• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Så bli du brun snabbt, inomhus!

Sommaren börjar nära sig och du känner dig lika blek som varje år. För många som har arbete som gör att de mestadels vistas inomhus är detta ett vanligt scenario. Tänk om man kunde bli fräscht sommarbrun, utan att sola..?

Så får du en prefekt solariebränna

Solariesolning är ett sätt att få en solbränna utan utomhus exponeringen av solen. Solarier är med andra ord ett effektivt alternativt till solning utomhus. Solarium avger liksom solen ultravioletta (UV) strålar. Solen avger naturligt 3 typer av UV-strålar, som är UV-A, UV-B och UV-C. UV-C-strålar är den kortaste och mest skadliga för huden, medan UV-A-strålningen är den längsta och minst skadligt för din hud. För att skydda din hud, avger solarium endast UV-A och UV-B strålar. Men alltför mycket exponering för ultravioletta strålar, antingen genom solarium eller naturligt i solen, kan vara skadligt för din hud. Använd dessa tips för att få en snygg solbränna med solariesolning och samtidigt skydda din hud.

Förstå hur solarier fungerar

Den naturliga solen avger 95 procent UV-A och 5 procent UV-B strålar vid middagstid under sommarmånaderna. De flesta solarier avger också 95 procent UV-A och 5 procent UV-B strålar, vilket liknar exponeringen av sommarsolen. Hudens överhud, eller toppskikt, innehåller melanocyter, som är celler som producerar melanin vid stimulering med ultraviolett ljus. När du sitter i ett solarium stimulerar lamporna melanocyterna att producera melanin, som visas som ett mörkt pigment på epidermis. Den melanin produceras av kroppen som ett sätt att skydda dig från ytterligare solexponering.

Bestäm din hudtyp

De flesta yrkesverksamma på solarieanläggningar kan hjälpa dig att avgöra vilken hudtyp du har. Hudtyper varierar från typ 1 som är mycket ljus hud som bränns omedelbart i solen, till typ 5 som är mörk hud som ofta får en jämn och solbrun färg vid solexponering. Din hudtyp kommer att hjälpa dig att avgöra hur länge och hur ofta för du kan använda dig av solariet.

Gör ett solschema som rekommenderas för din hudtyp

Be kunnig personal att hjälpa dig att bestämma din hudtyp och dina exponeringstider i solariet. Dessa exponeringstider bör baseras på din hudtyp, och kommer att hjälpa din hud att utveckla en solbränna gradvis utan att bränna dig illa. För de flesta hudtyper kommer det ta några sol sessioner innan din hud oxiderar melanin och resultera i mörkare hud. Börja långsamt och öka sedan gradvis din exponeringstid.

Vänta minst 48 timmar mellan sol sessioner för att undvika hudskador. Men om du väntar för länge mellan sessioner, kan din solbränna börja blekna. De som är kunniga inom området rekommenderar 3 sessioner i veckan tills en solbränna utvecklats, och sedan 2 gånger varje vecka efter det, för att bibehålla solbrännan.

Undvik överexponering. Du kan kontrollera om du har fått för mycket UV-exponering om din hud börjar sticka när du solar. Sluta sola så fort du känner någon stickning eller en stickande känsla på huden.

Förbered huden för solariet

Skrubba huden dagligen under 1 vecka innan första solarie solningen. Med hjälp av en mild tvål, skrubbar du huden i en cirkelrörelse. Du kan också använda dig av ett peeling kit. När du exfolierar tar du bort döda hudceller och skapar en slät yta för solningen.

Applicera en solarielotion på kroppen innan du går in i solariet. Denna lotion har utformats speciellt för solariesolning och kommer att maximera din solariebränna. Applicera lotion i cirkelrörelser över hela kroppen för jämn täckning.

Andra intressanta artiklar