måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Rengör tilltäppta porer på bästa sätt

Tilltäppta porer kan ofta leda till akne och finnar. Det är därför viktigt att rengöra tilltäppa porer på bästa sätt så att man kan motverka uppkomsten av akne. Nedan hittar du steg som du kan ta för att rengöra tilltäppta porer så att du kan få en fin hy fri från akne och finnar.

1. Tvätta ansiktet

Börja med att tvätta ansiktet. Använd en mild metod för att få ansiktet helt rent utan att irritera huden, något som annars kan få dina porer att verka större:

 • Använd en makeup-remover eller produkt mot akne och tvätta bort ditt smink med lätta rörelser. Avlägsna alla spår av akne produker ögonskugga, eyeliner, concealer och andra produkter som du använder.
 • Skölj av ansiktet med ljummet vatten. Att använda hett vatten kan göra ansiktet inflammerat och torkar ut huden, så håll dig till ljummet eller kallt vatten för tillfället. Skölj ansiktet flera gånger för att avlägsna eventuella rester av din makeup-remover. Tvätta mer noggrant än när du använder akne rengöring eller sminkborttagning.
 • Använd en mild rengöring om du vill. Om du har torr hud, så behöver du inte använda någon rengöringskräm. Om du ändå vill använda en, se då till att den inte är slipande och att den inte innehåller några kemikalier som torkar ut huden. Det bästa är om du använder en produkt som är framtagen att motverka akne. Produkter mot akne, blemmor och finnar är nämligen framtagna att vara effektiva mot akne men samtidigt inte störa den naturliga balansen i huden.
 • Klappa ansiktet torrt med en mjuk handduk. Gnugga eller skrubba inte. Huden i ansiktet är tunnare och ömtåligare än huden på resten av kroppen, så du måste vara försiktig.

2. Fyll en gryta med vatten och ställ den på spisen

Slå på plattan och låt vattnet bli varmt. Så snart vattnet är så varmt att det börjar ånga, så kan du ta av det från plattan.

 • Du kan sedan välja att hälla upp vattnet i en stor skål eller lämna det i grytan under ångbehandlingen.
 • Blanda sedan i grönt te, pepparmintste, kamomillte eller något annat örtextrakt i vattnet. Använd tea tree olja för att behandla acne.

Det fungerar även att använda en steaminmaskin om du har en sådan. Dessa brukar användas för att rengöra huden vilket är en effektiv behandling mot tilltäppta porer och fungerar utmärkt som aknebehandling.

3. Häng en handduk över huvudet och luta dig över det ångande vattnet

Häng handduken över axlarna så att den bildar ett tält över det ångande vattnet så att ångan riktas mot ditt ansikte. Fortsätt behandlingen under 10 minuter.

 • Det är viktigt att du utför dessa steg i tur och ordning. Du måste tvätta ansiktet grundligt innan du försöker att ånga huden. Ångan får ingrodd smuts att lossa men du behöver ta bort så mycket som möjligt innan.
 • Det är också viktigt att undvika att ånga huden för mycket. Detta kan leda till att huden torkar ut och sedan överkompenserar genom att bli extra fet och oljig. Ånga inte ansiktet oftare än en gång i veckan, efter en grundlig rengöring, och max 5 till 10 minuter varje gång.

4. Skölj ansiktet i kallt vatten

Tvätta bort de partiklar som lossnat från porerna med kallt vatten. Det kalla vattnet kommer även att få huden att dra ihop sig igen. Applicera fuktighetsgivande ansiktskräm för att förhindra uttorkning. Att tvätta ansiktet i kallt vatten efter rengöring är bra mot akne, eftersom det gör porerna mindre.

5. Använd en ansiktsskrubb mot akne

Geler, krämer, akne skrubb, rengöringskrämer och skrubbkrämer med små partiklar som exfolierar ditt ansikte. Du kan enkelt köpa akneprodukter online .

6. Prova Mikrodermabrasion

Denna behandling erbjuds på salonger och innebär att hudvårdsterapeuten applicerar en kemikalie på huden, som avlägsnar det övre hudlagret och exfolierar på djupet. På så sätt avlägsnas smuts som ligger djupt nere i porerna. Denna behandling ska användas sparsamt, eftersom den kan skada huden om den används för ofta. Den fungerar även utmärkt mot problemhy och om du har problem med akne.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden