• Diskret tjänst

  100% diskret förpackning och fakturering

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Risker med att kirurgiskt förstora penis

En kirurgisk penisförstoring innebär två steg; en förtjockning och en förlängning. Här lär du dig hur proceduren går till och de risker som tillkommer.

En kirurgisk penisförstoring består av två delar som kan göras tillsammans eller var för sig. En av dem tillför tjocklek och den andra tillför längden. Operationen tar ca. 1-2 timmar och utförs under helnarkos. Det förekommer en del risker med kirurgisk penisförstoring och vi går igenom hur operationen och tiden efter operationen ser ut.

Förtjocka penis:

För att förtjocka penisen så samlar man upp fett från magen eller flankerna och injicerar det i penis vid toppen och botten för att öka omkrets. Detta kan ge några centimeter mer.

Förtjockningsoperationen kan göras med upprepade fettinjektioner. Man samlar upp fett från magen eller flankerna och injicerar det i penis vid toppen och botten för att öka omkrets kan göras antingen med fettinjektioner i små mängder varje gång. Förtjockningen kan även göras med implantation av fett-läderhud, som skärs ut som långa hudremsor från ljumskvecken. Detta efterlämnar synliga ärr. Man måste även genomföra en omskärelse av förhuden I samband med dessa förtjockningsoperationerna.

Ökningen av penis tjocklek kan bli ca. 20 %. Risken med denna kirurgiska penisförstoring är att inläkningen av ärrbildningen kan orsaka sned penis, som möjligtvis kan rätas ut genom dragbehandling under ½ års tid.

Förlänga penis:

Därefter kommer förlängningen. Hela 30% av penisen finns på insidan av kroppen och det är denna delen som man utnyttjar vid förlängningen där ett snitt i pubisområdet görs.

Det uppskjutande ligamentet som är fäst vid blydgbenet skärs upp. Två av penis tre svällkroppar är fastvuxna mot blygdbenet. Penisen är sträcks sedan ut med verktyg och kirurgen delar sedan ligamenten nära blygdbenet tills alla biläggningar frilagts. När de väl har släppts är penis fri att falla ned. Detta gör att penis "poppar" fram och resulterar i 2-3 centimeters ökning i längd.

Efter operationen:

Det största arbetet börjar nu efter operationen.

Man blir ordinerad antibiotika för att reducera infektioner, vilket är en del av riskerna med kirurgisk penisförstoring. Vid läkningsfasen kommer ärrbildningen vanligtvis att dra peniskroppen tillbaks till ursprungligt läge. Man behöver då en så kallad “dragbehandling” som inte kan inledas förräns 5 veckor efter operation p.g.a att det finns en såpass risk att såret vid den känsliga penisbasen kan dras upp.

Många kliniker erbjuder apparater som utför dragbehandlingen, men man skall helst hålla sig till manuell dragbehandling. Dragbehandlingen skall pågå I 3-6 månader och det slutgiltiga resultatet av penisförlängningen syns först efter 6-12 månader som uppnås vanligtvis av en förlängning på 3-4 cm i slakt tillstånd.

Man upplever trots operationen och den långa behandlingen ingen synlig förlängning vid erektion, eftersom svällkropparnas längd i sig inte påverkas och därför kan ollonet aldrig komma längre ut från magen vid erektion. Ärret blir ca 4 cm långt och ligger horisontellt vid penisbasen och kan döljas av pubishåret.

Efter den invasiva operationen tillkommer vanligtvis en viss svullnad, ett ärr och en del smärta i två till tre dagar efteråt. Svullnad och blåmärken är relativt vanligt förekommande och är den vanligaste risken vid kirurgisk penisförstoring. Dessa kvarstår normalt sett i upp till tre veckor.

För att minimera svullnaderna och risken för att sår och stygn skall gå upp bör patienten under den första veckan vila i sängläge så mycket som möjligt och ej gå till jobbet. Tunga lyft och långa promenader bör undvikas i ytterligare 1 vecka, dvs fram till 14 dagar. Fysiska aktiviteter (sport, idrott) skall undvikas under 4 veckor och man kan återuppta sexuella aktiviteter inte tidigare än fem veckor efter operation.

De vanligaste riskerna med kirurgisk penisförstoring

 • Blödning: Det är viktigt att man inte gör några fysiska aktiviteter en lång tid efter operationen. Blödningar kan försena läkningen och förorsaka ärrbildningar i underhuden, som kan kännas som ojämnheter under flera månader.
 • Infektion och svullnad: Alla invasiva operationer medför risker för infektioner, speciellt I det genitala området. Man bör därför ta antibiotika efter operationen.
 • Sårläkning: Sår måste få läka spontant och det görs bäst med ordentlig blodcirkulation och hälsosam diet och leverna. Man skall därför absolut inte röka eller snusa varken innan eller efter operationen.
 • Känsel: Känseln försvinner efter operationen men återkommer fullt ut kort efter. En känselnedsättning på penisryggen kan förekomma.
 • Erektion: Erektionsförmågan bör inte påverkas av operationen. Erektionsvinkeln kan stå mer vertikal dock, och inte kunna stå rakt upp längre.
 • Rökning och snus: Nikotin försämrar blodcirkulationen och påverkar sårläkningen negativt. Rökning och snusning bör undvikas.