måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Har du fått nagelsvamp?

Lika viktigt som att ta hand om resten av kroppen är det att ta hand om naglarna. Se till att tvätta ofta för att hålla dem rena och fräscha. Om man inte tar hand om dem ordentligt kan infektioner dyke upp som är obehagliga och smickrande.
Nagelsvamp kan låta obehagligt och se illa ut, men det är oftast inte farligt. Det kan också göra ont då nageln blir tjock och trycker på nagelbädden. Svamp drabbar oftare tårna än vad det gör fingrarna, detta är på grund av att tånagnlarna växer långsammare vilket gör det lättare för svamptrådarna att få fäste.

Dock kan förtjockade naglar, som har liknande symptom på svamp, bildas på grund av andra orsaker. Som till exempel skador på nagelanlaget på grund av till exempel för trånga skor, ärftliga nagelsjukdomar och hudsjukdomar.

Nagelsvamp gör att nageln förtjockas, blir gulgrå och smulas sönder. Eftersom att det kan finnas flera orsaker än nagelsvamp till dina symptomer så bör du söka upp en läkare som kan diagnostisera problemet åt dig och därefter rekomendera rätt behandling.

Det har visat sig att det finns sätt att förebygga nagelsvamp även om det kan vara svårt. Metoder som dessa kan dock hjälpa dig.

 • Tvätta dina fötter varje dag och torka noggrant!
 • Använd luftiga, ikke trånga skor
 • Använda strumpor av naturmaterial – som bomull – och byt strumpor varje dag
 • Tvätta strumpor på hög grad
 • Gå inte barfota på allmänna platser, använd tofflor

Nagelsvamp känns inte bara obehagligt för personen i fråga det ser oftast inte speciellt smickrande ut. Det kan leda till att man skäms och inte vågar visa sig, vilket även kan leda till problem i relationer. Om en person inte känner sig snygg och självsäker kan det påverka hur den bemöter andra och hur andra bemöter den. Därför är det viktigt i alla lägen att tänka på att hand om ditt hygien. Använda bra produkter, tvätta dig och ofta och försök att förebygga sjukdomar så mycket som möjligt. Det finns många faror med att inte behandla nagelsvamp

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden