måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Bästa rengöringen mot akne

Att tvätta ansiktet är väldigt enkelt. Men har du problem med akne, kräver din hudvårdsrutin lite mer eftertanke.

Om du har drabbats akne och finnar så kan din rengöring hjälpa dig att hålla huden ren från bakterier som annars tar sig in i tilltäppta porer och orsakar där ett acneutbrott. En bra akne rengöring tar också bort döda hudceller från hudytan, vilket gör det enklare för huden att ta upp dina aknebehandlingar.

Lider du av akne bör du leta efter en aknebehandling som klarar av att avlägsna smuts och hålla huden ren. Undvik starka tvålar som kan ta bort för mycket av hudens naturliga oljor. Starka rengöringar och skrubbar kommer bara ge dig röd och irriterad hud och kan på så vis orsaka ytterligare utbrott av akne.

Du kan be din hudläkare att rekommendera en rengöring, antingen på recept eller en receptfri, som kan hjälpa dig med dina hudproblem. Det är dock samtidigt viktigt att du ser över hela din dagliga hudvårdsrutin. Här följer några tips på hur du väljer rätt hudvårdsprodukter, och hur du går till väga för att rengöra huden så att den ser så bra ut som möjligt.

Vilken aknerengöring ska man välja?

Du kan välja en billig rengöring online eller på apotek. Eller, om du har möjlighet att kosta på dig dyrare produkter. Det spelar ingen roll hur mycket produkten kostar, det viktiga är att den fungerar.

Vissa tvålmärken är väldigt basiska med lågt PH, vilket kan vara irriterande och uttorkande för huden, det kan vara en bra idé att använda naturliga produkter mot akne . När du letar efter rengöring för aknedrabbad hud ska du hålla utkik efter följande:

 • Välj en mild, icke skrubbande, och alkoholfri rengöring
 • Fråga din hudläkare om hjälp för att hitta en aknerengöring som passar aknebehandlingen som du följer. Leta efter en rengöring som passar din hudtyp – fet hud, torr hud eller en kombination av de båda.
 • Vissa aknerengöringar och ansiktstvålar har ingredienser som motverkar acne och förbättrar hudens utseende. Medicinska cleansers innehåller acnebekämpande ingredienser som salicylsyra, sodium sulfacetamid, och benzoylperoxid, dessa kan få huden att se klarare ut samtidigt som de rengör den. Salicylsyra rengör tilltäppta porer och minskar svullnad och rödhet. Benzoylperoxid, exfolierar huden och dödar bakterier och sodium sulfacetamid motverkar bakterietillväxt.
 • För att hålla huden återfuktad bör du leta efter cleansers som innehåller mjukgörande ämnen som petrolatum, lanolin, mineralolja och ceramider, eller återfuktande ämnen som glycerin som håller kvar fukten i huden, eller exfolierande ingredienser som alfahydoxidsyror för att göra ojämna områden slätare.

Andra hudvårdsprodukter som du kan lägga till din rutin:

 • Efter rengöring kan du välja att använda en toner för att återställa hudens naturliga pH-balans.
 • Exfoliera huden regelbundet för att avlägsna döda hudceller och för att hålla dina porer öppna. Detta ger hudens naturliga oljor en chans att dräneras innan dessa täpper till porerna och skapar nya acneutbrott.

Efter rengöring bör du använda en ansiktskräm märkt ”icke-komedogen”, vilket innebär att krämen inte täpper till porerna. En återfuktade kräm kommer att förhindra att din hud torkar ut, något som är särskilt viktigt om du använder produkter som motverkar acne, eftersom vissa av ingredienserna i såna produkter har en tendens att torka ut huden. Om du har fet hud kan det vara så att cleansern innehåller all den återfuktning du behöver.

Grundläggande hudvård för akne

Följ denna rutin för hud som drabbas av akne, för att minska antalet nya utbrott och motverka hudirritation:

 • Två gånger om dagen: Tvätta ansiktet efter att du gått upp på morgonen och innan du går och lägger dig på kvällen. Om du har tränat och har blivit svettig, så tvätta, eller åtminstone skölj av ansiktet, så snart som möjligt. Svett kan förvärra din acne.
 • Rengöringsteknik: Ta lite cleanser på fingertopparna. Gnugga försiktigt in det i ansiktet, och skölj sedan med ljummet vatten. Skrubba inte, det skadar och torkar ut huden. Undvik också tvättlappar eller svampar. Dessa kan vara tillräckligt vassa för att irritera huden.
 • Var noggrann: Din hudvårdsrutin gäller inte bara ansiktet. Behandla övriga områden som drabbats av acne på samma sätt.
 • Skydda huden: Hudvården slutar inte i och med att du lämnat badrummet. Använd en hudkräm som är speciellt framtagen att kunna motverka akne och finnar.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden