• Diskret tjänst

  100% diskret förpackning och fakturering

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Olika metoder av hårborttagning

Hårborttagning är något som de flesta gör regelbundet. Att att ta bort kroppshår är någon de flesta ser som en jobbig nödvändighet som man vill hitta en enkel och snabb lösning till. Om man vill ha långsiktiga resultat utan att få utslag eller inåtväxande hårstrån är permanent hårborttagning oftast det bästa alternativet, såsom laser, IPL och HPL. Nu går det dessutom lätt att använda permanent hårborttagning hemma - kika på vårt breda sortiment!

Hur kan jag ta bort håret permanent?

Permanent hårborttagning har blivit allt mer populärt bland kvinnor under det senaste decenniet. Även män har visat större intresse för just denna metod, trots stort utbud av alternativ. Detta beror mestadels på förändrade attityder där kroppshår anses oattraktivt och ovårdat. Dessutom anser många att permanent hårborttagning sparar både tid och pengar eftersom de slipper att raka, vaxa eller epilera området regelbundet.

Idag finns det två populära metoder att använda sig av för permanent hårborttagning. IPL är hårborttagning laser som utförs på salong och erbjuder det bästa långvariga resultatet. Men denna form av IPL behandling är oftast mycket dyr och kan medföra risker. Det har därför blivit allt vanligare att använda sig av HPL, som är permanent hårborttagning hemma, och erbjuder en billigare och mindre smärtsam form av laserbehandling. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen och vilket som är bäst för dig.

HPL-Behandling

HPL, Home Pulse Lightning, är hårborttagning laser för hemmabruk. Enheten som enkelt rullas på huden använder sig av pulserande ljus som absorberas av pigmenten i hårsäckarna och omvandlas till värme. På så sätt stryps syretillförseln i hårsäckarna och håret avlägsnas, utan att skada huden. Men håret avlägsnas inte permanent efter första behandlingen utan ofta krävs det mellan 4 till 12 behandlar, beroende på vilket hudområde du behandlar. Till skillnad från epilatorer, som även är utvecklade för hårborttagning hemma, använder sig HPL endast av laser för säkrare och effektivare resultat. Efter en regelbunden användning kan du uppnå ett nästan lika bra resultat som vi en permanent hårborttagning. En av de stora fördelarna med att använda sig av en HPL laserbehandling hemma för hårborttagning är att du kan göra så många behandlingar som du vill utan en ökad kostnad. Allt du behöver göra är att köpa produkten och efter det uppstår det oftast inga andra kostnader, till skillnad från om du gör en laserbehandling hos en salong.

Fördelarna med HPL Hårbortagning

 • Mycket billigare än motsvarande IPL behandling på en salong.
 • Mindre smärtsam tack vare sin lägre energinivå och kräver inte heller några efterbehandlingar.
 • Avancerad och säker teknik för permanent hårborttagning hemma utan att behöva oroa dig för biverkningar.
 • Levererar hundratals våglängder i varje ljusimpuls och kan därför lätt användas på ett större kroppsområde såsom t.ex. rumpa, mage och ben.
 • Obegränsat mängd behandlingar på en tid och plats som passar dig.

Till skillnad från permanent hårborttagning laser på salong använder HPL sig av en lägre energinivå och kortare ljuspulser. Denna form av hårborttagning är därför en mycket billigare och mindre smärtsam behandling än IPL. Dessutom krävs det heller inga efterbehandlingar. Dess innovativa teknik har gjort att HPL idag är den mest avancerade och säkraste teknologin för permanent hårborttagning hemma. Du behöver därför inte oroa dig över biverkningar som torr hy, utslag eller inåtväxande hårstrån.

Vad är resultaten på en laserbehandling hemma?

Även ifall HPL är en effektiv behandling för hemmabruk är resultaten inte riktigt lika långvariga och effektiva som vid salongen. Men efter du har köpt HPL produkten så kan du använda maskinen så många gånger som du vill utan att behöva betala för dyra salongsbehandlingar.

Var på kroppen kan jag använda mig av HPL laserbehandling?

Tack vare dess utformning som levererar hundratals våglängder i varje ljusimpuls kan HPL arbeta på ett bredare område. På så sätt kan du enkelt använda enheten på de flesta breda partier som ben, rumpa, mage och lår men även på intimare områden som bröstvårtor och bikinilinjen.

Vem kan använda sig av en hemmabehandling?

Hur lång tid som det tar att uppnå permanenta resultat med HPL hårborttagning laser varierar beroende på hud- och hårtyp. Behandlingen är som mest effektiv på personer med ljus hy och mörkt hår då ljuset från lasern absorberas av pigment i hårsäckarna. Behandlingen lämpar sig även för personer med blont, grått, vitt eller rött hår, men det kan ta längre tid att uppnå samma resultat. Personer med mörk hy är rekommenderade att undvika HPL behandling då ljusimpulserna har svårare att skilja mellan hårsäckar och huden. Därför ökar risken för att bränna sig. På ShytoBuy erbjuder vi flera effektiva och skonsamma HPL-enheter från bland annat Silk’n, som är marknadsledande inom hårborttagning laser för hemmabruk.

IPL Hårborttagning laser

Besväras du av kroppshår på obekväma områden eller vill du helt enkelt slippa att regelbundet vaxa eller raka kroppen? Isåfall kan permanent hårborttagning med laser på salong vara lösningen för dig. Hårborttagning laser är idag en av den mest utförda kosmetiska behandlingen och fungerar genom en laserpuls som strålas på huden och går ned till hårsäckarna. Laserpulsen absorberas av pigmenten i huden och håret försvinner. För att uppnå fullständigt resultat krävs det oftast 5 till 8 behandlingar med ipl hårborttagning då endast 10-30 procent av håret är aktivt. Det är därför viktigt att håret som ska avlägsnas växer aktivt när behandlingen utförs.

Fördelarna med IPL borttagning

Fördelen med permanent hårborttagning med laser är dess höga precision där lasern riktar in sig på mörka och grova hårstrån medan huden runt omkring lämnas oskadd. Eftersom hårborttagning med laser erbjuder hög precision upplever de flesta användarna permanent hårborttagning redan efter ett par behandlingar. Dessutom kan hårborttagning lasern användas för att ta bort hår på de flesta hudområden som ansikte, ben, armar, armhålor och även på mer intima områden som bikinilinjen.

Nackdelarna med laserbehandling på salong

Permanent hårborttagning laser som utförs på salong är oftast en mycket dyr behandling och ger inte lika bra resultat för alla. Bäst resultat ges för personer med mörka hårstrån, då dessa hårstrån bättre kan absorberar laserstrålarna. Tänk dessutom på att även ifall de flesta salongerna använder den senaste tekniken för hårborttagning laser så finns det alltid risker, dock är de väldigt få. En felaktigt utförd laserbehandling kan till exempel leda till hud- och brännskador. Du bör därför noggrant kolla upp läkaren och hens tidigare utförda arbeten innan du utför en eventuell behandling. Det är även rekommenderat att undvika solning sex veckor innan och efter behandlingen. Detta beror på att UV-strålning gör att hårborttagningen blir mindre effektiv och risken för eventuella skador ökar.

Hur kan jag ta bort håret tillfälligt?

Om du inte vill genomgå en permanent hårborttagning utan istället letar efter en tillfällig lösning så finns det flera alternativ du kan använda dig av. Exempelvis finns det hårborttagningskrämer och -sprayer samt rakning och vaxning du kan använda dig av. Fördelen med dessa är att de snabbt avlägsnar oönskat kroppshår, men håret växer så småningom tillbaka. Dessutom fungerar dessa alternativ utmärkt för både kvinnor och män samt alla hudtyper. Du kan läsa mer om de olika alternativen nedan.

Hårborttagningskräm

Hårborttagningskräm är en kräm som appliceras på huden och verkar inom 3 till 10 minuter. Huden sköljs sedan av med varmt vatten och håret avlägsnas. Behandlingen kan därför utföras samtidigt som du duschar, vilket är utmärkt om du har ont om tid. Eftersom det är en tillfällig hårborttagning så växer håret tillbaka efter ett par dagar. Men behandlingen går längre ner på djupet än traditionell rakning och återväxten blir mjukare, vilket gör att du slipper vassa hårstrån. Detta är därför en mycket enkel, bekväm och smärtfri metod för att ta bort oönskat kroppshår. Dessutom är behandlingen utmärkt för dig som vill ta bort kroppshår men inte vill genomföra en permanent behandling eller vill undvika smärtsamma tillfälliga hårborttagningsmetoder som vaxning och rakning.

Vem kan använda sig av hårborttagningskräm?

