GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Tillfällig vs. Permanent hårborttagning hemma

Hårborttagning är något som de flesta gör regelbundet. Att att göra sig av med oönskad hårväxt är någon de flesta ser som en jobbig nödvändighet, som man gärna vill hitta en enkel och snabb lösning till. För tillfälliga lösningar finns det krämer och spray, medan om man letar efter långsiktiga resultat, utan utslag och för att slippa inåtväxande hårstrån, är permanent hårborttagning med laser oftast det bästa alternativet. Möjligheterna är oändliga!

Permanent hårborttagning hemma

Permanent hårborttagning för män har blivit allt mer populärt, men det är fortfarande bland kvinnor den mest populära lösningen för hårborttagning. Många anser att detta sparar både tid och pengar eftersom de slipper att raka, vaxa eller epilera området med jämna mellanrum. Idag finns det två populära metoder att använda sig av för permanent laser hårborttagning. IPL är en hårborttagning med laser som utförs på salong och erbjuder långvariga resultat. Men IPL behandling är oftast mycket dyr och kan medföra risker. Det har därför blivit allt vanligare att använda sig av HPL, som är en laser utvecklad för permanent hårborttagning hemma. HPL erbjuder en billigare och mindre smärtsam form av laserbehandling. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen och vilket som är bäst för dig:

HPL-Behandling

Permanent hårborttagning hemma

HPL, Home Pulse Lightning, är laser hårborttagning för hemmabruk. Enheten som enkelt förs längs huden använder sig av pulserande ljus som absorberas av pigmenten i hårsäckarna och omvandlas till värme. På så sätt stryps syretillförseln i hårsäckarna och håret avlägsnas, utan att skada huden. Även om detta är en form av permanent hårborttagning räcker inte endast en behandling. Det krävs ofta mellan 4 till 12 behandlingar, beroende på vilket hudområde du behandlar. Efter regelbunden användning kan du uppnå ett nästan lika bra resultat som vid en permanent hårborttagning på klinik. Till skillnad från t.ex. epilatorer som även är utvecklade för hårborttagning hemma, erbjuder HPL ett mycket effektivare resultat. En av de stora fördelarna med att använda sig av en HPL laserbehandling hemma för permanent hårborttagning är att du kan göra så många behandlingar som du vill utan en ökad kostnad. Till skillnad från när du gör en laserbehandling på en salong, är detta ett engångsköp. Allt du behöver göra är att köpa produkten en gång och efter det uppstår det inga andra kostnader.

Fördelarna med HPL hårbortagning:

  • Mycket billigare än motsvarande IPL behandling på en salong
  • Mindre smärtsam tack vare sin lägre energinivå och kräver inte heller några efterbehandlingar
  • Avancerad och säker teknik för permanent hårborttagning hemma utan att behöva oroa dig för biverkningar
  • Levererar hundratals våglängder i varje ljusimpuls och kan därför lätt användas på ett större kroppsområde såsom t.ex. rumpa, mage och ben
  • Obegränsat mängd behandlingar på en tid och plats som passar dig

Till skillnad från permanent hårborttagning med laser på salong använder HPL sig av en lägre energinivå och kortare ljusimpulser. Denna form av hårborttagning är en mycket säker, billig och en mindre smärtsam behandling än IPL. Dess innovativa teknik har gjort att HPL idag är den mest avancerade teknologin för hårborttagning hemma. Du behöver därför inte oroa dig över biverkningar som torr hy, utslag eller inåtväxta hårstrån.

Vad är resultaten av en laserbehandling hemma?

Även ifall HPL är en effektiv behandling för hemmabruk är resultaten inte riktigt lika långvariga och effektiva som vid en salong. Men genom att köpa en HPL produkt kan du använda maskinen så många gånger som du vill utan att behöva betala för dyra besök på salongen.

Var på kroppen kan jag använda mig av HPL laserbehandling?

Var som helst! Tack vare dess utformning som levererar hundratals våglängder i varje ljusimpuls kan HPL arbeta på både smala och bredare områden. På så sätt kan du enkelt använda enheten på de flesta breda partier som ben, rumpa, mage och lår men även på intimare områden som bröstvårtor och bikinilinjen.

Vem kan använda sig av en hemmabehandling?

Hur lång tid som det tar att uppnå permanenta resultat med HPL hårborttagning laser varierar beroende på hud- och hårtyp. Permanent hårborttagning är som mest effektiv på personer med ljus hy och mörkt hår då ljuset från lasern absorberas av pigment i hårsäckarna. Behandlingen lämpar sig även för personer med blont, grått, vitt eller rött hår, men det kan ta längre tid att uppnå samma resultat. Personer med mycket mörk hy är rekommenderade att undvika HPL behandling eftersom ljusimpulserna kan ha svårt att skilja mellan hårsäckar och huden. Därför ökar risken för att bränna sig. På ShytoBuy erbjuder vi flera effektiva och skonsamma HPL-enheter från bland annat Silk’n , som är marknadsledande inom hårborttagning laser för hemmabruk.

IPL Hårborttagning laser

Ipl hårborttagning hemma

Besväras du av kroppshår på obekväma områden eller vill du helt enkelt slippa att regelbundet vaxa eller raka kroppen? Isåfall kan permanent hårborttagning med laser på salong vara lösningen för dig. Hårborttagning laser är idag en av den mest utförda kosmetiska behandlingen och fungerar genom en laserpuls som strålas på huden och går ned till hårsäckarna. Laserpulsen absorberas av pigmenten i huden och håret försvinner. För att uppnå fullständigt resultat krävs det oftast flera behandlingar med ipl hårborttagning då endast 10-30 procent av håret är aktivt. Det är därför viktigt att håret som ska avlägsnas växer aktivt när behandlingen utförs.

Fördelarna med IPL permanent hårborttagning

Fördelen med permanent hårborttagning med laser är dess höga precision där lasern riktar in sig på mörka och grova hårstrån medan huden runt omkring lämnas oskadd. Eftersom hårborttagning med laser erbjuder hög precision upplever de flesta användarna permanent hårborttagning redan efter ett par behandlingar. Dessutom kan hårborttagning lasern användas för att stoppa hårväxt på de flesta hudområden som ansikte, ben, armar, armhålor och även på mer intima områden som bikinilinjen.

Nackdelarna med laserbehandling på salong

Permanent hårborttagning laser som utförs på salong är oftast en mycket dyr behandling och ger inte lika bra resultat för alla. Bäst resultat ges för personer med mörka hårstrån, då dessa hårstrån bättre kan absorberar laserstrålarna. Tänk dessutom på att även om de flesta salongerna använder sig av den senaste tekniken för laser hårborttagning så finns det alltid risker. En felaktigt utförd laserbehandling kan till exempel leda till hud- och brännskador. Du bör därför noggrant kolla upp läkaren och hens tidigare utförda arbeten innan du utför en eventuell behandling. Det är även rekommenderat att undvika solning sex veckor innan och efter behandlingen. Detta beror på att UV-strålning gör att hårborttagningen blir mindre effektiv och risken för eventuella skador ökar.

Hur kan jag ta bort håret tillfälligt?

Om du inte vill genomgå en permanent hårborttagning utan istället letar efter en mer tillfällig lösning så finns det flera alternativ du kan använda dig av. Exempelvis finns det hårborttagningskrämer, -sprayer, rakning samt vaxning du kan välja mellan. Fördelen med dessa är att de snabbt avlägsnar oönskat kroppshår, men att håret så småningom växer tillbaka. Dessutom fungerar dessa alternativ utmärkt för både kvinnor och män samt alla hudtyper. Du kan läsa mer om de olika alternativen nedan.

Hårborttagningskräm

Permanent hårborttagning hemma med kräm

Hårborttagningskräm är en kräm som appliceras på huden och verkar inom 3 till 10 minuter. Huden sköljs sedan av med varmt vatten och håret avlägsnas. Behandlingen kan därför utföras samtidigt som du duschar, vilket är utmärkt om du har ont om tid. Eftersom det är en tillfällig hårborttagning så växer håret tillbaka efter ett par dagar. Men behandlingen går längre ner på djupet än traditionell rakning och återväxten blir mjukare, vilket gör att du slipper vassa hårstrån. Detta är därför en mycket enkel, bekväm och smärtfri metod för att ta bort oönskat kroppshår. Dessutom är behandlingen utmärkt för dig som vill ta bort kroppshår men vill undvika smärtsamma tillfälliga hårborttagningsmetoder som vaxning och rakning.

Vem kan använda sig av hårborttagningskräm?

