GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

6 livsmedel du ska undvika under behandling för urinvägsinfektion

Att ha en urinvägsinfektion (UVI) är verkligen en obehaglig upplevelse som drabbar 50-60% av alla kvinnor någon eller några gånger under deras liv, så det är ett vanligt problem. En urinvägsinfektion orsakas av att bakterier tar sig in i urinröret och upp i urinblåsan. Det kan ge upphov till flera, obehagliga, symptom såsom smärta vid urinering, kramper och blod i urinen. Nuförtiden är infektionen lätt att bota och behandla, men det kan ibland ta lite tid. Så för att påskynda läkningen av din UVI med hjälp av en huskur mot urinvägsinfektion har vi satt ihop en lista med 6 livsmedel du ska undvika.

1. Koffein

Det kan vara svårt att ge upp sin kopp med morgonkaffe, men gör det om du har en urinvägsinfektion! Koffein kan irritera urinblåsan och göra dina problem och symptom värre. Så det ka vara bra att byta ut ditt vanliga kaffe eller te till frukt- eller örtte eller koffeinfritt kaffe. Om du verkligen inte vill ge upp ditt morgonkaffe så försök att i alla fall hålla dig till en kopp om dagen.

2. Sura frukter

Frukt är absolut ett jättenyttigt inslag i din kost men om du har problem med återkommande urinvägsinfektion finns det frukter du bör undvika. Sura frukter som citron, apelsin, grapefrukt och till och med tomater (japp, det är en frukt!) kan göra dina problem värre eftersom att den höga syrahalten kan orsaka irritationer. Undvik också fruktjuicer med dessa frukter, och ja, det innefattar även drinkar och cocktails. Men oroa dig inte, det finns en massa andra goda frukter du kan mumsa på under tiden!

3. Alkohol

Alla typer av alkohol, såsom vin, öl och sprit, kan irritera urinblåsan och göra din urinvägsinfektion värre. Om det inte är en tillräckligt god anledning att skippa krogen under din UVI-behandling så finns det en anledning till. När man har en urinvägsinfektion är det viktigt att dricka mycket vätska. Det hjälper dig att hålla vätskebalansen och skölja ut oönskade bakterier i urinvägarna. När du dricker alkohol torkar det ut kroppen och det är inte rätt sorts vätska för att skölja och avgifta systemet.

4. Kryddstark mat

Starka kryddor och chili är goda smaksättare i mat, men de är inte så bra om du behandlas för en urinvägsinfektion! Starka kryddor irriterar urinblåsan och förvärrar symptomen vid en urinvägsinfektion så undvik dem tills du är frisk. Ät mildare mat och skippa jalapeños på pizzan så länge. Du behöver inte undvika alla kryddor, bara de heta och starka.

5. Läsk

Läsk sägs generellt irritera urinblåsan och det blir ännu värre om du redan har en urinvägsinfektion. De värsta läsksorterna är de som har högt koffeininnehåll och är gjorda med citrusjuice. Så istället för ett glas koffeinstinn cola eller apelsinläsk kan du ta ett glas saft (så länge det inte är citrus) eller helt enkelt vatten. Och om du bara måste ha ett glas läsk, så välj åtminstone en utan koffein.

6. Konstgjorda sötningsmedel

Konstgjorda sötningsmedel kan vara ett hälsosamt alternativ för de som gillar sitt kaffe med tre skedar socker i, men det kan faktiskt göra dina symptom och besvär från en urinvägsinfektion värre. Försök undvika dem under tiden du har UVI. Du kan temporärt gå över till vanligt rörsocker eller om du fortfarande vill ha ett hälsosammare alternativ kan du prova kokossocker! Du kan också helt hoppa över sötningsmedel - om du ändå också ska hoppa över kaffe och te så behöver du ju inget sötningsmedel ändå!

Sammanfattning

Att ha en urinvägsinfektion är verkligen inte kul och om du vill ta hand om din kropp för att påskynda läkningsprocessen så gör du bäst i att undvika dessa 6 livsmedel. Det kan vara svårt för vissa, särskilt dem som verkligen gillar sitt morgonkaffe eller sin fredagsdrink, men det är bara temporärt medans du behandlas för din urinvägsinfektion så du kan snart gå tillbaka till att njuta av all din favoritmat och alla dina favoritdrycker! Om du vill ge din kropp ytterligare en boost för att verkligen övervinna infektionen kan du också prova ett naturligt kosttillskott mot urinvägsbesvär för att hjälpa din kropp på traven.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med