GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

De 5 bästa naturliga behandlingarna mot rosacea

Röda plitor, rodnad som uppstår ofta, vidgade blodkärl runt kinderna och svullnad kring näsan är alla tydliga tecken på rosacea. Om den inte behandlas kan denna kroniska hudsjukdom också orsaka uppsvälld näsa (så kallad bulbous näsa) och brännande irritationer i huden och ögonen i återkommande skov. Även om rodnad och rödhet är ett kosmetiskt problem kan det vara väldigt jobbigt och orsaka känslomässigt lidande för många och det är inte konstigt att man önskar att ens rosacea försvann!

En del upplever att det enda som hjälper mot deras rosacea är medicinska rosaceabehandlingar, receptbelagda mediciner och laserbehandlingar. Men naturliga behandlingar kan vara ett säkert, billigt och effektivt alternativ för att lindra dina besvär hemma! Så låt oss utforska de mest populära och uppskattade naturliga behandlingarna för rosacea.

 1. Använd en lindrande rosaceakräm

  Relief Cream

  Det finns flera naturliga ingredienser med anti-inflammatoriska egenskaper som kan var verksamma och hjälpa dig minska de rodnader i ansiktet som kommer till följd av rosacea. Dessa naturliga ingredienser är bland annat:

  • Aloe Vera
  • Extrakt från vindruvskärnor
  • Grönt teextrakt
  • Lakritsextrakt
  • Kamomill
  • Blåbärsxtract
  • Ginkgo Biloba
  • Honung
  • E-vitamin
  • Niacinamide
  • Sulfur
  • Grapefruktsextrakt
  • Essentiella oljor som citrongräsolja, lavendelolja och tea treeolja

  En naturligt återfuktande kräm som innehåller en blandning av essentiella oljor och kraftfulla växtextrakt ger tryggt och naturligt näring till huden och hjälper dig att lugna rodnader och irritationer.

 2. Anti-inflammatorisk kost

  Anti-inflammatory Foods

  Utöver att använda en lugnande och återfuktande ansiktskräm kan en anti-inflammatorisk kost hjälpa dig att hantera och lindra dina symtom. Undvik inflammatoriska livsmedel som koffein, gluten, socker, nötter, och kryddig eller fet mat som kan göra dina besvär värre. Ät istället rikligt med gröna bladgrönsaker, frukt, hälsosamma fetter, fettsnåla proteiner, grönt te, vitlök, lök, ingefära, grönkål och broccoli.

 3. Lär dig tekniker för stresshantering

  Stress Management Techniques

  Stress är en stor utlösningsfaktor för rosaceaskov, så att lära dig att minska och hantera stress är något av de viktigaste du kan göra för att hålla dina rodnader i schack på naturlig väg. Se till att avsätta tid för sådant som får dig att må bra och varva ned. Det kan till exempel vara att läsa och skriva, kreativ konst eller att lyssna på musik. Yoga och meditation är också enastående metoder för att minska stress och ångest så försök att få in det i din dagliga rutin.

 4. Prova lugnande, essentiella oljor

  Soothing Essential Oils

  Många hudvårdsprodukter som finns på marknaden idag är fulla med starka kemikalier, giftiga konserveringsmedel och andra irriterande ämnen. Så om du har rosacea bör du undvika att använda rengöringsprodukter med syror i, och topiska krämer som innehåller bensoylperoxid eller salicylsyra. Välj istället alltid milda produkter som innehåller essentiella oljor och anti-inflammatoriska växtextrakt. Nattljusolja, nyponfröolja, tea treeolja, mandelolja och lavendelolja är alla skonsamma för känslig hy och ger näring som hjälper dig hålla din hy hälsosam.

 5. Hoppa aldrig över solskydd

  Never Skip The Suncream

  Solskador, även lindriga sådana, kan göra din rosacea värre och utlösa fler symtom och besvär. Det är därför viktigt att skyddar din hud från solen och skadliga UV-strålar. Det enklaste och snabbaste sättet att göra det på är att använda en solskyddskräm! Se till att välja en solskyddskräm som har ett brett skyddspektrum på SPF 30 eller högre och är särskilt framtagen för känslig hy.

Sammanfattning

Med denna lista har vi samlat de 5 bästa, naturliga behandlingarna för rosacea. Om du bestämmer dig för att behandla din rosacea med naturliga metoder så blir det inte smidigare än att följa de 5 tipsen som vi tar upp här!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med