GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hudvård

Hur kan du ta hand om din hud under dessa säsong övergångar?

Många är medvetna om att man bör ta hand om sin hud och sin kropp hela året om. Däremot är det inte många som alltid känner till att ens kropps behov ändras mellan årstiderna. Mestadels är det nämligen så att under höst och vintern brukar luften bli tunnare och torrare, vilket därför leder till att man ofta behöver fetare typer av krämer för att hålla huden mjuk och underbar, medans våren och sommaren så är det oftast varmare luft vilket gör att huden oftast inte behöver lika mycket näring vilket därför gör att lättare krämer kan användas.

Därför skriver vi denna hudvårdstips artikeln för att man ska kunna anpassa sina hudvårdsprodukter till det behov som ens egna kropp och hud skulle behöva.

Det är många ändringar som sker mellan vinter och vår, vilket gör att ens produkter för sin hudvård skulle behövas uppdateras.

Tips för att förhindra torr hud mellansäsong förändringar

Det är mycket man bör tänka på, men som många andra nämner så är det så att man vanligtvis inte använder samma kläder på vintern som på sommaren, vilket betyder att då det blir varmare så bör man därför inte använda samma typer av krämer (vanligtvis fetare krämer) på vintern som på våren och sommaren. Detta är främst då ens huds näringskrav är annorlunda, samt att feta krämer oftast lägger sig som ett extra lager, vilket betyder att när det blir varmare och en fet kräm ligger på så kan huden svettas mera vilket kan göra det obehagligt samt kan leda till andra komplikationer.

Det som därför vanligtvis rekommenderas av många experter är att man exfolierar sin hud mellan årstiderna för att “damma av” det som fanns från föregående årstid och för att “börja om” på nytt med en bra grund. Detta gör därför att en tvål som Makari Clarifying Exfolierande Tvål är en bra start att börja med när våren nu är på väg. Därefter så kan man som vi nämnt tidigare går från de fetare och rika vinter krämerna till mer mildare och balanserade krämerna eftersom ens kropp och hud har andra behov när det kommer till de olika årstiderna.

Solbrännan kan börja uppstå under övergång från vinter till vår

Vi har i det tidigare stycket endast nämnt de olika krämer som används, vilket är viktigt för att hålla sin hud frisk och spänstig. Men det är faktiskt många som inte riktigt känner till eller inte är varsamma gällande solbrännor. Man kan alltid få en solbränna så fort solen är ute, vilket många missar när man är ute under vintern och får en fin jämn allvarlig solbränna vid vintersemestern och man blir oftast chockad i dessa fall. Men solbrännor under vintern är inte något som är vanligt, då man oftast är ute med mycket kläder vilket därmed “skyddar” sin kropp från solens strålar (eller refletkerna från snön), men då våren är närmare och man oftast börjar ta av sig flera lager kläder gör att mera hud blir synliga för solen. Detta gör att man bör tänka på att skydda sin kropp mot dess strålar så att man därmed inte får soleksem eller andra solrelaterade komplikationer.

Därför är det viktigt att tänka på att ha på sig solskyddsfaktor när man väl börjar gå ut med vårklänningar, t-shirts eller shorts, men det finns även andra produkter så som Sunglow betakaroten tabletter som är ett naturligt kosttillskott berikad med vitamin B för att hjälpa till med melanin produktionen vilket även kan hjälpa till med skydd mot solen generellt.

Våren är precis runt hörnet vilket betyder mindre lager av kläder och mer solljus vilket kan leda till solbränna och även högre risker för soleksem.

Tips på att förhindra torr hud mellansäsong förändringarna

Det finns mycket som man kan göra som du säkert läst igenom, och det finns inte något direkt rakt svar på vad exakt du behöver göra. Däremot så är det viktigt att välja rätt och bra produkter med bra ingredienser för att få det rätta för dig, om det skulle vara att fortsätta med en fetare kräm, exfoliera huden, ta ett kosttillskott för att skydda sin hud mot solen och få en fin jämn solbränna. Detta gör att vi därför är nöjda med dom produkter som vi erbjuder eftersom dessa produkter är gjorda på endast naturliga ingredienser och har därför inga kända biverkningar som annars skulle kunna spela roll också när man väljer något nytt.

Torr hud kan motverkas av krämer, vitaminer och mineraler som är viktiga för ens kropp därför kan du alltid välja bland dessa produkter för att ge din hud den näring som den behöver året om beroende på situation.

1. Makari Dagkräm

Denna Makari dagkräm är helt underbar, naturlig och perfekt för att användas under dagens gång, för att återfukta och föryngra huden, samt ge den näringen under dagens gång.

2. Eco Masters Jade ansiktsroller med Gua Sha & serum

Eco Masters Gua sha Jade roller är perfekt för att massera ens hud efter en lång dag och med vitamin C serumet, är det även något som kan ge din hud det uppfriskande språng som behövs för att hålla huden frisk och spänstig.

3. Biotin Vitaminbjörnar

Dessa vitamintillskott är goda Biotin Vitaminbjörnar som är lätta att ta och är fyllda med vitaminer och mineraler som alla är kända att kunna hjälpa till med hud, naglar och hår. Detta är därför extremt underbart ifall man skulle känna och motverka torrare hud.

4. Eco Masters Anti-Aging Ögonkräm

Det många glömmer bort däremot när man väl väljer krämer är att många krämer inte bör användas runt ögonen. För att därför kunna lyfta upp, friska upp och ha en kräm som kan hjälpa till att få friskare hud runt ögonen, plus att det kan hjälpa till mot ålderstecken runt ögonen så är Eco Masters Anti-Aging Ögonkrämen ett underbart alternativ.

5. Marine Collagen med Hyaluronsyra

Många känner redan till att collagen är viktigt för huden, men många vet inte om att kroppen som vanligtvis tillverkar detta, slutar med det med åldern. Därför kan ett kosttillskott med collagen hjälpa till att minska ålderstecken, hjälpa till att öka spänstigheten i huden samt även förbättra skelettet och lederna. Marine Collagen advanced med Hyaluronsyra är därför ett naturligt collagen gjort från havet för att motverka torr hud och ålderstecken.

Andra intressanta artiklar