• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Livsstil och huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Nagelsvamp är en utav våra vanligaste åkommor. Trots att svampinfektioner är vanliga är de inte trevliga så här följer tips och tricks på hur du kan behandla och motverka nagelsvamp från ditt eget hem.

Nagelsvamp är en mycket vanlig åkomma och tros ligga bakom så mycket som 50 % av alla fall av nagelrelaterade sjukdomar. Trots att nagelsvamp är en förhållandevis vanlig infektion är det alltid bra att behandla svampinfektionen så snart som möjligt så att symptomen inte förvärras eller sprider sig. För att undvika att drabbas av svampinfektioner bör du undvika att gå barfota i utrymmen där man lätt kan smittas såsom badhus eller duscharna på gymmet. Skulle du drabbas så ska du inte oroa dig allt för mycket det går allt som oftast att behandla nagelsvamp hemma.

Pröva receptfria antisvampkrämer eller salvor.

Det finns en uppsjö av olika receptfria produkter tillgängliga. Innan du börjar behandla nagelsvamp med receptfria medel bör du se efter om du ser vita märken på nageln bör du fila av dessa och därefter blöta dina naglar i vatten, torka de sedan innan du applicerar antisvampkrämen eller lotionen.

Om du lider av fotsvamp och nagelsvamp, behandla svampinfektionen med pulver eller spray mot fotsvamp, se samtidigt till att hålla fötterna rena och torra. Ett enkelt sätt att bli av med nagelsvamp är att använda kombipack mot nagelsvamp och fotsvamp.

Ta på vicks salva mot förkylning eller ett annat eukalyptusbaserat liniment.

Många har vittnat om att deras fotsvamp har förbättrats efter att de har behandlat den med ett traditionellt förkylningsliniment. En studie av 18 personer visade att 56 % märkte av en viss förbättring av deras symptom medan 18 % inte upplevde någon förbättring. Om du vill använda dig av denna metod bör du ta en liten klick av liniment på en tops och smörja det drabbade området dagligen. Förutom att förkylningslinimenten erbjuder en möjlighet att påbörja en behandling hemma kan den starka mint doften hjälpa till att motverka problem med fotsvettslukt.

Var noggrann med din fothygien.

Svampinfektioner på naglarna och fötterna trivs bättre i svettiga och fuktiga miljöer. För att förebygga svampinfektioner är det därför viktigt att man försöker hålla fötterna så torra som möjligt. Genom att bära skor av naturmaterial såsom bomull, samt genom att försöka att inte ha skor på sig under allt för långa perioder låter man fötterna lufta sig.

Om du har drabbats av en svampinfektion är det viktigt att du är noggrann med din fothygien eftersom det minskar risken av att svampinfektionen sprider sig till andra delar av foten. Om du har eller ska behandla nagelsvamp så är det särskilt viktigt att du tvättar och torkar fötterna noggrant eftersom antisvampmedlet annars har svårare att penetrera naglar och hud. Kom ihåg att börja behandling så snart som möjligt eftersom det finns negativa bieffekter av obehandlad nagelsvamp.

Se till att hålla din naglar trimmade och tunna.

Att hålla sina naglar i gott trim och inte låta de förhårdna lindrar symptomen av fotsvamp då det lättar trycket på nageln. Om du dessutom trimmar naglarna innan du applicerar antisvamp-salva gör detta att salvan lättare kan penetrera de mer djuptliggande infekterade områdena av nageln.

Innan du klipper eller filar naglarna bör du försöka mjuka upp nageln. För att skonsamt mjuka upp nageln kan du följa denna enkla kvällsrutin: Applicera en karbamidbaserad kräm på nageln (krämer innehållande karbamid har väldigt effektiva återfuktande egenskaper), täck därefter nageln med plåster och på morgonen är det bara att tvätta av krämen med vatten och tvål. Fortsätt med denna procedur tills du känner att nageln har mjuknat. Skydda huden runt nageln med petroleumkräm. Om du lider av någon hälsoåkomma som orsakar låg blodcirkulation i fötterna som i sin tur resulterar i att du har svårt att klippa naglarna bör du uppsöka sjukvården för att få hjälp med att hålla dina naglar vältrimmade.