GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Vill bli brun snabbt i solarium? Så gör du!

Undrar du om hur du kan bli brun i solarium snabbt? Sommaren börjar närma sig och du känner dig lika blek som varje år? För många som har arbete som gör att de mestadels vistas inomhus är detta ett vanligt scenario. Tänk om man kunde bli fräscht sommarbrun, utan att behöva vistas i solen?

Bli brun snabbt & få en perfekt solariebränna

Att bli brun i solarium snabbt kan vara ett bra alternativ om du inte vill eller kan få en solbränna utomhus. Kanske är det alldeles för kallt utomhus eller så har du varken tid eller lust att ligga utomhus? Solning i solarium kan även vara mindre skadligt än vanlig sol. I vilket fall som helst så kan solarium vara en bra möjlighet för hur man blir brun snabbare.

Solarium kan vara säkrare än solens strålar

solning i solarium

Solarium avger liksom solens strålar ultravioletta (UV) strålar. Solen avger naturligt 3 typer av UV-strålar, som är UV-A, UV-B och UV-C. UV-C-strålar är den kortaste och mest skadliga för huden, medan UV-A-strålningen är den längsta och minst skadligt för din hud. För att skydda din hud, avger solarium endast UV-A och UVB strålning. Men alltför mycket exponering för uv strålning, antingen genom solarium eller naturligt i solen, kan vara skadligt för din hud. Använd dessa tips för att få bli brunare med solariesolning och samtidigt skydda din hud.

Förstå hur solarier fungerar

Den naturliga solen avger 95 procent UV-A och 5 procent UV-B strålar vid middagstid under sommarmånaderna. De flesta solarier avger också 95 procent UV-A och 5 procent UV-B strålar, vilket liknar exponeringen från sommarsolen. Hudens överhud, eller toppskikt, innehåller melanocyter, som är celler som producerar melanin vid stimulering med ultraviolett ljus. När du solar solarium stimulerar lamporna melanocyterna att producera melanin. Det är melanin som ger dig den bruna färgen och produceras av kroppen som ett sätt att skydda dig från ytterligare solexponering.

Bli brun i solarium snabbt & säkert

För dig som undrar hur man blir brun snabbare i ett solarium, så finns det en hel del som du kan göra. Även om du säkert vill bli brun i solarium snabbt, så är det viktigare att sola säkert.

Glöm inte bort din hudtyp

De flesta yrkesverksamma på solarieanläggningar kan hjälpa dig att avgöra vilken hudtyp du har. Hudtyper varierar från typ 1 som är mycket ljus hud som bränns omedelbart i solen, till typ 5 som är mörk hud som ofta får en jämn och solbrun färg vid solexponering. Din hudtyp kommer att hjälpa dig att avgöra hur länge och hur ofta för du kan använda dig av solariet. Det finns även naturliga brun utan sol tabletter som kan göra att du blir brun snabbare.

Gör ett schema för din hudtyp

hur man blir brun snabbare

Be kunnig personal att hjälpa dig att bestämma din hudtyp och dina exponeringstider i solariet. Dessa exponeringstider bör baseras på din hudtyp, och kommer att hjälpa din hud att utveckla en solbränna gradvis utan att bränna dig illa. För de flesta hudtyper kommer det ta några sessioner innan din hud producerar melanin och resulterar i mörkare hud. Börja långsamt och öka sedan gradvis din exponeringstid.

  • Undvik överexponering: Du kan kontrollera om du har fått för mycket UV-exponering om din hud börjar sticka när du solar. Sluta sola så fort du känner någon stickning eller en stickande känsla på huden.
  • Vänta minst 48 timmar: Du bör helst vänta minst 48h mellan sessionerna för att undvika hudskador. Men om du väntar för länge mellan sessionerna, kan din solariebränna börja blekna. Många som är kunniga inom området rekommenderar 3 sessioner i veckan tills en solbränna utvecklats, och sedan 2 gånger varje vecka efter det, för att behålla hudfärgen.

