GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Behandla erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion är en sexuell försämring då man har svårt att behålla sitt stånd tillräckligt kraftig för att kunna upprätthålla ett samlag. Det här problemet är förvånansvärt vanligt bland män över hela världen, man har till och med gjort en undersökning på att förekommer hos en av tio män världen över.

Vad är erektil dysfunktion?

erektil dysfunktion orsaker

Impotens och erektil dysfunktion är ett samlingsnamn för ett tillstånd där mannen har någon sorts problem med att antingen få eller behålla en erektion för att kunna ha ett fullbordat samlag. Det kan vara allt ifrån att det är svårt att få stånd, eller att ståndet försvinner för fort. Impotens är sammanfattningsvis en sexuell försämring där man har svårt att behålla sitt stånd tillräckligt kraftig för att kunna upprätthålla ett samlag. Det finns många olika symptom och impotens orsaker och de kan ofta skilja sig markant mellan olika män. Att förstå orsakerna bakom just sina egna erektionsproblem, kan i många fall därför vara avgörande för att kunna behandla impotens och bli av med besvären.

Erektionsproblemen kan vara tillfälliga och behöver inte ha någonting med lust eller sexuell upphetsning att göra. Du kan fortfarande känna en sexuell lust, även om erektionen inte fungerar som den ska. Erektil dysfunktion kan dessutom vara något väldigt temporärt som vid till exempel prestationskrav, eller mer långvarigt vid till exempel sjukdomar. Du kan läsa mer om olika impotens orsaker längre ner i artikeln.

Det finns många impotens orsaker, såsom andra medicinska tillstånd, vissa mediciner och stressrelaterade psykologiska besvär.. Eftersom det finns så många olika orsaker, så finns det även flera olika impotens behandling och sätt att hantera erektil dysfunktion.

Fysiska erektil dysfunktion orsaker

Några av de vanligaste fysiska orsaker för erektil dysfunktion är problem med antingen blodflödet till mannens penis, nervsystemet, hormoner eller fysiska förändringar på penisen. Det kan bland annat orsakas av allt från högt blodtryck, kolesterol eller diabetes. Din ålder kan även ha en stor påverka när det gäller impotens på grund av de naturliga förändringar som kroppen pågår när den åldras. Problem med erektil dysfunktion är starkt förknippat med hjärt och kärlsjukdom. Det kan vara en av de första erektil dysfunktion orsaker din doktor ser när diagnos ställs och planering göra av behandlingen.

Problem med blodflödet till penis

Tillstånd som påverkar blodflödet till din penis kallas rent medicinskt för vaskulära tillstånd och kan bero på en kardiovaskulär sjukdom. Det vill säga bland annat en sjukdom i hjärtat eller blodkärlen, såsom ateroskleros (åderförkalkning), högt blodtryck (hypertoni) eller diabetes. Diabetes är ett tillstånd som orsakas av för mycket socker (glukos) i blodet. Detta kan påverka både blodtillförseln och nervändar i din penis, så det är också ett neurogent tillstånd.

Problem med nervsystemet

Problem med nervsystemet (neurogena tillstånd) kan göra att det är svårt att få stånd eftersom signalerna från hjärnan, nerverna och ryggmärgen inte når fram till penisen som de ska. Exempel på neurogena tillstånd som kan orsaka erektil dysfunktion och impotens är:

 • Multipel Skleros (MS): en sjukdom som påverkar kroppens handlingar och aktiviteter , såsom rörlighet och balans
 • Parkinsons sjukdom: ett tillstånd som påverkar det sätt som hjärnan samordnar kroppens rörelser, inklusive promenader, prata och att skriva
 • Stroke: ett allvarligt medicinskt tillstånd som uppstår när blodförsörjningen till hjärnan avbryts
 • Ryggmärgsskada

Erektil dysfunktion & Hormonella förändringar

Erektil dysfunktion kan orsakas av hormonella problem i kroppen. Hormoner påverkar bland den sexuella driften och produktionen av testosteron i testiklarna. Detta kan leda till erektil dysfunktion och att du får svårt att få stånd. En överaktiv sköldkörtel (giftstruma) kan till exempel leda till att för mycket sköldkörtelhormon produceras. Detsamma gäller för en underaktiv sköldkörtel (hypotyreos) då inte tillräckligt med sköldkörtelhormon produceras.

 • Överaktiv sköldkörtel (giftstruma)
 • Underaktiv sköldkörtel (hypotyreos)
 • Onormalt låga nivåer av det manliga hormonet testosteron (hypogonadism)
 • Onormal produktion av hormonet kortisol (cushings syndrom)

Fysiska problem med mannens penis

Fysiska problem med penisen (anatomisk tillstånd) är också en av många erektil dysfunktion orsaker. Ett exempel på detta är peyronies sjukdom, vilket är när vävnaden i penis har blivit påverkat och ett tillstånd som kan orsaka till erektil dysfunktion. Den främsta symptomet på peyronies sjukdom är en krökt penis som skapas på grund av en inflammation som orsakar ärrvävnad i penisen. Beroende på hur allvarlig problemen är och hur formen på penisen är förändrad, så är det en av alla erektil dysfunktion orsaker som kan resultera i erektil dysfunktion.

