• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Vad orsakar mörka ringar under ögonen?

Om dina mörka ringar under ögonen mörklägger även resten av ditt liv är det läge för en förändring. Prova någon av dessa upplysande strategier för att minimera dina mörka ringar.

Hur du ska tackla dina mörka ringar beror på deras färg. Titta rakt i en spegel i dagsljus, sänk sedan hakan en aning för att exponera skuggorna under ögonen. På så sätt ser du tydligt om dina ringar är mer blå eller mer brun.

Blåa ringar under ögonen

Orsaken: Blå ringar är resultatet av syresatt blod under huden vid ögonområdet. Huden här är mycket tunn och nästan genomskinlig, så att blodet syns lätt igenom. Detta är mest märkbart på morgonen: När vi har varit i horisontellt läge ett tag har vätskor samlats och venerna expanderats för att hålla mer blod. Blå cirklar kan bli värre med åldern. "När vi blir äldre, förlorar vi underhudsfett, som kan maskera blåhet under ytan av huden", säger hudläkare Joshua Zeichner, chef för kosmetiska och klinisk forskning vid Mount Sinai Medical Center i New York.

Behandlingar: Krämer med stimulerande ingredienser, som koffein kan tygla blodkärl och tillfälligt öka cirkulationen. Potenta hydrators, såsom hyaluronsyra, driver upp huden och bort tar bort det synliga blodet. Krämer som innehåller retinoinsyra gör istället det yttre lagret av huden tjockare för att dölja skuggor.

Prova även naturliga behandlingar så som Skin Docotrs Instant eyelift . Detta serum har en uppstramande effekt på den känsliga ögonhuden och stimulerar blodcirkulationen vilket gör att den omedelbart reducerar mörka ringar under ögonen samt ger ett piggare uttryck.

Professionella behandlingar: Blå cirklar kan även minska avsevärt genom en behandling som kallas Thermage, vilket innebär att du tar bort ringarna genom att använda dig av högteknologiskt handhållen radiofrekvensenhet. Detta är ett icke-kirurgiskt ingrepp som är tänkt att öka produktionen av kollagen för att bygga upp och stramar åt huden.

Bruna ringar under ögonen

Orsaken:
Bruna ringar under ögonen är en följd av hyperpigmentering utlöst av solexponering eller genetik. Att ha bruna ringar under ögonen är vanligast bland asiatiska och afro-amerikanska människor.

Behandlingar:
Det bästa är daglig användning av en kräm eller serum som är spetsade med ett uppljusande medel så som soja eller citrus. Detta kan ljusa upp mörka ringar under ögonen under en period av fyra till sex veckor. Undvik hydrokinon och blekning för solfläckar och ärr, eftersom de flesta dermatologer är eniga om att det är för tunga för ögonen.

Professionella behandlingar:
Precis som med blå ringar under ögonen så finns det behandlingar som dermatologer använder på andra delar av ansiktet som också kan minska de bruna ringarna. Dessa ringar under ögonen svarar bra på låg koncentrerad TCA (triklorättiksyra) peeling, som exfolierar. Dessa behandlingar kan ta några månader innan de ger resultat. Det finns även laserbehandlingar som kan gå in och tona ner pigmentcellerna och jämna ut hudtonen med en stråle av ljusenergi.

Förebyggande åtgärder:
Ännu en anledning att använda solskyddskräm: Detta kan hindra dina ringar från att komma tillbaka efter att du har gjort en behandling, och det kan även stoppa dem från att utvecklas från första början. Solskydd förhindrar både blåa och bruna ringar samtidigt som det hjälper dig att hålla huden ung och fräsch.