• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Varför får vi bristningar och celluliter?

Gå till gymmet och se tjejerna med lena, fina ben eller gå till stranden och träffa på den pumpade badvakten som inte verkar ha några bristningar alls – hur gör dom? Det kan kännas jobbigt om man själv lider av av bristningar eller celluliter. Sanningen är den att celluliter och bristningar är något som kan drabba alla, både dig, tjejen på gymet eller din chef.

Bristningar drabbar både kvinnor och män utav olika anledningar men oftast uppstår de när huden på något sätt tänjs ut. Det drabbar människor olika mycket men de har vissa gemensamma faktorer. Det inträffar exempelvis i samband med att du ökar i vikt, såsom vid fetma eller snabbt växande muskler. Även kan en graviditet orsaka bristningar där magen tänjs ut mycket under en kort period. Även om det är fler överviktiga män och kvinnor som drabbas, så lider även smala kvinnor och män av celluliter. Det finns många myter om celluliter. Därför tänker vi här förklara hur celluliter faktiskt uppstår.

Att förstå hur celluliter uppstår måste vi titta under huden. Vår hud består av tre olika lager, där det översta lagret Epidermis är tunt och stöter bort vatten, nästa lager är läderhuden och består av bindväv som ger huden styrka och spänst och detta lagret är tjockare än det första. Det tredje och sista hudlagret är underhuden vilket är det djupaste och det består mest utav fettceller och blodkärl.

Om man går upp i vikt ökar fettcellerna och dessa börjar trycka på blodkärlen, vilket i sin tur påverkar blodcirkulationen. Sämre blodcirkulation leder till att kroppen har svårare att föra bort slaggprodukter som i sin tur fastnar i kroppen. Mer slaggprodukter och fler fettceller gör att man ser gropar i huden – dessa är våra oönskade celluliter. Celluliter förekommer oftast vid områdena vid rumpan eller låren men de kan också dyka upp på andra kroppsdelar såsom mage, bröst, höfter och ibland till och med på insidan av dina armar.

Tyvärr är celluliter och bristningar inget man kan förutspå, men lyckligtvis finns det idag cellulit- och bristningsbehandlingar som på ett effektivt sätt kan förebygga både bristningar och celluliter. Det finns även förebyggande krämer som man kan använda sig utav. Är du ett fan av massage kan du passa på att kombinera nytta med nöje, då man får bäst effekt om man masserar in gelerna och krämerna på dina cellulitdrabbade områden. Blodcirkulation sägs släta ut fettcellerna. Vill du däremot undvika geler och krämer finns det idag även en enkel laserbehandling som du kan använda dig utav i hemmet. Det är enkelt att använda - apparaten förs över det område eller de områdena som du vill behandla och med hjälp av ultraljudsvågor förbättrar den hudens blodcirkulation samtidigt som den minskar celluliterna.

Att ha celluliter och bristningar är för många människor en stor tyngd som påverkar självförtroendet negativt – speciellt på sommaren då man går mer lättklädd. Man kan känna sig väldigt utsatt på platser såsom badhus, på stranden eller duschar efter ett pass på gymet. En stor del av kvinnor och män lider av det precis som du. Det som är mindre känt är faktumet att det finns det en mängd bra produkter som ger dig en slätare och finare hy. Vem vet, snart kan det vara du som har den där snygga rumpan och benen som alla stirrar på!