GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Erektionsproblem & Impotens: Hur kan du behandla impotens?

Lider du av erektionsproblem eller impotens? Det kan både vara jobbigt och pinsamt att tala om. Därför har vi på ShytoBuy samlat de bästa naturliga produkterna mot erektionsproblem som finns på marknaden för att du lugnt och diskret ska kunna kika runt i din egen takt. Vi erbjuder bland annat potensstimulerande tabletter, penispumpar och krämer allt för att du ska finna något som passar dig!

Lider du av erektionsproblem eller impotens? Det kan både vara jobbigt och pinsamt att tala om. Därför har vi på ShytoBuy samlat de bästa naturliga produkterna mot erektionsproblem som finns på marknaden för att du lugnt och diskret ska kunna kika runt i din egen takt. Vi erbjuder bland annat potensstimulerande tabletter, penispumpar och krämer.

Hur uppstår en erektion?

Erektioner kan uppstå genom simpel beröring av penis, som sker via en reflexslinga i den nedre delen av ryggraden. Nervändar i penisen känner av beröring och den resulterande signalen skickas till ryggraden via en uppsättning nerver. Signalen uppmärksammas i ryggraden och därefter skickas den tillbaka till penis via en annan uppsättning av nerver. Den bearbetade signalen leder då till en erektion.

Denna reflexreaktion kan uppstå utan medvetenhet, vilket är en av anledningarna till att killar kan råka ut för överraskande stånd. Om hjärnan uppmärksammar reaktionen kan den utöva viss kontroll. Denna förmåga att kontrollera erektioner varierar bland män och beror på flertalet faktorer.

Även om en erektion kan vara helt reflexiv, så uppstår erektioner oftast genom en uppeggande upplevelse (sexuell upphetsning). När en kille blir upphetsad, skickar hans hjärna signaler till penisen om att den ska bli hård.

Vad är erektionsproblem?

Man med erektionsproblem

Erektionsproblem som erektil dysfunktion definieras vanligtvis som en mans oförmåga att uppnå en tillräcklig erektion för att utföra eller slutföra ett samlag.

Det finns två typer av erektionsproblem: primär och sekundär erektil dysfunktion. Primär erektil dysfunktion föreligger främst hos män som inte kan få en erektion alls, medan den sekundära avspeglas i en oförmåga att upprätthålla erektion under samlag eller att penis inte blir tillräckligt hårt för att genomföra ett samlag. Denna form av erektionsproblem klassificeras i mildare skala och många män upplever tidvis eller någon gång i livet detta problem, det är ofta stress relaterat.

För det flesta är det bara ett tillfälligt problem under en kortare tid. Men för vissa män, att denna oförmåga att få erektion ihållande eller tätt återkommande. Eftersom det kan orsaka problem i sexlivet eller samlivet vill män ofta behandla besväret.

Vem drabbas av erektionsproblem och vad är orsaken?

Erektil dysfunktion kan uppstå i alla åldrar, alla livsstilar och miljöer. erektionsproblem är dock vanligare hos män över 45 år. Statistiken säger att ungefär hälften av alla män i åldern 45-70 år tidvis har svårt att behålla en erektion, jämfört med 7 av 10 män i åldern 70+.

Det finns flera orsaker till erektionsproblem. Den främsta orsaken till permanent erektil dysfunktion hos män är naturens fysik. Detta är delvis på grund av minskat blodflöde till penis, vilket kan orsaka erektionsproblem. Som i andra delar av kroppen, blir artärerna smalare vilket gör att penis får blod i samma utsträckning vid upphetsning. Orsaker till dåligt blodflöde, kan i synnerhet vara ett resultat av högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes eller högt kolesterolvärde. Även nervskador eller sjukdomar kan orsaka erektionsproblem och erektionsproblem exempelvis multipel skleros, Parkinsons sjukdom, diabetes, eller en fysisk nervskada efter en olycka eller operation.

