måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Kondomer

Välj kategori

Kondom är fortfarande kung vad gäller preventivmedel. Latexkondomer har framgång på 98%. Kondomer hjälper dig att förebygga oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner. Kondomer är så täta att spermier och mikroorganismer (såsom bakterier) inte kan tränga in eller ut. Vid utlösningen förhindrar helt enkelt kondomen att sperman rinner ut i slidan.
Kondom är fortfarande kung vad gäller preventivmedel. Latexkondomer har framgång på 98%. Kondomer hjälper dig att förebygga oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner. Kondomer är så täta att spermier och mikroorganismer (såsom bakterier) inte kan tränga in eller ut. Vid utlösningen förhindrar helt enkelt kondomen att sperman rinner ut i slidan.

Vad är kondomer?

En kondom är en tunn gummi eller silikon hylsa som man trär på penis vid samlag för att skydda sig mot oönskade graviditeter eller könssjukdomar. Kondomen är ett av det äldsta preventivmedel som finns och man tror at den första kondomen tillverkas runt 1300 f. Kr i Egypten. Förr i tiden tillverkades de av djurskinn och tarmar. Genom åren har kondomerna utvecklats och ändrat form och material för att fungera som preventivmedel utan att störa njutningen. Kondom är det enda preventivmedel som både skyddar mot det flesta könssjukdomar och graviditet, till skillnad från exempelvis p-piller som endast skyddar mot graviditet.

Varför använda kondom?

De skyddar mot både könssjukdomar och graviditeter. Man kan använda kondomer vid både oralt, vaginalt och analt samlag för att förhindra sjukdomsspridning och graviditeter. På toppen av en kondom finns ett litet utrymme där sperman samlas upp vid ejakulation för att sperman inte ska nå kvinnans livmoder och äggstockar.

Kondom är ett optimalt preventivmedel för män för att skydda både dig och din partner mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet. Om du använder din kondom på rätt sätt, kan du uppnå en säkerhet mot oönskad graviditet och könssjukdomar på 97 %. Kondomer utlöser sällan biverkningar, men om du känner obehag eller biverkningar, rekommenderar vi att du kontaktar din läkare, kanske är du allergisk mot materialet eller glidmedel. I Sverige kan alla köpa denna form av preventivmedel, om du är ung, gammal, man eller kvinna, så det finns ingen ursäkt att inte skydda dig. Om du eventuellt tycker det är lite pinsamt att handla kondomer i en fysisk butik kan du handla dina preventivmedel diskret online hos ShytoBuy.

Vad finns det för slags kondomer?

Det finns olika typer av kondomer i gummi, latex, silikon med mera. Även ytan kan variera från släta till knottriga, för att ge bidrag till olika sexuella sensationer. En del kondomer kommer med glidmedel för att skapa mer friktion och behagligare glid och en del utan det finns även kondomer med smak som är lämpade för oralsex och så finns det tunna kondomer för dig som vill få det att kännas mer intimt och så finns det tjocka kondomer lämpligt för exempelvis anal sex då risken där är högre att kondomen går sönder om den är för tunn. Det finns ofta olika storlekar på kondomer smal, medium, och large beroende på vilket penis storlek du har. Det är viktig för din sexuella sensation att du väljer rätt storlek så att den varken faller av eller sitter för tajt.

Hur använder man en kondom?

När du öppnar din kondomförpackning så är kondomen ihop rullad och ligger som en platt cirkel. Du tar på kondomen när din penis är styv och hård lägg mitten på cirkeln mot ollonet och rulla jämnt och försiktigt nedåt penisskaftet så att gummi skyddet täcker runt om hela penisen ned till roten. När du är klar drar du av den och all sperma är då samlad i kondomen.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden