GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Manuka och Tea Tree Olja

100% naturliga essentiella oljor

Översikt

På bakgrund av forskning om skabb samt med essentiella oljor i åtanke har Manuka Naturals tagit fram sin Manuka and Tea Tree Oil Blend som ett naturligt sätt att hjälpa mot irriterad och röd hud. Då både manukaolja och tea tree olja sägs ha antibakteriella egenskaper så hjälper denna unika blandning även till med att skydda huden på ett naturligt och användarvänligt sätt.

 • Noggrant blandad formula av manuka, tea tree och essentiella oljor
 • Hjälper till med att skydda och lindra irritation och rodnad
 • Kan användas på insektsbett samt stick
 • Innehåller naturligt förekommande antibakteriella triketone-sammansättningar
 • Naturlig produkt utan dofter eller konserveringsmedel
 • Enkel och snabb att använda
 • ALLA HUDTYPER
 • VEGETARIANSK
 • INTE TESTAD PÅ DJUR

Vad är skabb?

Med uppskattningsvis 300 miljoner människor drabbade av skabb världen över är det ett förvånansvärt vanligt hudproblem bland många. Det är inte en infektion utan snarare ett angrepp som orsakas då små kvalster som kallas Sarcoptes Scabiei lever på hudens yttre lager. Kvalstren gräver sig ner och lägger ägg på detta hudlager, vilket leder till ett angrepp som till utseendet liknar ett utslag. Detta utslag kan uppstå var som helst på kroppen och är ofta kliande och irriterande. Skabb sprids via hud-mot-hudkontakt med någon som har kvalster och i vissa fall kan de även spridas genom kontakt med objekt som används av en skabbdrabbad person.

Precis som med många andra virus och infektioner, har studier observerat att en del skabbkvalster börjat anpassa sig och bli resistenta mot många traditionella behandlingar. Vetenskapliga studier från Menzies School of Medicine in Darwin Australia upptäckte detta med en rad olika kända behandlingar och även en framväxande resistens för andra. På grund av detta, har behovet för nya tillvägagångssätt för att bli av med kvalstren ökat och i den takt de kan föröka och sprida sig på, har detta blivit desto viktigare.

Manukaolja

Manukaolja är gjord på noga utvalda manukablad från avlägsna East Cape på Nya Zeelands norra ö och anses vara en av de mer sällsynta essentiella oljor som går att få tag på. Oljan görs genom en ångdestilleringsprocess med skördade vilda manukaväxter. Oljan görs från detta specifika område på Nya Zeeland då detta område sägs ha högsta nivå av naturligt förekommande triketone-sammansättningar. De specifika växterna sägs även besitta antibakteriella egenskaper som gjort dem väldigt välanvända bland närliggande traditionella Maoristammar. Några av de traditionella användningsområdena inkluderar:

 • Bett och stick
 • Skadad hud
 • Muskelsmärta
 • Svamp
 • Kroppsodör
 • Mjäll

Det har även utförts en rad olika vetenskapliga studier om den specifika East Cape manukaoljan. Studier utförda av Cawthron Institute i Nelson och Otago University´s Mikrobiologiavdelning, som testade East Cape manukaolja på ett brett spektrum av mänskliga patogener, fastslog att oljan var:

 • 20 - 30 gånger mer aktiv än australiensisk tea tree olja mot grampositiva bakterier
 • Flera gånger effektivare mot svampstammar
 • Effektiv mot gramnegativa bakterier och virus

För mer information om de vetenskapliga studierna om Manukaolja, vänligen klicka här.

Tea tree olja

Härstammandes från Melaleuca alternifolia, hemmahörande i Australien är tea tree olja troligen en av de mest välkända essentiella oljor. Tea tree olja är känd för dess antivirala och antiseptiska egenskaper och är även en vanlig ingrediens i produkter för ansiktsrengöring samt produkter som är inriktade på oljig hud med blemmor. Den har även många populära användningsområden i hemmet, inkluderat:

 • Insektsavvisande
 • Ansiktsrengöring
 • Mot fotodör
 • Reducerar mögel
 • Allmän hushållsrengöring
 • Desinfektionstvättmedel
 • Deodorant

För mer information om de vetenskapliga studierna om Tea Tree olja, vänligen klicka här.