Hårborttagningskräm kan användas av alla, även av män och personer med känslig hud. Om du lider av torr och irriterad hud kan du exempelvis välja en kräm som innehåller speciella ingredienser för känslig hud. Om du har en normal hy kan du istället använda en exfolierande kräm för mjukare hy. Dessutom finns det hårborttagningskrämer som är speciellt anpassade för ansiktet. Hårborttagningskräm kan användas på de flesta kroppsdelarna som armhålor, ben och bikinilinje. Även män kan använda dessa krämer för att ta bort hår på rygg, ben, bröst och armar. På ShytoBuy erbjuder vi hårborttagningskrämen Hair No More från ledande varumärket Skin Doctors, som används av tusentals nöjda kunder.

Hårborttagningsspray

Hårborttagning med spray

Hårborttagningsspray är en mycket enkel och bekväm metod för att tillfälligt ta bort oönskat kroppshår och för att hämma hårväxt. Det enda du behöver göra är att spraya produkten på det hudområde du vill avlägsna hår från och massera in. I början är det rekommenderat att applicera sprayen två gånger per dag och för att sedan övergå till en gång per dag.

Hur fungerar hårborttagningsspray?

Sprayen fungerar genom att kväva syretillförseln till hårets rötter och på så sätt trillar håret av. Du kan därför njuta av en mjuk och silkeslen kropp i ett par dagar innan håret växer tillbaka igen. Till skillnad från hårborttagningskräm är en spray mindre kladdig att applicera. Vi på ShytoBuy erbjuder en rad olika hårborttagnings sprayer från välkända varumärken som exempelvis Skin Doctors och Ultra Hair Away.

Vaxning

Vaxning kan utföras på salong eller på egen hand hemma, men om du ska vaxa dig för första gången är det därför rekommenderat att besöka en professionell salong. Till skillnad från övriga tillfälliga hårborttagningsprodukter varar resultatet längre med vaxning, ofta upp till mellan 4 och 6 veckor. Dessutom kan resultatet förlängas genom upprepade behandlingar samtidigt som håret som växer tillbaka blir tunnare och glesare. Du kan därför njuta av en hårfri kropp utan att behöva vaxa kroppen allt för ofta. Men vaxning anses av de flesta som smärtsamt behandling som kan leda till biverkningar som inåtväxande hårstrån. Det är även rekommenderat att efterbehandla kroppen med peeling de följande veckorna för att minska risken för inåtväxta hår.

Vilken typ av efterbehandlingar behöver jag efter att ha tagit bort håret?

Det är därför viktigt att ta hand om din hy, både före och efter eventuell hårborttagning, för att undvika inflammation och röda prickar. Du kan nedan läsa mer om olika hudvårdstips för bättre för- och efterbehandling vid hårborttagning:

Före- och efterbehandling

För att förbereda huden inför en hårborttagning är det rekommenderat att rengöra och använda en body scrub som avlägsnar döda hudceller och orenheter från kroppen. På så sätt går hårborttagningen djupare in i hårsäcken, vilket gör att du behöver genomgå färre behandlingar. Dessutom minskar risken att drabbas av irritation och inflammation då det är mindre orenheter som kan komma ner i hårsäckarna.

Efter att du har avslutat din hårborttagning kan du applicera en lugnande och återfuktande kräm. Detta minskar risken för att drabbas av infektion i hårsäcken och inåtväxande hårstrån. En del av dessa krämer fördröjer även tillväxten av håret så att du kan vänta längre mellan varje behandling samtidigt som du inte behöver använda dina produkter lika ofta

Mot inåtväxande hårstrån

Skin Doctor Ingrow Go

Inåtväxande hårstrån är ofta mycket smärtsamt och drabbar vanligen personer med känslig hy. Dessa orsakas utav hårstrån som lockar sig och tränger sig in i huden. Hårsäcken blir då inflammerad och röda prickar uppstår. Det är viktigt att förebygga och behandla inåtväxande hårstrån då dessa annars kan utvecklas till permanenta ärr. På ShytoBuy hittar du bland annat Skin Doctor Ingrow Go mot inåtväxande hårstrån, som dessutom har tusentals nöjda kunder världen över.

Med dagens innovativa lösningar går det lätt att fixa både tillfällig och permanent hårborttagning hemma för att slippa oönskad hårväxt. Om du hittat en metod som tilltalar dig - ta och kika på vårt breda sortiment!

Dela med