Erektionsproblem kan också orsakas av en hormonell obalans, bland annat testosteronbrist eller vissa mediciner. Dessutom kan ohälsosamma levnadsvanor som rökning, hög alkoholkonsumtion och drogmissbruk orsaka erektionsproblem.

Psykologiska orsaker till erektionsproblem och impotens kan vara stress, ångest, relationsproblem, depression eller några plötsliga livsstilsförändringar. Om man hastigt upplever erektionsproblem så är det oftast ett tecken på en psykiskt relaterade problem. Många inser inte att det kan vara kroppens sätt att reagera när det drabbas av en psykisk press. Därför är det viktigt att lyssna på kroppens tecken och göra en aktiv insats för att lösa problemet snabbt.

Fysiska orsaker till erektionsproblem

Grunden till att hitta rätt behandling för erektionsproblem är att känna till orsaken. Några av de mest kända fysiska orsakerna är:

Erektionsproblem orsaker och symtom
 • Minskad manlig hormonnivå: Hormonförändringar och sköldkörtelproblem kan leda till brist på erektion. När du blir äldre minskar nivån av manligt könshormon i kroppen, vilket kan leda till problem med att upprätthålla och generellt uppnå hård erektion.
 • Biverkningar från medicin: Vissa typer av receptbelagda läkemedel kan ha obehagliga biverkningar - som brist på erektion. Det är ofta medicin i antidepressiva medel, anti-psykos, antihistaminer och aptitdämpande medel, vilket gör att många män upplever erektionsproblem. Läkemedel mot högt blodtryck och epilepsi kan också leda till erektionsproblem i vissa fall.
 • Skador: Har du råkat ut för en skada som har påverkat bäckenet, urinblåsan, ryggmärgen eller penisen kan du råka ut för erektionsproblem. Olyckor som orsakat nervskador kan också leda till erektionsproblem.
 • Minskad blodtillförsel: Det finns flera orsaker till att dina artärer kan blockeras eller blod fortyknes och därmed minskar blodflödet till penis och leder till brist på potens. Till exempel, på grund av övervikt och en allmänt passiv livsstil.
 • Ryggmärgsskador: Ryggmärgsskada kan också skapa cirkulationsproblem och funktionshinder i penisen. Om nervskada uppstår kan erektionen försämras kraftigt.
 • Diabetes: Personer med diabetes och högt blodtryck kan utveckla diabetisk retinopati, vilket kan skada nerverna och minska nervsignalernas funktion. Dessa nervskador kan resultera i lägre blodtillförsel till penis.
 • Fet mat: En diet med hög fetthalt kan leda till åderförkalkning i kroppen och att fettet ackumuleras i venerna. Detta begränsar blodflödet genom artärerna till penis, som på lång sikt kan orsaka erektionsproblem.
 • Rökning och droger: Cigaretter har länge varit ett omtvistat ämne när det gäller erektionsproblem. Men efter år av forskning finns nu konkreta bevis att rökning kan bidra till erektionsproblem. Detta beror på en minskning av syretillförseln till blodet, vilket minskar mängden blod som strömmar till och från penisen. Utöver detta har droger som marijuana och kokain en mycket negativ inverkan på din sexuella prestation i sängen.
 • Njursjukdomar: Njursjukdom är en annan, men mindre känd sjukdom, som kan påverka och störa penisens cirkulation. Detta beror på att gifter lättare ackumuleras i kroppen när njurarna inte fungerar normalt.

Psykologiska faktorer till erektionsproblem

30% av alla erektionsproblem beror på psykologiska faktorer. Nedan har vi listat de vanligaste orsakerna till mentala erektionsproblem.

