GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Få bort mörka ringar under ögonen med vitaminer & huskurer

Är det möjligt att få bort mörka ringar under ögonen genom en balanserad kost? Javisst, ser du till att få i dig de rätta vitaminerna kan de hjälpa dig att motverka både rynkor och mörka ringar under ögonen. Läs mer om vilka vitaminer som är viktiga här.

Huskurer för att få bort mörka ringar under ögonen

Bli av med mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen är ett vanligt hudproblem som kan få dig att se både trött och gammal ut. Några av de främsta orsakerna bakom bildandet av mörka ringar är ärftlighet, åldrande, torr hud, ihållande gråt, långa timmar framför en dator, psykisk eller fysisk stress, sömnbrist och en ohälsosam kost. Både män och kvinnor i olika åldersgrupper kan ha mörka ringar under ögonen.

Mandelolja

Mandelolja är en naturlig ingrediens som är mycket fördelaktigt för den känsliga huden runt ögonen. Regelbunden användning av mandelolja kommer att bidra till att blekna dina ringar under ögonen. Förutom mandelolja, kan du använda vitamin E- olja för att eliminera mörka ringar under ögonen.

Innan du går till och lägger dig, tillämpa lite mandelolja på de mörka ringar och massera försiktigt in den i huden. Lämna det så över natten. Nästa morgon kan du tvätta bort det med kallt vatten. Fortsätt med detta dagligen tills de mörka ringarna försvinner.

Gurka

Gurkor har milda sammandragande egenskaper som hjälper dig att bli av med dina mörka ringar under ögonen naturligt. Plus att de har en lugnande och uppfriskande effekt.

Skär en färsk gurka i tjocka skivor och kyl dem i kylskåpet i 30 minuter. Sätt skivorna på den drabbade huden i ungefär 10 minuter. Tvätta området med vatten. Upprepa två gånger dagligen under omkring en vecka eller mer. Ett annat alternativ är att blanda gurksaft med citronsaft i lika stora mängder. Använd en bomullstuss för att applicera blandningen på den drabbade huden. Lämna det på i 15 minuter och tvätta bort det med vatten. Upprepa sedan detta dagligen under minst en vecka.

Rå potatis

Det naturliga blekmedel som finns i potatis kan hjälpa till att lätta mörka ringar och svullnader kring ögonen.

Riv en eller två råa potatisar för att få tillgång till saften. Blöt en bomullstuss i saften och placera den över dina slutna ögon. Se till att juicen täcker de mörka ringar under ögonen samt ögonlocken. Låt saft sitta i 10 till 15 minuter. Skölj dina ögonlock väl med kallt vatten. Upprepa en gång eller två gånger dagligen under ett par veckor. I stället för potatisjuice, kan du också använda tjocka potatisskivor för att ta bort mörka ringar.

Rosenvatten

Huskur för mörka ringar under ögoenen

Rosenvatten har otroliga ingredienser för din hy. Det föryngrar huden och har en lugnande effekt på trötta ögon. På grund av dess milda sammandragande egenskaper, fungerar det också som en bra hudtoner.

Blötlägg bomull i rent rosenvatten i några minuter. Lägg de indränkta kuddarna på dina stängda ögonlock. Lämna dem på i ca 15 minuter. Upprepa detta två gånger dagligen under ett par veckor.

Tomat

Tomater har blekningsegenskaper som kan lätta huden till en stor utsträckning. Blanda en tesked tomatsaft med en halv tesked citronsaft. Lägg försiktigt denna blandning på dina mörka ringar och låt det sitta i 10 minuter. Skölj bort det med vatten. Upprepa detta två gånger om dagen i ett par veckor. Att bara använda tomatjuice fungerar också bra.

Du kan också dricka ett glas tomatjuice med några myntablad, citronsaft och salt. För maximalt resultat, se till att dricka denna saft omedelbart efter att du har pressat tomaterna. Drick det en eller två gånger om dagen i ungefär en vecka.

Krämer mot mörka ringar

Ett annat exempel är att använda sig av en kräm mot mörka ringar.

Bli av med mörka ringar under ögonen med vitaminer

Slipp mörka ringar med vitaminer

Något du bör tänka på är att vitaminer är viktiga för din hud, ett ökat intag av vissa vitaminer kan hjälpa din hud tillbaka till sin naturliga lyster. Sedan finns det de faktorer som istället påverkar hudens tillstånd negativt, såsom solexponering och rökning. Även din genetik och naturligt åldrande har sin inverkan på din hy, därför bör se till att inkludera vitaminer i din kost – det kan vara den mirakelkur som du behöver!

Niacin, eller vitamin B-3, tillhör en grupp av åtta B-vitaminer som hjälper till att hålla dig frisk och motverka mörka ringar under ögonen. Se till att få i dig niacin genom din kost, då detta kan bidra till att motverka mörka ringar. Genom att öka cirkulationen i huden under ögonen och bekämpa inflammation arbetar dessa vitaminer effektivt för att du ska bli av med mörka ringar under ögonen. Naturläkemedel läkaren Alan Logan bekräftar i sin bok "The Clear Skin Diet"att niacin hjälper dig att förbättra cirkulationen och kan minska inflammation. Tänk dock på att kliniska studier som visar att B-3 tar bort mörka ringar saknas.

Hudens hälsa

Vitamin A är kanske den vitamin som är mest känd för att ge fördelar till din hy. Cellerna i huden är mycket känsliga för vitamin A nivåer, och vitamin A spelar en viktig roll när det kommer till att hålla huden frisk. Vitamin A skyddar huden från solskador och hjälper till att reparera huden i händelse av solskador, enligt Oregon State University. Den spelar också en avgörande roll i att hålla kollagen i huden balanserad och kan motverka mörka ringar under ögonen. Kollagen är den huvudsakliga strukturella protein som håller upp din bindväv.

Så får du i dig vitaminer

Det bästa stället att få i dig vitaminer är genom din kost. Lyckligtvis är vitamin A, C och E lätta att få i sig eftersom de finns i en mängd olika livsmedel. De rikaste källorna till vitamin C är citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt, samt, mango, papaya och ananas. De mest koncentrerade källor till vitamin A är sötpotatis, pumpa, morötter, squash och gröna bladgrönsaker. Det rekommenderade dagliga intaget är 700 till 900 mikrogram av vitamin A, 75 till 90 mikrogram av vitamin C och 15 milligram av vitamin E.

Dela med