• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Motverka inåtväxandehår, knölar och finnar efter hårborttagning

Idag är hårborttagning en vanlig del av många män och kvinnors skönhetsrutin. Tyvärr är det många av oss som drabbas av inåtväxtahårstrån, stickiga knölar och finnar efter vaxning och rakning. Här har vi därför samlat en mängd tips och trix du kan göra själv hemma för att motverka obehagliga överraskningar efter hårborttagning.

Behandla & förebygg finnar, inåtväxtahårstrån och knölar efter vaxning

Efter vaxning eller behandling med andra hårborttagningsprodukter får du säkerligen ofta kliande och obekväma knölar. Dessa kan vara riktigt smärtsamma och pinsamma. Ibland är knölarna små och smärtfria, men i de flesta fall tenderar dem att vara otrevliga. Om du inte tar hand om ojämnheter i tid kan det leda till allvarliga tillstånd. Då blir problemet mycket mer ohanterligt.

Många kvinnor kan ha upplevt uppkomsten av knölar och finnar efter deras vaxningsrutin. Även om små knölar och utslag betraktas som allmänt förekommande, stoppar det oss inte från att förhindra att det skall hända nästa gång.

Hur man behandlar vaxningsknölar på huden i ansiktet

Skölj av

Efter avslutad vaxning: tvätta försiktigt ansiktet med ett kvalitativt rengöringsmedel. Det är inte bra att välja en hård borste eller tvål vid just detta tillfälle.

Återfuktare

Applicera återfuktande kräm eller lotion på den drabbade vaxade huden för att att läka svullen hud.

Hassel

Ta en bomullstuss och doppa i den flytande hassellösning. Tillämpa den på den vaxade huden för att kyla huden och att lindra smärta. Håll dig också borta från varma temperaturer.

Försiktighetsåtgärder innan hårborttagningsprocessen

Två saker att inte att göra på samma dag

Vaxa aldrig samma dag som du exfolierat. Med peeling förlorar huden sitt övre skikt och att tillämpa onormal värme på samma område resulterar i knölar och är alltså en riskfylld manöver att välja.

Efter-vax lotion

Se till att avsluta vaxningsprocessen med tillämpning av efter-vaxlotion som rekommenderas för att minska smärta och andra hudobehag. Kontrollera också att det finns mineralolja i lotionen du lägger på. Den hjälper helt enkelt till med att stänga din huds porer och minskar risken för ytterligare hudproblem.

Teträds-olja är en säker lösning

Du kan också använda teträds-olja på knölarna. Detta är en utmärkt lösning för finnar och acne. Oljan har antibakteriella egenskaper och detta gör den perfekt mot knölar. Oljan bidrar till att bekämpa bakterierna och kan på det sättet eliminera alla hudrelaterade problem i ett nafs. Du doppar en bomullstuss i oljan och sedan kan du använda tussen på alla knölar för att göra huden mindre känslig och fri från infektion.

Kokosolja

Kokosolja, i sin renaste form, är bra för att behandla hudåkommor. När du har vaxat önskat område är det bra att tillämpa ren kokosolja. Detta lugnar inte bara kroppen utan förhindrar även att knölar uppstår. Så gnida kokosolja av bra kvalitet på din kropp och låt oljan dra. Den luktar inte bara gott men gör också din hud återfuktad och len.

Kokosolja sockerskrubb

Ett annan recept med ren kokosolja som innefattar socker, och tillsammans kan de förvandlas till en skrubb! Detta är en fantastisk behandling för kvinnor som alltid har knölar efter vaxning. Om du alltid har undvikt vaxning på grund av knölar, är det dags för dig att börja igen. Denna åtgärd kommer att hjälpa dig med dina problem som troligen skulle inträffat under efterbearbetningen. Blanda 2 matskedar socker och 2 msk farinsocker med 4 msk kokosolja. Du kan även lägga till en matsked honung för att göra blandningen bättre. Tillämpa detta på specifika områden och låt det dra ett litet tag. Skölj sedan bort när du tar en dusch och känn din hud förnyas!

Hur ofta?

Att vax är en bra hårborttagningsprodukt för den som inte vill behöva ägna sig åt hårborttagning allt för ofta eftersom håret tar längre tid att växa ut än efter rakning. Olika laserhårborttagningsmaskiner för hemmabruk eller salong kan också passa den som inte vill upprepa proceduren allt för ofta. Andra hårbortagningsprodukter som motverkar att du behöver vaxa, raka eller lasra ofta är hårhämmande krämer såsom Keramene kräm. Dessa krämer går in på djupet och hämmar håråterväxten samtidigt som de återfuktar och exfolierar huden så att den inte bara blir hårfri utan även får ett hälsosamt lyster.

Andra intressanta artiklar