• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Sterilisering

Många tar ibland till drastiska beslut som ibland kan leda till konsekvenser som inte går att ändra på. Många män och kvinnor tror att en åtgärd som sterilisering kan hjälpa till att förhindra oönskad graviditet, men vad de inte tänker på är att detta beslut i de flesta fall inte går att ta tillbaka. Lär dig istället mer om hur man på andra sätt har ett så säkert sexliv som möjligt.
Visste ni att det en gång i tiden varit tvång på Sterilisering? Detta förekom mellan 1934 och 1975 med en varierande grad av frivillighet. Det är alltså inte ens 100 år sedan de senast ansångs som något som de skulle vara tvång på. Idag är det helt frivilligt i Sverige och något som bör ske med extra eftertanke.

Sterilisering är en definitiv preventivmetod, därför är det extremt vitktigt att du är påläst och medveten om vad en operation innebär och vilka konsekvenser beslutet kan få. Det är viktigt att men tänker efter noga, gärna en gång för mycket innan man tar ett fast beslut. Tänk även på att detta beslutet skall grunda sig på dina åsikter och ingen annans.

Innebörden av sterilisering är att man tar bort fortplantningsförmågan från en kvinna eller man, detta görs genom en operation. Väggen för sädesceller hos män respektive äggcellerna hos kvinnan blockers så att befruktning inte kan ske.

Idag måste man ha fyllt 25 år för att ha rätt att på egen begäran bli steriliserad. För att man skall kunna genomföra detta måste man genomgå en läkareudersökning och medicinsk bedömning. Dock sker det, framför allt hos många unga att man ångrar sig på senare dagar, därför är det så extremt viktigt att man inte har någon tvivel på det man gör.

Om man skulle ångra sig efter att ha genom gått en sterilisering kan man försöka att återfå chansen att bli befruktad eller att kunna befrukta. Hos männen innebär det att man syr ihop sädesledarna igen, hos kvinnor syr man ihop äggledarna. Dessa ingrepp är dock sällan lyckosamma, ofta beroende på hur länge sedan det var man gjorde en vasektomi (sterilisering).

Om man känner att man inte vill ha barn eller har fått så många man vill ha och bör man överväga andra alternativ. En vasektomi tar inte bort risken för att drabbas av könssjukdomar eller att producera mens. Idag finns många preventiv medel som är smärtfria och kan anpassas efter just dina önskemål. Kondomen har alltid varit den mest säkra metoden för att slippa ofrivillig gravidiet eller könssjukdomar och det är värt att tänka till extra.