ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Manuka och Tea Tree Kräm

50 g Kräm | Blandning av essentiell olja

Manuka and Tea Tree Cream är en lätt, naturlig kräm gjord av en unik kombination av manuka, tea tree och andra essentiella oljor. Tack vare oljornas antibakteriella och lindrande karaktär är krämen utmärkt för att lugna och återfukta torr, röd och irriterad hud.

 • Unik formula med manuka, tea tree och essentiella oljor
 • Hjälper till att lindra irritation från torr, röd och kliande hud
 • Inkluderar manukaolja med naturliga triketone-sammansättningar
 • Enkel att applicera och använda
 • Med lavendel- och citronmyrtenolja för en mild doft
 • Innehåller inga artificiella färger eller dofter

Denna Manuka and Tea Tree Cream har många användningsområden för huden. Den milda krämen är lämplig för alla hudtyper och gjord av helt naturliga ingredienser som kan bidra till att skydda och ta hand om huden.

289
I lager

Fri frakt när du handlar för över 499 kr.

Mer

Vad är skabb?

Skabb är ett angrepp av det yttre hudlagret som orsakas av små kvalster som kallas Sarcoptes Scabiei. Kvalstren gräver sig in och lägger ägg i huden och där fortsätter att föröka sig och spridas. På huden ser det ut som ett rött utslag som kan uppstå nästan var som helst på kroppen och det kan klia väldigt mycket. Precis som med alla angrepp kan skabb snabbt föröka sig och spridas via huden och till andra människor, vilket gör det till ett väldigt smittosamt besvär som många vill ta itu med så snart det uppstår.

Skabbkvalstren har, precis många andra angrepp och virus, börjat anpassa sig och bli mer motståndskraftiga mot många vanliga behandlingar som används. Vetenskaplig forskning från Menzies School of Medicine i Darwin Australia upptäckte ett framväxande motstånd för en rad kända behandlingar. Detta har lett till en större efterfrågan på naturliga alternativ.

Manukaolja

Manukaolja görs från manukaväxten, eller leptospermum scoparium, genom ångdestillering av skördade vilda manukablad. Efter att ha studerat manukaväxter runt om på Nya Zeeland, upptäcktes det att de som var hemmahörande i det avlägsna East Cape på den norra ön besatt de högsta nivåerna av antimikrobiella triketone-sammansättningar, vilket gör att den anses vara den mest högkvalitativa manukaoljan som finns tillgänglig. På grund av sin potentiella antibakteriella karaktär har East Cape manukaolja använts i århundraden av infödda Maori-invånare för ändamål som:

 • Bett och stick
 • Skadad hud
 • Muskelsmärta
 • Svamp
 • Kroppsodör
 • Mjäll

För mer information om de vetenskapliga studierna avseende manukaolja, vänligen klicka här.

Tea tree olja

Tea tree olja är en välkänd essentiell olja som framställs från Melaleacua Alternifoliaträdet, från Australien. Tea tree olja är en vanlig komponent i hudvård, särskilt i de som är inriktade mot acne, blemmor och oljig hud. Detta då det har studerats kring dess antibakteriella och antiseptiska egenskaper, vilket visat att den är användbar för reducering av bakterienivåer och för att skydda huden.

För mer information om de vetenskapliga studierna avseende Tea Tree Oil, vänligen klicka här.

Manuka and Tea Tree Cream

Manuka and Tea Tree Cream utformades för att erbjuda fördelarna av dessa essentiella oljor i form av en mild och behändig kräm. Eftersom dessa essentiella oljor är väldigt starka har de kombinerats med mildare oljor och hudvårdsingredienser, för att passa bättre för känslig hud. De potentiella antimikrobiella egenskaperna i huvudingredienserna gör denna kräm till ett optimalt sätt att hantera bakterier. Skadliga bakterier på huden kan orsaka infektioner, klåda och odör och därför kan det vara till stor fördel att behandla huden med en skonsam och naturlig kräm för att förebygga besvär.

