GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Män

Elräkningen stiger: Minska värmen på elementen och värm er i sovrummet

Det är ingen hemlighet precis att elpriset stiger rejält just nu och det leder till betydligt högre värme- och elräkningar. Många svenska hem värms upp av el, och de höjda priserna för elen ser ut att öka ytterligare i framtiden.

Men de stigande elpriserna är också ett välkommet tillfälle att spara på värmen och kicka igång sexlivet. Så minska värmen på elementen, spara pengar på elräkningen och vänd er till att värma er i sovrummet istället.

Det kan såklart vara lättare sagt än gjort, speciellt om ni som par upplever brist på sexlust, eller helt enkelt inte hittar den mentala energin eller orken att hålla varandra varma i sovrummet. Så därför tänkte vi att vi med den här artikeln skulle ge er 12 konkreta tips för att få igång ditt sexliv igen, så att ni återigen kan ha hett sex och värma varandra - utan att lägga för mycket pengar på elräkningen.

12 tips för att få igång sexlusten och få ett bättre sexliv

Oavsett hur länge förhållandet har varit kan vi alla ha nytta av lite sexlivsinspiration, eftersom många tenderar att göra samma gamla rutin varje gång de behöver bli älskade.

Och även om intimiteten och sexet så klart är hur härligt som helst så kan det mycket väl bli tråkigt i längden och då finns det risk att man tappar gnistan och lusten för varandra. Så följ dessa tips för att kicka igång ditt sexliv, och då kan ni också skruva ner elementet med gott samvete, eftersom ni, med våra goda råd utan tvekan kan få ett hett sexliv så att ni kan värma hela sovrummet med eran kroppsvärme. Några av råden är tips att ge för att hjälpa eran sexlust på vägen, medan andra är tänkta att ge lite inspiration till ert sexliv.

Du kan göra detta själv:

1. Bär sexiga underkläder - inte bara till fest, utan även i vardagen.

Glöm inte bort dina sexiga underkläder för speciella tillfällen. Gå runt i sexiga underkläder varje dag, oavsett om du är på jobbet eller sitter i studiegrupp. För det kommer att göra dig mer medveten om dig själv och din kropp. På så sätt har du en sexig hemlighet som ingen känner till - och du kan därmed överraska din partner när du slänger ytterkläderna vid läggdags. Det kan hjälpa till att krydda relationen och sexlusten.

2. Få tillräckligt med sömn

Det låter konstigt, men brist på sömn kan faktiskt minska din sexlust. Så se till att du får de rekommenderade 7-8 timmar sömn varje natt. Det hjälper inte bara sexlusten utan även din allmänna hälsa. För sömnbrist och stress hänger ihop, och det är därför viktigt att du får tillräckligt med sömn.

7-8 timmars sömn är något som kan hjälpa till att öka ens sexlust och allmäna hälsa.

3. Regelbunden träning

Hur fantastiskt det vore om några timmar i soffan med en bra film kunde ge sexlivet ett lyft. Men så är inte fallet, och du bör därför träna regelbundet. För under träning ökar blodcirkulationen och det har även en positiv effekt på dina signalsubstanser, hormoner och endorfiner - vilket är idealiskt för att förbättra sexlusten.

En annan bonus med träning är att det också kan leda till viktminskning och ökad uthållighet, vilket i slutändan kommer att resultera i bättre orgasmer och sex. Så det finns faktiskt många goda skäl att träna regelbundet - både för din allmänna hälsa och ditt sexliv!

4. Ät dig till ett bättre sexliv

Förutom en hälsosam och balanserad kost med rätt näringsämnen, vitaminer och mineraler finns det några enskilda livsmedel som du kan överväga för att ge din sexlust en boost. Mörk choklad innehåller bland annat fenyletylamin som ger en känsla av lycka och välbefinnande. Förutom att göra dig avslappnad innehåller rött vin även antioxidanter, som hjälper till att öka blodcirkulationen före och under samlag. Dessutom kan kanel, kardemumma, koriander, vitlök och persilja också stimulera lusten. Och om du vill göra det extra varmt kan du överväga att äta lite het chili, som kan hjälpa dig att bli ännu mer pigg.

