måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Innåtväxta hårstrån

Det finns många som inte vet vad ett innåtväxt hår innebär, och det är inte förvånande. Det kan låta underligt, och många vet inte hur man skall behandla det. Inåtväxta hårstrån är vad det kallas när en hårsäck blir infekterad, något som ofta händer när man har en känslig hy.
Vad är inåtväxta hår? Det är många som inte vet. Ett inåtväxt hår ett ett hårstå som lockar sig och tränger in i huden med sin spets vilket orsakar en inflammation. Inåtväxta hårstrån är vanligare bland människor med lockigt hår och förekommer främst i skäggområdet.

Ett innåtväxt hårstrå ser ut som ett gupp, eller en finne som är varfylld. Den innehåller hårstrån som lyckats böja sig och fastna i hårsäcken. Detta förkommer ofta vid bikinilinjen där hårstråna tenderar att vara grovare. Om man rakar sig eller använder andra metoder för hårborttagning är det viktigt att man gör det med eftertanke och försiktighet. Om man inte tar hand om inåtväxta hårstrån ordentligt kan de bli infekterade och där efter skapa ärrbildning.

Den vanligaste symptomen på en inåtväxande hårstrå är en inflammation i huden, dock får olika individer olika symptom. Symptomerna kan vi första anblick se ut som en helt annan hudinfektion än vad det är, därför är det bästa sättet att ta reda på hur du skall behandla detta bäst att gå till en doktor.

Idag finns alla typers behandlingar mot inåtväxta hårstrån till exempel Skind Doctors Ingrow Go. Ett inåtväxt hårstrå brukar oftast läka på egen hand, men om tillståndet är mera kroniskt kan hjälpmedel behöva tas till. Du ska till exempel låta håret växa längre om du i vanliga fall klipper eller rakar det. Ta till hårborttagningsprodukter som är anpassade för inåtväxta hårstrån, detta kan hjälpa hårstrået att ta till en bättre form.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden