• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Undvik klimakteriets värsta biverkningar

Alla kvinnor kommer att uppleva det, det går inte att komma undan. Precis som när du första gången får mens och entrar vuxen livet kommer det komma en dag när du överger ungdomslivet. Kvinnor upplever klimakteriet väldigt olika, vissa får extrema biverkningar medan andra knappt märker av det, i vilket fall finns det sätt du själv kan hjälpa till på.
Menopaus, klimakteriet eller övergångsåldern kallar man den tidsepok i livet när kvinnans menstruation upphör. För många kvinnor är det dagen med stort D, då möjligheten till befruktning slutar och chansen att bli med barn inte längre finns. Andra ser fram emot den dagen då de slipper skriva tamponger eller bindor på inköpsslistan samt oroa sig för oönskade graviditeter.

Klimakteriet kan hålla i sig i mellan 6 månader upp till flera år. Tyvärr är det väldigt vanligt att de flesta kvinnor får besvär när de genomgår klimakteriet. Värmesvallningar, sömnproblem, humörsvängningar och sexuella problem som minskad sexlust är vanligt förekommande symptomer hos de flesta.

Det finns egna sätt att förminska symptomerna. Om du följer dessa tips kan de hjälpa dig på traven:
 • Undvik att bära kläder av syntetmaterial då dessa kan öka besvär som värme vallningar och svettning. Det rekomenderas att bära kläder av naturmaterial.
 • Motion och fysisk aktivitet, en lång promenad varje dag är bra för kondition och hjärthälsa.
 • Dra ner på konsumtion av kaffe, te och alkohol.
 • Sluta röka om så är fallet.
 • Undvik lugnande medel för att reducera svettningar. Försök istället lista ut vad som orsakar bevären och prova att undvika detta.

Vissa kvinnor brukar även tycka att behandlingar i olika former kan hjälpa dem att må bättre under den här perioden. Idag finns stora utbud med allt från tabletter för ökad sexlust till värmedämpande krämer för att du skall kunna känna dig så normal som möjligt.