Förbered huden för solariet

Många experter rekommenderar att du skrubbar huden innan du solar solarium eller använder dig av en brun utan sol. När du exfolierar tar du bort döda hudceller och kan på sätt förlänga resultatet. Huden bör även regelbundet smörjas in för att huden ska vara återfuktad. Applicera en solarielotion på kroppen innan du går in i solariet. Denna lotion har utformats speciellt för solariesolning och kommer att maximera din solariebränna. Applicera lotion i cirkelrörelser över hela kroppen för jämn täckning.

hur man blir brun i solarium

Få en jämn solariebränna

Ett av de vanligaste problemen när du sol är att du ibland får vita eller ljusa fläckar på kroppen. Det beror på att du antingen låg eller stod upp i solariet på ett sätt, så att inte ljuset nådde hela kroppen.

  • Ta bort allt smink: Som tjej (eller kille) är det även viktigt att du tar bort allt smink innan du solar, eftersom sminket kan gör att solariet inte kommer åt lika mycket. Det är därför lätt hänt att kroppen blir brunare än ansiktet om du solar med till exempel foundation.
  • Skydda ögonen: Glöm inte att använda ögonskyddet när du solar! Det spelar ingen roll om du har glömt det hemma eller inte, men slarva inte! Dina ögon är känsliga och du bör alltid vara försiktig.
  • Skydda håret: Både den vanliga solen och ett solarium ökar riskerna för att håret blir torrt. Det gäller speciellt om du har blekt håret eller färgat håret. Ett enkelt sätt att skydda håret när du vill bli brun snabbt är att linda in håret i antingen en handduk eller t-shirt.
  • Slipp ljusa fläckar: Om du vill undvika ljusa eller ljusare fläckar, så är det viktigt att du försöker variera hur du ligger/står i solariet. De flesta brukar ligga med armarna utsträckta på sidan om kroppen, men det kan även göra att armhålorna inte får lika mycket färg. Därför är det viktigt att variera (så mycket som det går) hur du ligger. Detsamma gäller med dina skuldror och rumpan, som är två andra vanliga ställen som många får ljusare fläckar på.
  • Skydda juvelerna med en strumpa: Det här tipset gäller bara för killar, men om du inte vill sola naken för att du inte vill råka bränna juvelerna, så kan du använda en ren strumpa. På så sätt kan du skydda både penisen och pungen utan att få några andra jobbiga vita linjer. Du kan även använda en hög solskyddsfaktor på dina mer privata delar, men många män föredrar att använda en strumpa.

Bli brunare med rätt vitaminer

bli brun snabbt

Du har säkert hört uttrycket “Du är vad du äter” och din hudfärg är inget undantag. När du exponerar huden för uv strålning, så kommer du att stimulera din melaninproduktion och bli brunare.

Men med hjälp av vad du äter, så kan du stötta kroppens egna naturliga förmåga att bli brun. Till exempel, så har du säkert hört att du kan få en orange hudton om du äter mycket morötter som innehåller en hög halt av betakaroten. Vi rekommenderar inte att du ska börja äta flera kilon med morötter (om du inte vill såklart), men det finns många näringsämnen som både vårdar huden och gör det lättare att bli brun.

Med hjälp av naturliga tabletter för en snabbare solariebränna kan du förse kroppen med rätt näring som kan snabba på processen.

Hur snabbt du kan bli brun beror på din hudtyp

Som du säkert kan gissa dig till, så kan det variera väldigt mycket beroende på din hudtyp och nuvarande färgton. Men generellt så kan man säga att det krävs minst 3 tillfällen för att få en grundfärg. Sen beror det såklart på hur brun som du vill bli. Om du vet att din hud normalt blir brun väldigt snabbt – så behöver du antagligen inte sola många gånger för att nå din önskade hudton.

Om du är väldigt blek och har lättare att bli bränd än brun, så bör du ta det försiktigare. För dig kan det kanske vara bättre att ha flera, men kortare sessioner i solariet. Vi förstår att det kan vara frustrerande att hela tiden behöva ha tålamod, men för vissa hudtyper tar det helt enkelt längre tid att bli brun. Men med hjälp av rätt vitaminer och mineraler, såsom till exempel vitamin A, så kan du både skynda på processen och vårda huden.

Andra intressanta artiklar