 • Oro: Har du en konstant oro för ekonomin, förhållande eller andra personliga problem, kan detta lätt påverka din förmåga att få en hård erektion och behålla den. Ju mer du oroar dig, ju mer är du i riskzonen för att utveckla kronisk psykiska erektionsproblem.
 • Rädsla och oro: Vissa män kan uppleva rädsla över att ha sex med en ny partner eller en gammal partner. Rädsla kan enkelt leda till brist på styrka. Om du känner att du är orolig eller rädd för att ha sex, kan du söka hjälp från en psykolog.
 • Stress: Många människor lever ett oerhört upptaget och stressigt liv. Stress har en stor inverkan på din sexuella prestation. Självklart är det lättare sagt än gjort att undvika stress. Du kan inte bara gå till din chef och be honom att minska sina förväntningar på dig eftersom du lider av erektionsproblem. Du kan däremot försöka slappna av och övervinna stressen och börja meditera eller utföra andra aktiviteter som är kända för att vara lugnande för själen.
 • Skuld: Om du har slentriansex med din partner eller om du har en affär med någon annan, eller känner dig skyldig för något annat, kan ditt erektionsproblem klassas som psykologiska erektionsproblem.
 • Ilska: Oavsett om du är arg på din chef, din granne eller din partner, så kan detta lätt leda till erektionsproblem. Försök att identifiera problemet och lämna ilskan bakom dig när du går till sängs. Se istället till att du har en mysig och avslappnad stund med din partner
 • Depression: Detta är den mest kända orsaken till sexuella problem och psykiska erektionsproblem. Som tidigare nämnts, kan även läkemedel mot depression, leda till svårigheter att uppnå erektion.
 • Brist på intresse för sex eller partner. Om du inte är särskilt intresserad av att ha sex, antingen på grund av lite sexlust eller personliga problem, kan du enkelt uppleva erektionsproblem. Är du inte attraherad av din partner, kan det också vara svårt för dig att uppnå tillräcklig erektion.

Receptfria läkemedel mot erektionsproblem

test-rx erektionsproblem behandling

Är du en av dem som inte är så vill berätta för din läkare om intima frågor eller vill du försöka undvika kemiska läkemedel? Som tur är finns det lyckligtvis en mängd olika naturläkemedel mot erektionsproblem.

Om du letar du efter ett naturligt kosttillskott mot erektionsproblem, som du kan ta dagligen och gradvis bygga en bättre uthållighet, kan du prova förstärkningstillskottet TestRX. Det är en helt naturlig och mycket populär produkt som är framtagen för att hjälpa män med bland annat erektionsproblem. De noga utvalda ingredienser kan förbättra erektionen och ge dig en extra boost i sovrummet.

ShytoBuy har samlat ett urval av de mest erkända lösningar mot erektionsproblem från hela världen, som kan hjälpa dig att hantera dina erektionsproblem. Dessa produkter är trots dess goda resultat 100 % naturliga, vilket innebär att till skillnad från receptbelagda läkemedel, inte ger upphov till negativa effekter. Många av dessa produkter kan förutom att behandla erektionsproblem, också bidra till ökad lust och en naturlig penisförstoring, just på grund av deras förmåga att öka blodcirkulationen och reglera testosteronhalterna.

Receptbelagd medicin

Beroende på dina symtom, är det alltid en bra idé att kontakta din läkare så att du kan hitta orsaken till din erektionsproblem så tidigt som möjligt. Genom att hitta orsaken, är det möjligt att finna den optimala lösningen som tar hand om dina individuella behov.

Om du går till en läkare kan du få medicin mot erektionsproblem på recept. Dessa innehåller alla effektiva ingredienser vid behandling av erektionsproblem, men på grund av sin kemiska sammansättning har de olika biverkningar. Dessa typer av piller är avsett att tas inom några timmar före schemalagd samlag, men det finns också varianter som har en effekt som varar några dagar. För många män kan det vara pinsamt att gå till en läkare och prata om sådana intima problem som erektil dysfunktion. Receptbelagd medicin botar inte erektionsproblem eftersom det bara fungerar när du tar det. Därför bland annat naturmedicin och andra alternativa lösningar som inte kräver recept har blivit allt populärare bland män som lider av erektil dysfunktion.

Andra intressanta artiklar