GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

De 5 bästa essentiella oljorna för att behandla mjäll

Aaargh, mjäll! Om du har en torr, flagande och kliande hårbotten så vet du hur jobbigt det är på riktigt och du har säkert frågat dig “hur blir man av med mjäll?” vid fler än ett tillfälle. Mjäll kan leda till en överproduktion av sebum och tillsammans så bildar de störande, oljiga klumpar i håret. Överskottet av olja och döda hudceller kan i sin tur orsaka irritationer och rodnad som gör problemen ännu värre och det är inte konstigt att många vänder sig till dyra, kommersiella produkter för en snabb lösning på problemet. Men sådana produkter som lovar mycket kan ofta vara onödigt starka och potenta men samtidigt ineffektiva mot mjäll och orsakerna bakom. Så om du vill ha en naturlig, skonsam och effektiv lösning som inte torkar ut ditt hår prova dessa 5 lugnande essentiella oljor för att bli av med mjäll!

 1. Argan

  Arganolja innehåller linolsyra, antioxidanter, omega-6 fettsyror, och A-,C- och E-vitamin. Arganolja är därför lämplig mot mjäll då den lindrar och minskar de inflammationer i hårbotten som kan orsaka klåda, flagor och mjäll. Du kan blanda denna mångsidiga olja med din vanliga hårolja, applicera den som en hårmask eller som en skalpbehandling.

 2. Tea Tree

  Tea treeolja är en av de absolut bästa oljorna när det kommer till att behandla mjäll då den både är antibakteriell och motverkar svamp. Den är alltså ett effektivt skydd mot oönskade organismer som kan attackera din hårbotten. Tea treeolja kan också öppna upp tilltäppta hårfolliklar och förse dina hårrötter med näring. Blanda 4-5 droppar tea treeolja med 2 eller 3 matskedar bärarolja såsom ricinolja eller olivolja och massera in blandningen över hela din hårbotten. Låt kuren verka över natten eller åtminstone 2 timmar innan du tvättar ur den. Gör detta 2 till 3 gånger i veckan tills du märker en förbättring, då kan du gradvis minska ned proceduren till en gång i veckan.

 3. Rosemarin

  Rosmarinolja är välkänt för sina återbildande och läkande egenskaper och rekommenderas därför starkt om du vill behandla en kliande hårbotten och mjäll. Den är också anti-inflammatorisk vilket gör att den är utmärkt för att skydda mot svamp och bakterier som kan orsaka mjäll.

 4. Bockhornsklöver

  Bockhornsklöver är en populär huskur mot flera olika hår- och hårbottenproblem. Den är packad med kraftfull folsyra, proteiner, nikotinsyra, och A-, K-, och C-vitamin. Bockhornsklöverolja är en potent och effektiv essentiell olja för att behandla mjäll, klåda, och torr skalp. Den kan verkligen göra underverk om du blandar den med kokosolja.

 5. Manuka

  Manukaolja har antibakteriella egenskaper som kan hjälpa dig att hålla bakterietillväxten i schack. Det är en av de mest effektiva oljorna för att bli av med mjäll i håret. Massera in ett par droppar manukaolja i din hårbotten på kvällen för att ge näring och lindra en torr och kliande hårbotten under natten.

Sammanfattning

Det finns flera sätt att dra fördel av kraften i dessa 5 essentiella oljor för att få ett vackert och hälsosamt hår fritt från mjäll. Du kan blanda den med andra bäraroljor, i din vanliga hårolja eller hårmask eller helt enkelt bara applicera dem lokalt. En liten mängd räcker långt och gör stor skillnad. Bäst resultat får du helt klart om du är konsekvent och applicerar regelbundet. Så prova en blandning av de här essentiella oljorna för en effektiv huskur mot mjäll som är trygg och naturlig.

Andra intressanta artiklar