 • Fysiska problem med mannens penis såsom till exempel peyronies sjukdom kan orsaka impotens problem.

Medicinska orsaker for erektil dysfunktion

Vissa mediciner kan också orsaka ED hos män, såsom:

 • Diuretika: läkemedel som ökar produktionen av urin och används ofta för att behandla högt blodtryck (hypertoni), hjärtsvikt och njursjukdom
 • Blodtryckssänkande medel: läkemedel såsom beta-blockerare, som används för att behandla högt blodtryck
 • Fibrater: läkemedel som används för att sänka kolesterolnivåerna
 • Antipsykotika: läkemedel som används för att behandla vissa psykiska tillstånd, såsom schizofreni
 • Antidepressiva medel: läkemedel som används för att behandla depression och vissa typer av smärta
 • Kortikosteroider: mediciner som innehåller steroider, som är en typ av hormon
 • Antagonister: läkemedel som används vid behandling av magsår
 • Antiepileptika: läkemedel som används för att behandla epilepsi
 • Antihistaminer: mediciner som används för att behandla allergiska hygienkrav, såsom hösnuva
 • Anti –androgener: medicin som dämpar androgener (manligt könshormon)
 • Cytostatika: läkemedel med cellgifter som används vid kemoterapi för att förhindra cancerceller från att dela sig och växa

Tala med din läkare om du är orolig för att en föreskriven medicin som kan orsaker till erektil dysfunktion. Alternativ medicin kan finnas tillgänglig. Det är dock viktigt att aldrig sluta ta en föreskriven medicin om du uppmanas att göra det av din läkare eller annan kvalificerad sjukvårdspersonal som ansvarar för din vård.

Erektil dysfunktion behandling kan bidra till att eliminera dessa fysiska orsaker som kan leda till erektionsproblem genom att hjälpa till att öka blodflödet till penis, vilket kan bidra till att ge en fastare och mer varaktig erektion.

Att ha svårt att få stånd kan också vara ett direkt resultat av livsstilsval. Män som röker mycket, dricker stora mängder alkohol eller är överviktiga är mer benägna att uppleva problem att få en erektion och har svårt att få stånd. Studier har visat att impotens hos män är vanligare hos rökare än hos icke-rökare. Men det är viktigt att påpeka att olika erektil dysfunktion orsakar inte bara bara beror på livsstilsval och även många hälsosammare män kan drabbas av erektil dysfunktion.

Psykologiska erektil dysfunktion orsaker

psykologiska erektil dysfunktion orsaker

Psykologiska problem är en av alla vanliga erektil dysfunktion orsaker hos framförallt yngre män. Känslor av ångest och nervositet kan ofta leda till yngre män som lida till erektil dysfunk . Erektil dysfunktion kan ofta ha både fysiska och psykologiska orsaker. Till exempel, om du har diabetes kan det vara svårt att få erektion vilket kan göra att du blir nervös inför situationen. Problem som stress och trötthet är också vanliga orsaker till att det är svårt att få stånd för män i alla åldrar. Andra vanliga psykiska problem som kan kräva erektil dysfunktion behandling innefattar depression och ångest.

Vanliga psykologiska erektil dysfunktion orsaker inkluderar:

 • Depression: En känsla av extrem sorg eller nedstämdhet som varar under lång tid.
 • Ångest: En känsla av oro, rädsla och nervositet, som till exempel prestationsångest.
 • Överdrivet alkoholintag: Många män upplever att de får svårt att få stånd när de har druckit alkohol. Som tur är, så brukar erketionsproblemen försvinna när alkoholen har försvunnit ur kroppen.
 • Trötthet: En känsla av fysisk eller psykisk trötthet eller utmattning kan orsaka tillfällig erektil dysfunktion.
 • Att vara i en ny relation: kan orsaka problem med att få hårt stånd, vilket oftast beror på nervositet, prestationskrav eller att man inte kan känna sig helt avslappnad.
 • Relationsproblem: Olika problem i relationen eller att till exempel kunna prata öppet om eventuella problem kan orsaka både kortvarig och mer långvarig impotens.
 • Droger: Användning av illegala droger, som cannabis, heroin eller kokain kan också vara en av alla erektil dysfunktion orsaker.
 • Brist på sexuell kunskap eller tidigare sexuella problem: Tidigare problem som till exempel övergrepp eller dåliga erfarenheter kan också leda till erektil dysfunktion.

Behandla erektil dysfunktion receptfritt

Det kan ibland vara svårt att veta vad som är en bra erektil dysfunktion behandling för just dig. Men generellt, så är det rekommenderat att försöka hitta de underliggande orsakerna, såsom att du till exempel har svårt att få stånd. Genom att bättre förstå vad som har orsakat dina erektionsproblem, så kan du bättre behandla symptom. Om du till exempel tror att dina besvär bottnar i prestationsångest, så kan en bra erektil dysfunktion behandling vara att minska prestationskraven på dig själv.

Många män upplever dessutom att det är pinsamt eller obekvämt att påbörja en behandling och undviker att prata öppet om det.

Men erektionsproblem är något som kommer att drabba majoriteten av alla män någon gång under sitt liv och är inget som du bör skämmas över. Det är inget konstigt att vilja prova en behandling och det finns många produkter och metoder som kan förbättra ditt sexuella samliv. Det är till och med så att många väljer att ignorera eller neka att de använder sig av erektionsprodukter för att de är rädda att bli dömda eller förlöjligade. Många vill inte ens använda något hjälpmedel för att de är rädda att medicinen ska ge negativa konsekvenser. Men det finns mängder av produkter som är både naturliga och prisvärda och som varken kräver recept eller innehåller några artificiella ingredienser.

En effektiv impotens behandling är kapslar som dels hjälper till att öka erektionen och motverka erektil dysfunktion. De flesta piller innehåller naturliga ingredienser speciellt framtagna för att kunna ge ett hårdare och mer uthålligt stånd för att öka sexlusten. Det här i kombination med bra kost och träning har visat sig vara en effektiv lösning för problem med impotens. Exakt hur effektiva tabletter är beror på dina bakomliggande impotens orsaker, men många män upplever att de kan göra en stor skillnad och är ett bra komplement till andra behandlingar.

Behandla erektil dysfunktion med livsstilsförändringar

Behandla erektil dysfunktion naturligt

Dina kostvanor kan hjälpa till att behandla impotens

Kost och träning glöms ofta bort när man talar om impotens behandling men de kallas för “den naturliga viagran” av en anledning. Att äta en hälsosam kost som innehåller frukt och grönt, fibrer och fullkorn kan inte bara den bästa genvägen för ett bättre sexliv, du kan även känna dig starkare och gladare på köpet. Undvik mättade fetter och salt, det kan gynna ditt hjärta, öka blodcirkulationen vilket kommer hjälpa dig att upprätthålla ståndet längre och hindra förtidig utlösning. Ett hett tips är att använda samma riktlinjer som personer med hjärtproblem använder sig av.

Det finns mängder av mat som innehåller näringsämnen och mineraler som sägs vara det naturliga impotens behandling för män som har svårt att få stånd och andra erektionsproblem. Det är mat som till exempel, choklad, ostron, oliver, ansjovis och lakrits. Överkonsumera inte dessa produkter i hopp om att det ska öka din sexuella prestation, men försök få in det på ett naturligt sätt i din diet och se om du ser någon skillnad.

Livsstilsförändringar för dig som har svårt att få stånd

Det kan kanske verka självklart, men det glöms ofta bort att en naturlig impotens behandling är att du bara tar hand om din kropp. Impotens och tidig utlösning kan ofta orsakas av för mycket alkohol, rökning, droger eller av en dålig diet. Det här har en direkt effekt på blodcirkulationen som i sin tur drabbar förmågan att få upp den. Drar du ner på alkoholmängden och cigaretter så kan du märka stor skillnad så fort kroppen blivit av med de farliga ämnena. Det är inte alltid som en hälsosammare livsstils är tillräcklig för att hjälpa mot erektil dysfunktion, men det beror helt på vad det finns för bakomliggande impotens orsaker. Ibland kan det vara nödvändigt att kombinera en bättre livsstil med andra behandlingsmetoder.

Träna dig till ett bättre samliv

Träning gynnar din fysiska och mentala hälsa på många sätt, men det kan också göra en stor för dig som har svårt att få stånd. Att hålla sig tränad ökar uthålligheten, frigör endorfiner som hjälper kroppen att undvika stress samt ökar blodcirkulationen. Din mentala hälsa har ofta en koppling till impotens, och en aktiv livsstil är ovärderlig. Studier har visat att män som bränner 200 kalorier eller mer om dagen i fysiska aktiviteter halverar risken för erektil dysfunktion till hälften.

Sexuell hjälpmedel mot erektil dysfunktion

En annan effektiv behandling av erektionsproblem är sexuella hjälpmedel. De flesta piller mot erektil dysfunktion innehåller naturliga ingredienser speciellt framtagna för att ge ett hårdare och mer uthålligt stånd för att öka sexlusten. Det här i kombination med bra kost och träning har visat sig vara den mest effektiva lösningen för män som är drabbade av erektil dysfunktion.

Här på ShytoBuy kan du produkter såsom tabletter, krämer, plåster och apparater som kan hjälpa dig att slippa dina erektionsproblem. Vi erbjuder även alltid diskret leverans, så att du kan beställa vad du vill och känna dig trygg att dina grannar kommer aldrig kunna gissa vad som finns i paketet.

Andra intressanta artiklar