5. Naturliga potensmedel - för både män och kvinnor

Det kan dock vara svårt att tänka på sitt sexliv under middagen när man går runt nere i ICA för att handla. Därför kan du överväga att ta ett naturligt potensmedel, som är tillgängligt för både män och kvinnor. Här kan vi rekommendera ViaHer Pro för kvinnor, som är ett kosttillskott framtaget specifikt för kvinnor som upplever nedsatt sexlust. Potensmedlet innehåller naturliga ingredienser som ginkgo biloba, ingefära och vitamin B2 och bidrar till att boosta din sexlust, energi och mentala energi. För män är Viaman Viper perfekta, och potensmedlet är speciellt framtaget med essentiella vitaminer, mineraler och aminosyror för män som lider av erektil- eller potensproblem, prestationsångest i sängen eller brist på sexlust.

6. Läs dig kåt

En erotisk roman som Fifty Shades of Gray kan hjälpa till att kickstarta din testosteronproduktion (och fantasier), och är därför idealisk för att skapa rätt atmosfär på “hjärnkontoret”. I ett förhållande kan man även läsa högt för varandra om man kämpar med sexlusten, och på så sätt skapa rätt stämning i sovrummet. Det finns gott om erotisk litteratur på nätet så det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna.

Ni kan göra detta tillsammans som ett par:

7. Tävla med varandra

Vi kommer givetvis inte att uppmuntra er att utmana varandra i något där ni blir blodiga ovänner, då det trots allt inte är fördelaktigt för vare sig förhållandet eller ert sexliv. Men hitta ett brädspel eller kortspel istället för att skapa en intim atmosfär. Det triggar de konkurrenskraftiga generna och testosteronproduktionen hos er båda - och det är bra för sexlusten.

8. Rör på varandra

Vid fysisk kontakt frigör kroppen hormonet oxytocin - och det är faktiskt oavsett om man håller hand, kramar, gosar i sängen eller håller om varandra. Oxytocin hjälper till att öka sexlusten och den ökade uppmärksamheten man ger varandra genom fysisk beröring kan också göra underverk för relationen. Så sätt dig nära varandra i soffan under en filt, nästa gång du ska se en film på Netflix eller Viaplay - vem vet vad det kan leda till?

Visa mer uppmärksamhet och rör på varandra för att frigöra hormonet oxytocin som på sådant vis kan hjälpa till med att öka sexlusten.

9. Ha ett (extra) långt förspel

Förspel behöver inte bara ske i sovrummet. Ni kan enkelt skicka stygga meddelande eller bilder till varandra under dagen som en del av ett långt förspel där ni retar varandra. På så sätt byggs sexlusten långsamt upp under dagen och när du tänker på sex producerar din hjärna hormoner som dopamin, serotonin och testosteron som bidrar till att ge din sexlust en boost.

10. Var kreativ i sovrummet

Sex behöver inte bara vara missionär, doggy style eller cowgirl varje gång. Det skadar inte att prova något nytt, så använd din fantasi och var kreativ! Finns det några sexställningar som du skulle vilja prova eller skulle du vilja testa sexleksaker? Så prata öppet om det med varandra och prova! Det gör sexet mer lekfullt, löst och inspirerande, vilket är perfekt om du käner med bristande sexlust.

11. Feromoner och sexdofter

Även om det låter konstigt, kan man svett faktiskt göra underverk för sexlusten. Eftersom svett utsöndrar signalämnet feromoner, som hjälper till att göra en man mer attraktiv. Så lukta på din man när han har varit nere och tränat, eller så kan du överväga att köpa en sexdoft som Nexus Pheromone Spray, som får humöret och safterna att stiga.

12. Sov (och pang) med strumporna på

Även om många tycker att det är ganska oattraktivt att sova med strumpor har det faktiskt sina fördelar - inte bara för din hälsa utan även för ditt sexliv. Strumpor kan hjälpa till att hålla fötterna varma och därmed bidra till bättre blodcirkulation på natten. Den ökade blodcirkulationen och varmare fötter leder då till bättre sömn. Men det kan faktiskt leda till fler orgasmer också! Vetenskapliga studier visar att kvinnor som har sex med strumpor på har lättare att få orgasm.

Som ni ser finns det många olika sätt att kicka igång din och din partners sexlust, så att ni kan ge er själva de bästa förutsättningarna för att kunna bli varma i dessa tider av stigande elpriserna.

Andra intressanta artiklar