Hårborttagningskräm kan användas av alla, även av män och personer med känslig hud. Om du lider av torr och irriterad hud kan du exempelvis välja en kräm som innehåller speciella ingredienser för känslig hud. Om du har en normal hy kan du istället använda en exfolierande kräm för mjukare hy. Dessutom finns det hårborttagningskrämer som är speciellt anpassade för ansiktet. Hårborttagningskräm kan användas på de flesta kroppsdelarna som armhålor, ben och bikinilinje. Även män kan använda dessa krämer för att ta bort hår på rygg, bröst och armar. På ShytoBuy erbjuder vi hårborttagningskrämer från ledande varumärken som bland annat Skin Doctors Hair No More, som har använts av tusentals nöjda kunder. Titta gärna in i vår butik för att hitta en produkt som passar just dig.

Hårborttagningsspray

Hårborttagningsspray är en mycket enkel och bekväm metod för att tillfälligt ta bort oönskat kroppshår. Det enda du behöver göra är att spraya produkten på det hudområde du vill avlägsna hår från och massera in. I början är det rekommenderat att applicera sprayen två gånger per dag och för att sedan övergå till en gång per dag.

Hur fungerar hårborttagningsspray?

Sprayen fungerar genom att kväva syretillförseln till hårets rötter och på så sätt trillar håret av. Du kan därför njuta av en mjuk och silkeslen kropp i ett par dagar innan håret växer tillbaka igen. Till skillnad från hårborttagningskräm är en spray mindre kladdig att applicera men behandlingen medför risker som irriterande hud och röda prickar. Detta gäller framförallt för personer med känslig hud. Vi på ShytoBuy erbjuder en rad olika hårborttagnings sprayer från välkända varumärken som exempelvis Skin Doctors Hair No More Spray och Ultra Hair Away.

Vaxning

Vaxning kan utföras på salong eller på egen hand hemma. Till skillnad från övriga tillfälliga hårborttagningsprodukter varar resultatet längre med vaxning, ofta upp till 4 till 6 veckor. Dessutom kan resultatet förlängas genom upprepade behandlingar samtidigt som håret som växer tillbaka blir tunnare och glesare. Du kan därför njuta av en hårfri kropp utan att behöva vaxa kroppen allt för ofta. Men vaxning anses av de flesta som smärtsamt och en felaktig behandling kan leda till biverkningar som inåtväxande hårstrån. Om du ska vaxa dig för första gången är det därför rekommenderat att besöka en professionell salong. Det är även rekommenderat att förbereda kroppen innan vaxning genom att torrborsta kroppen en vecka innan.

Vilken typ av efterbehandlingar behöver jag efter att ha tagit bort håret?

En del hårborttagningsprodukter, som till exempel krämer och sprayer, kan vara irriterande för huden, framförallt om du har känslig hud. Det är därför viktigt att ta hand om din hy, både före och efter eventuell hårborttagning, för att undvika inflammation och röda prickar. Du kan nedan läsa mer om olika hudvårdstips för bättre för- och efterbehandling vid hårborttagning.

Före behandlingen

För att förbereda huden inför en hårborttagning är det rekommenderat att använda en body scrub som avlägsnar döda hudceller och orenheter från kroppen. På så sätt går hårborttagningen djupare in i hårsäcken, vilket gör att du behöver genomgå färre behandlingar. Dessutom minskar risken att drabbas av irritation och inflammation då mindre orenheter kommer ner i hårsäckarna.

Efter behandlingen

Efter att du har avslutat din hårborttagning kan du applicera en lugnande och återfuktande kräm. Detta minskar risken för att drabbas av infektion i hårsäcken och inåtväxande hårstrån. En del av dessa krämer fördröjer även återtillväxten av håret så att du kan vänta längre mellan varje behandling samtidigt som du inte behöver använda dina produkter lika ofta.

Mot inåtväxande hårstrån

Inåtväxande hårstrån är ofta mycket smärtsamt och drabbar vanligen personer med känslig hy. Dessa orsakas utav hårstrån som lockar sig och tränger sig in i huden. Hårsäcken blir då inflammerad och röda prickar uppstår. Det är viktigt att förebygga och behandla inåtväxande hårstrån då dessa annars kan utvecklas till permanenta ärr. På ShytoBuy hittar du bland annat Skin Doctor Ingrow Go mot inåtväxande hårstrån, som dessutom har tusentals nöjda kunder världen över.