• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Bota mot mörka ringar under ögonen

Mörk missfärgning av huden under ögat, även känt som mörka ringar eller skuggor. Detta är inget allvarligt hudproblem, bara något som gör att du ser lite trött och äldre ut. Av just den anledningen vill många bli av med dessa skuggor.

Några av de främsta orsakerna bakom bildandet av mörka ringar är ärftlighet, åldrande, torr hud, ihållande gråt, långa timmar framför en dator, psykisk eller fysisk stress, sömnbrist och en ohälsosam kost. Både män och kvinnor i olika åldersgrupper kan ha mörka ringar under ögonen .

10 bästa sätten att bli av med mörka ringar snabbt

Mandelolja

Mandelolja är en naturlig ingrediens som är mycket fördelaktigt för den känsliga huden runt ögonen. Regelbunden användning av mandelolja kommer att bidra till att blekna dina ringar under ögonen. Förutom mandelolja, kan du använda vitamin E- olja för att eliminera mörka ringar under ögonen.

Innan du går till och lägger dig, tillämpa lite mandelolja på de mörka ringar och massera försiktigt in den i huden.

Lämna det så över natten. Nästa morgon kan du tvätta bort det med kallt vatten. Fortsätt med detta dagligen tills de mörka ringarna försvinner.

Gurka

Gurkor har milda sammandragande egenskaper som hjälper dig att bli av med dina tvättbjörnsögon naturligt. Plus att de har en lugnande och uppfriskande effekt.

Skär en färsk gurka i tjocka skivor och kyl dem i kylskåpet i 30 minuter. Sätt skivorna på den drabbade huden i ungefär 10 minuter. Tvätta området med vatten. Upprepa två gånger dagligen under omkring en vecka eller mer. Ett annat alternativ är att blanda gurksaft med citronsaft i lika stora mängder. Använd en bomullstuss för att applicera blandningen på den drabbade huden. Lämna det på i 15 minuter och tvätta bort det med vatten. Upprepa sedan detta dagligen under minst en vecka.

Rå potatis

Det naturliga blekmedel som finns i potatis kan hjälpa till att lätta mörka ringar och svullnader kring ögonen.

Riv en eller två råa potatisar för att utvinna saften. Blöt en bomullstuss i saften och placera den över dina slutna ögon. Se till att juicen täcker de mörka ringar under ögonen samt ögonlocken. Låt saft sitta i 10 till 15 minuter. Skölj dina ögonlock väl med kallt vatten. Upprepa en gång eller två gånger dagligen under ett par veckor. I stället för potatisjuice, kan du också använda tjocka potatisskivor för att ta bort mörka ringar.

Rosenvatten

Rosenvatten har otroliga ingredienser för din hy. Det föryngrar huden och har en lugnande effekt på trötta ögon. På grund av dess milda sammandragande egenskaper, fungerar det också som en bra hudtoner.

Blötlägg bomull i rent rosenvatten i några minuter. Lägg de indränkta kuddarna på dina stängda ögonlock. Lämna dem på i ca 15 minuter. Upprepa detta två gånger dagligen under ett par veckor.

Tomat

Tomater har blekningsegenskaper som kan lätta huden till en stor utsträckning. Blanda en tesked tomatsaft med en halv tesked citronsaft. Lägg försiktigt denna blandning på dina mörka ringar och låt det sitta i 10 minuter. Skölj bort det med vatten. Upprepa detta två gånger om dagen i ett par veckor. Att bara använda tomatjuice fungerar också bra.

Du kan också dricka ett glas tomatjuice med några myntablad, citronsaft och salt. För maximalt resultat, se till att dricka denna saft omedelbart efter att du har pressat tomaterna. Drick det en eller två gånger om dagen i ungefär en vecka.