Både Manuka olja och Tea Tree olja har även visats vara ett hjälpmedel som verkar frånstötande på skabbkvalster och deras ägg. Denna kräm är optimal vid irritation som orsakats av skabbkvalster då den omsorgsfullt kan hjälpa till att lugna och hydratisera området med hjälp av den essentiella oljeblandningen.

Ingredienser

Tillsammans med manuka och tea tree innehåller denna premiumformula även dessa användbara essentiella oljor:

image of Sweet Almond Oil
Sötmandelolja

Då den essentiella oljan innehåller ett antal nyttiga vitaminer, inklusive E-vitamin, har det blivit en populär ingrediens för användning på huden. E-vitamin som finns i sötmandelolja är känd för sin förmåga att hjälpa till med att förse huden med fukt samt näring och är särskilt användbar för torra områden och vid klåda.

image of Lemon Myrtle Oil
Citronmyrtenolja

Citronmyrtenoljan är en essentiell olja som görs genom en ångdestillationsprocess av växten Myrtus Communis och den är känd för dess friska doft. Dess karakteristiska doft kommer från citral-sammansättningar inom oljan, vilket även sägs ha egenskaper som kan hjälpa till att få bukt på bakterienivåerna då den används på huden.

image of Lavender Oil
Lavendelolja

Lavendelolja är en annan essentiell olja som är känd för dess unika doft och den används ofta i lugnande aromaterapi. Den kan även ha en lugnande inverkan på huden och sägs ha en lindrande antiinflammatorisk effekt, vilket kan hjälpa till att reducera rodnad och irritation såväl som den är behjälplig vid läkning av mindre skär- och skrapsår.

Fullständig ingredienslista: Manuka Hydrosol, Sötmandelolja, Manukaolja, Tea Tree olja, Glycerin, Stearinsyra, Cetylalkohol, Stearylalkohol, Emulgeringsmedel, TE, Citronmyrtenolja, Lavendelolja, Konserveringsmedel.

Användning

Använd Manuka and Tea Tree Cream genom att massera in krämen på huden vid behov. Denna milda kräm passar alla hudtyper, men testa den först på en mindre del av huden innan första användning om du har känslig hud.

Säker och naturlig formula

Då denna kräm är gjord av högkvalitativa naturliga ingredienser finns det inte några kända biverkningar när den används på korrekt sätt. Som alltid vid nya produkter ska du läsa den fullständiga ingredienslistan för att se om det finns några personliga allergier. Denna produkt är enbart till för utvärtes bruk. Undvik kontakt med ögonen.

Läs mer
Manuka och Tea Tree Kräm 50 g Kräm | Blandning av essentiell olja

Kundomdömen

Vi på ShytoBuy strävar efter att ge våra kunder den bästa möjliga kundupplevelsen och är stolta över den vi feedback vi tagit emot.

5 Stjärnor
(8)
4 Stjärnor
(1)
3 Stjärnor
(1)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärna
(0)

FANTASTISKT

reviews 4.5

85.45% baserat på 11 Kundomdömen

Verifierat Köp

Krämen är fantastisk mot eksem och irriterad hud

S Sebastian
Verifierat Köp

Finfin för vintertorr hud som aldrig vill bli läka. Luktar gott av citron och lavender.

O Ola
Verifierat Köp

Jag har fått mindre akne sen jag började med krämen.

M Magnus
Verifierat Köp

Tog bort min dotter fotsvamp.

H Hanna
Verifierat Köp

Går bara ut pyttelite kräm i taget, så den lilla tuben räcker längre än trott

K Kerstin
Verifierat Köp

Hjälpte mot KLÅDA. Tack!

J John-Erik
Verifierat Köp

Jag tycker att den är helt fantastisk och jag behöver inte längre använda kortison på mina eksem.

M Mona
Verifierat Köp

jag tror att den fungerar bra på det mesta faktiskt.

L Lo
Verifierat Köp

Den är jättebra både på min psoriasis och mina barns insektsbett.

S Susanna
* Resultaten från våra produkter kan variera från person till person. Läs mer här.

Relaterade produkter