Manuka and Tea Tree Oil Blend

Denna Manuka Oil and Tea Tree Oil Blend har fått en speciell formula av Manuka Naturals, som på ett naturligt sätt hjälper till med symtomen från skabbkvalster samt med att reducera deras spridning bland personer som redan har kvalster. Efter upptäckten att forskare i Japan, som studerade resistens mot konventionella skabbkvalsterbehandlingar, upptäckte att Nya Zeelands essentiella Manukaolja var effektiv mot skabbkvalster vid särskilt låga koncentrationer bestämde sig Manuka Naturals för att utveckla en unikt naturlig essentiell formula som nyttjade fördelarna från manukaolja för att kunna hjälpa de som led av skabb.

Denna formula kombinerade East Cape manukaolja och tea tree olja, vilka båda har studerats avseende deras välgörande antibakteriella egenskaper, tillsammans med två andra kompletterande essentiella oljor som kombinerats för att skapa en unik blandning som är omsorgsfull och säker att använda på huden.

Tillsammans med East Cape Manukaolja (10%) och Australiensk tea tree olja (5%), innehåller denna blandning även:

Användning

Applicera enkelt på önskade områden 1–2 gånger dagligen. Då detta är en blandning av essentiella oljor är den säker för topisk användning och passar alla hudtyper. Denna produkt är enbart till för utvärtes bruk och vi föreslår att du utför ett lapptest först. Undvik kontakt med ögonen.

Oftast köpt tillsammans

EmuaidMAX Hudkräm
EmuaidMAX Hudkräm

59 ml Salva | Snabb lindring från klåda & sveda

755Kr

+
Liktornar- & Vårtplåster
Liktornar- & Vårtplåster

28 Plåster | Naturligt hjälpmedel mot vårtor

164Kr 205Kr

1 Produkt(er)

755Kr

+

0 Tillägg

0.00

 • Gratis frakt
Totalt

Kundomdömen

Vi på ShytoBuy strävar efter att ge våra kunder den bästa möjliga kundupplevelsen och är stolta över den vi feedback vi tagit emot.

5 Stjärnor
(48)
4 Stjärnor
(19)
3 Stjärnor
(5)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärna
(0)

FANTASTISKT

reviews 4.5

90.68% baserat på 72 Kundomdömen

Verifierat Köp

Dryg produkt, har torr hy men samtidigt akne vilket har blivit synbart bättre på bara en vecka

M Maxine
Verifierat Köp

Använder mot hudsprickor

C Christina O
Verifierat Köp

Jag har aldrig provat manukaolja innan, men använder tea tree olja nästan dagligen för förebygga finnar och på sommaren lindar det myggbetten. Manukan luktar inte alls lika starkt som tea tree kan göra, så blandingen är mycket mer behaglig utan att göra avkall på effekten.

T Tilde
Verifierat Köp

Underbar mot värkande muskler efter en slitig dag på jobbet. Jag tar några droppar i badet och mår bättre efteråt.

S Sanna
Verifierat Köp

Naturlig behandlig mot flera småproblem. Smidigt att ha en flaska hemma för när det behövs!

L Lo
Verifierat Köp

Hög kvalitet

A Anastasija
Verifierat Köp

Jag är redan inne på min tredje flaska så jag borde få rabatt! ;)

O Olle
Verifierat Köp

En smidig olja att ha i semesterkittet för diverse bett, utslag och brännässelincidenter.

H Helene
Verifierat Köp

Tea tree olja har man ju hört ska vara bra och nu tipsade min kollega om manuka hunung så då tänkte jag att det är ju smidigt med båda i en!

H Hassan
Verifierat Köp

Den lindrar en del.

E Elisabet

* Resultaten från våra produkter kan variera från person till person. Läs mer här.

Du kanske även gillar