GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Livsstil och huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Nagelsvamp är en utav våra vanligaste åkommor. Trots att svampinfektioner är vanliga är de inte trevliga så här följer tips och tricks på hur du kan behandla och motverka nagelsvamp från ditt eget hem.

Har du fått nagelsvamp?

nagelsvamp symptom

Nagelsvamp är en mycket vanlig åkomma och tros ligga bakom så mycket som 50 % av alla fall av nagelrelaterade sjukdomar. Trots att nagelsvamp är en förhållandevis vanlig infektion är det alltid bra att behandla svampinfektioner så snart som möjligt så att symptomen inte förvärras eller sprider sig.

Lika viktigt som att ta hand om resten av kroppen är det att ta hand om naglarna. Se till att tvätta ofta för att hålla dem rena och fräscha. Om man inte tar hand om dem ordentligt kan infektioner dykt upp som är obehagliga och smickrande.

Nagelsvamp gör att nageln förtjockas, blir gulgrå och smulas sönder. Eftersom att det kan finnas flera orsaker än nagelsvamp till dina symptomer så bör du söka upp en läkare som kan diagnostisera problemet åt dig och därefter rekommendera rätt behandling.

Det har visat sig att det finns sätt att förebygga nagelsvamp även om det kan vara svårt. Metoder som dessa kan dock hjälpa dig.

  • Tvätta dina fötter varje dag och torka noggrant!
  • Använd luftiga, ikke trånga skor
  • Använda strumpor av naturmaterial – som bomull – och byt strumpor varje dag
  • Tvätta strumpor på hög grad
  • Gå inte barfota på allmänna platser, använd tofflor

Nagelsvamp känns inte bara obehagligt för personen i fråga det ser oftast inte speciellt smickrande ut. Det kan leda till att man skäms och inte vågar visa sig, vilket även kan leda till problem i relationer. Om en person inte känner sig snygg och självsäker kan det påverka hur den bemöter andra och hur andra bemöter den. Därför är det viktigt i alla lägen att tänka på att hand om ditt hygien. Använda bra produkter, tvätta dig och ofta och försök att förebygga sjukdomar så mycket som möjligt. Det finns många faror med att inte behandla nagelsvamp.

Dock kan förtjockade naglar, som har liknande symptom på svamp, bildas på grund av andra orsaker. Som till exempel skador på nagelanlaget på grund av till exempel för trånga skor, ärftliga nagelsjukdomar och hudsjukdomar.

Behandla med receptfria antisvampkrämer eller salvor.

Det finns en uppsjö av olika receptfria produkter tillgängliga. Innan du börjar behandla nagelsvamp med receptfria medel bör du se efter om du ser vita märken på nageln bör du fila av dessa och därefter blöta dina naglar i vatten, torka sedan av nageln innan du applicerar antisvampkrämen eller lotionen.

Om du lider av fotsvamp och nagelsvamp, kan du behandla svampinfektionen med pulver eller spray mot fotsvamp, se samtidigt till att hålla fötterna rena och torra. Ett enkelt sätt att bli av med nagelsvamp är att använda kombipack mot nagelsvamp och fotsvamp.

Var noggrann med din fothygien.

Svampinfektioner på naglarna och fötterna trivs bättre i svettiga och fuktiga miljöer. För att förebygga svampinfektioner är det därför viktigt att man försöker hålla fötterna så torra som möjligt. Genom att bära skor av naturmaterial såsom bomull, samt genom att försöka att inte ha skor på sig under allt för långa perioder låter man fötterna lufta sig.

fothygien och nagelsvamp

Om du har drabbats av en svampinfektion är det viktigt att du är noggrann med din fothygien eftersom det minskar risken av att svampinfektionen sprider sig till andra delar av foten. Om du har eller ska behandla nagelsvamp så är det särskilt viktigt att du tvättar och torkar fötterna noggrant eftersom antisvampmedlet annars har svårare att penetrera naglar och hud. Kom ihåg att påbörja behandling så snart som möjligt eftersom det finns negativa effekter av obehandlad nagelsvamp.

För att undvika att drabbas av svampinfektioner bör du undvika att gå barfota i utrymmen där man lätt kan smittas såsom badhus eller duscharna på gymmet. Skulle du drabbas så ska du inte oroa dig alltför mycket det går allt som oftast att behandla nagelsvamp hemma.

Se till att hålla din naglar trimmade och tunna.

undvik nagelsvamp med nagelvård

Att hålla sina naglar i gott trim och inte låta de förhårdna lindrar symptomen av fotsvamp då det lättar trycket på nageln. Om du dessutom trimmar naglarna innan du applicerar antisvamp-salva gör detta att salvan lättare kan penetrera de mer djupt liggande infekterade områdena av nageln.

Innan du klipper eller filar naglarna bör du försöka mjuka upp nageln. För att skonsamt mjuka upp nageln kan du följa denna enkla kvällsrutin: Applicera en karbamid baserad kräm på nageln (krämer innehållande karbamid har väldigt effektiva återfuktande egenskaper), täck därefter nageln med plåster och på morgonen är det bara att tvätta av krämen med vatten och tvål. Fortsätt med denna procedur tills du känner att nageln har mjuknat. Skydda huden runt nageln med petroleumkräm.

Om du lider av någon hälso åkomma som orsakar låg blodcirkulation i fötterna som i sin tur resulterar i att du har svårt att klippa naglarna bör du uppsöka sjukvården för att få hjälp med att hålla dina naglar vältrimmade.

Ta på vicks salva mot förkylning eller ett annat eucalyptus baserat liniment.

Många har vittnat om att deras fotsvamp har förbättrats efter att de har behandlat den med ett traditionellt förkylning liniment. En studie av 18 personer visade att 56 % märkte av en viss förbättring av deras symptom medan 18 % inte upplever någon förbättring. Om du vill använda dig av denna metod bör du ta en liten klick av liniment på en tops och smörja det drabbade området dagligen. Förutom att förkylnings linimenten erbjuder en möjlighet att påbörja en behandling hemma kan den starka mint doften hjälpa till att motverka problem med fotsvettslukt.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med