GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Påsar under ögonen

Påsar under ögonen kan drabba många, såväl kvinnor som män, vuxna och barn. De kan både orsakas av och förvärras av bland annat av att du sover för lite, allergier eller att du är stressad. De svullna påsarna under ögonen kan därför ofta dyka upp under de sämsta möjliga tillfällen.

Varför får jag påsar under ögonen?

påsar under-ögonen

Varför får du påsar under ögonen och vad kan du göra för att bli av med dem? Det finns flera orsaker till detta och du är inte ensam om att vara svullen under ögonen. En vanlig faktor är långvariga sömnproblem, men det är långt ifrån den enda orsaken. Du kan vara helt utvilad, men ändå ha problem med påsiga ögon. Andra faktorer som spelar in är allergier, dina gener och ohälsosam mat. Läs mer här nedanför om de vanligaste orsakerna.

Dålig sömn

En av den vanligaste orsakerna till att du drabbas av påsar under ögonen är dålig sömn. I de fallen som det endast är temporärt så kan du prova att lindra svullnaden med ett par kylda gurkskivor. Det kan kanske kännas märkligt att använda gurka, men genom att skonsamt kyla ner ögonen kan du minska svullnaden. De goda nyheterna när det gäller påsar under ögonen är att det oftast inte krävs mer än en god natts sömn för att få bort påsarna under ögonen. Men det är även värt att känna till att det inte alltid beror på för lite sömn. Du kan alltså ha påsar under ögonen trots att du är extremt utvilad.

För mycket salt i maten

Om du äter för mycket salt så kan det samlas för mycket vätska i kroppen. Ett av ställena i kroppen som det kan samlas för mycket vätska är precis under ögonen. Huden är dessutom mycket tunn och eventuella problem problem bli väldigt tydliga.

Din ålder och ärftliga faktorer kan spela in

Ja, tyvärr - dina gener kan vara en av de orsakande faktorerna. De dåliga nyheterna är att du såklart inte kan påverka dina egna gener, men det kan vara bra att komma ihåg att det inte är den enda bidragande faktorn. Du kan alltså minska din risk för att utveckla påsar under ögonen genom att påverka de andra bakomliggande faktorerna.

Påsar under ögonen är allt mer vanligt ju mer du åldras. När du åldras så försvagas de vävnader som finns runt ögonen, inklusive några av de muskler som stöder dina ögonlock. Normalt fett som brukar hjälpa till att stödja ögonen, rör sig istället ned till de nedre ögonlocken - vilket leder till att ögonlocken blir puffiga. Vätska kan också ackumuleras i det utrymme som finns under dina ögon och skapar extra svullnad. Rökning kan också bidra till att du blir svullen under ögonen eftersom rökning kan skynda på kroppens åldrande.

få bort påsar under ögonen hemma

Allergi eller allergisk reaktion mot ansiktsprodukter

Du har säker sett (eller själv drabbats) att personer får svullna ögon i samband med en allergisk reaktion. Om du misstänker att det är därför du har drabbats, så bör du kontakta din läkare eller vårdcentral för att få rätt behandling mot din allergi och på så sätt ta bort bort påsar under ögonen. Även glutenintolerans kan ibland orsaka påsar trots att det främsta symtomet är diverse magproblem.

Även om du inte har några kända allergier, så kan du få en negativ reaktion på vissa hudvårdsprodukter som i sin tur orsakar påsar och mörka ringar under huden. Huden runt ögonen är nämligen särskilt känslig och du bör alltid vara försiktig med vilka produkter som du använder. Du bör även vara försiktig så att inga produkter hamnar inne i ögonen eftersom detta kan vara väldigt irriterande för dina ögon.

För mycket skärmtittande kan orsaka påsar under ögonen

En annan bidragande orsak till påsar under ögonen kan också vara för mycket sittande vid en skärm, oavsett om det gäller en dator, mobiltelefon, surfplatta eller TV. Förutom att krämer som dessa hjälper dig att få bort mörka ringar under ögonen, så hjälper de också till att ge din hy runt ögonen ett bra lyster, så att det är hydrerat och mår så bra som möjligt.

Få bort påsar under ögonen

få bort påsar under ögonen

Påsarna under ögonen är vanligtvis ett kosmetiskt problem och sällan ett tecken på ett allvarligt underliggande medicinskt tillstånd. Hälsoprodukter kan hjälpa till att få bort påsar under ögonen och fina linjer.

Genom att använda dig av en produkt som ger huden allt den behöver för att må bra och minska inflammationen så kan du minska risken för påsar under ögonen. Skin Doctors erbjuder produkter som hjälper kroppen att dränera överflödet av vätska som bildats under ögonen, och stramar upp huden med ämnen som har anti rynk egenskaper.

Skin Doctors Eye Serum har i tester visat sig reducera påsar under ögonen inom 15 dagar, 70% såg en synlig reducering av påsarna redan inom ett par veckor. Krämerna har ett naturligt innehåll, och är milda mot den känsliga huden under ögonen för att du skall få ett så bra resultat som möjligt.

Brittisk kunskap som kan få bort påsarna under ögonen

Skin Doctors produkter har nått stor popularitet i bland annat England, efter att rapporter visat att dess innehåll haft god effekt på vanliga hud och skönhetsproblem. Många kvinnor och även män upplever att de har oönskade påsar under ögonen. Vi erbjuder därför olika naturliga alternativ som stramar upp huden, och verkar dränerande vilket både motverkar uppkomsten, men även reducerar synligheten av påsarna.

Kräm mot påsar under ögonen

En kräm mot påsar under ögonen kan eliminera dina problem. Huden under ögonen är mycket känslig, därför är det viktigt att använda krämer som inriktat sig på ögonvård så att du får ett positivt resultat. Påsar under ögonen är vanliga bland de som har vätske- eller fettansamlingar under ögonen.

kräm mot påsar under ögonen

Ögonkrämer som specifikt riktar in sig på anti-rynk egenskaper är bättre för ögonen än de som behandlar hela ansiktet. Detta för att huden under ögonen är extra känslig och tunn, och vanliga krämer som kan vara mycket bra för din ansiktshud, inte är lika lämplig för ögonens hy. Påsar under ögonen kan även reduceras med hjälp av operation eller injektioner. Detta kan dock vara kostsamt, smärtsamt och ge svåra biverkningar. En kräm med lyftande egenskaper kan därför vara att föredra för att strama upp huden runt ögonen. Har du påsar under ögonen så kan dessa hälsoprodukter hjälpa dig. Skulle du vilja ha en snabb lösning så är smink alltid det bästa, tänk dock på att välja en foundation som är vattenbaserad, så att det inte blir värre. Skulle dina påsar under ögonen finnas där tack vare brist på sömn, så är det värt att se över ditt sömnschema och hur ofta du sover. Sömn är viktigt för oss människor, så att vi kan återhämta den energi som vi behöver för att klara av dagen.

Dela med