Verifierat Köp

Det fungerade perfekt, otroligt glad och tacksam.

E Elisabeth N
Verifierat Köp

Jätte nöjd

S Snezana
Verifierat Köp

ungerar utmärkt

S Sven L
Verifierat Köp

Fungerar verkligen.

E Elisabeth N
Verifierat Köp

Fem stjärnor av fem möjliga.

R Rim
Verifierat Köp

Jag blev nöjd och har fortfarande massor av oljan kvar. Krävdes inte mycket olja för att bli av med vårtan.

T Tess
Verifierat Köp

Mitt paket kom snabbare än förväntat.

A Andreas
Verifierat Köp

Jag har sett en stor skillnad i min hy. Räcker att ha i 2-3 droppad i badvattnet för att inte få röda prickar efter rakning.

L Lovisa
Verifierat Köp

Det är alltid en risk att prova en ny manukaolja för det varierar väldigt mycket i kvaliteten. Speciellt med tanke på att den här är jämförelsevis ganska billig. Men den var riktigt bra.

P Pascal
Verifierat Köp

Vad roligt att manu har börjat säljas i Sverige! Det var jättepopulärt på nya zeeland när jag var där.

K Kajsa
Verifierat Köp

En universalprodukt som alltid är bra att ha hemma!!

T Telma

* Resultaten från våra produkter kan variera från person till person. Läs mer här.

Du kanske även gillar