GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hårborttagningskräm för att enkelt ta bort hår

Krämer har länge använts för att ta bort hår främst på ben och armar, men i dagens läge är det även möjligt att använda hårborttagningskräm för ansiktet och intima områden. Att använda en kräm för hårborttagning istället för rakhyvel, innebär ofta att det dröjer längre innan håret växer tillbaka. Krämerna innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner keratin i håret. Eftersom varje hårstrå består av keratin, så är detta en mycket effektiv hårborttagningsmetod som tacklar även de minsta håren.

Kvinna använder hårborttagningskräm

En hårborttagningskräm är oftast mer skonsamt för huden än till exempel rakning eller vaxning, och passar både för män och kvinnor. En annan stor fördel med denna metod är att det oftast tar längre tid för håret att växa ut igen, vilket gör denna hårborttagning hemma till något många finner användbart för att spara både tid och pengar. Det är ett snabbt och effektivt sätt att bli av med oönskat hår, utan att behöva lägga pengar på dyra salongbesök. Så fungerar en hårborttagningskräm!

Hårborttagning går att åstadkomma på flera olika sätt, och de flesta går att utföra hemma. Krämer för hårborttagning är ett av dessa sätt som kan lämna huden hårfri, exfolierad och utan besvär som röda prickar, inåtväxta hårstrån eller irriterande stubb. De flesta brukar uppleva att användningen av en kräm är ett snabbt, effektivt och prisvärt sätt att bli av med oönskat hår.

Funkar hårborttagningskräm verkligen?

var du kan använda hårborttagningskräm

Till skillnad från andra typer av hårborttagning såsom vaxning och epilering, som tar bort håret från roten och uppåt, "löser" krämer upp håret som växer på ytan av huden. De innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner keratin. Eftersom håret på kroppen är uppbyggda av keratin, så innebär det att krämen löser upp hår på hela kroppen. På så gång lämnar den huden len och hårfri i flera dagars tid. Hårborttagningskrämen kan användas av både män och kvinnor, och även på ansiktet, bikinilinje, intima delar och rygg.

Permanent hårborttagning hemma är något många är intresserade av då salongernas priser inte passar plånboken. En hårborttagningskräm är inte ett permanent resultat men är ett smärtfritt alternativ som håller längre än då man rakar sig med rakhyvel. Den är dessutom mer skonsamt för huden.

Fördelar med hårborttagningskräm

Hur fungerar hårborttagningskräm? Den har flera fördelar jämfört med andra hårborttagningsmetoder. Många upplever att det är ett smärtfritt alternativ till skillnad mot vaxning och epilering, som ofta kan vara mycket smärtsamma.

  • Smärtfri metod för att ta bort hår, jämfört med till exempel vaxning och epilering.
  • Håret kan växa tillbaka mjukare än till exempel rakning. Att raka bort hår gör att hårstrået som växer tillbaka brukar upplevas som vasst. Men med en kräm kan det bli en mjukare återväxt vilket gör att huden blir hårfri under en längre tid. Rakning kan dessutom irritera huden.
  • Snabb och lätt att använda . Du applicerar enkelt en hårborttagningskräm på den yta som du vill ta bort oönskat hår från och lämnar krämen under den angivna verkningstiden. När du sköljer av krämen som står angiven i instruktionerna sköljs ditt hår av enkelt och snabbt.
  • Några hårborttagningskrämer kan till exfoliera huden för en mer hälsosam lyster. Det tar alltså bort hår effektivt men har även en positiv inverkan på hudens generella välmående och utseende.
  • Kan ge mycket mindre röda prickar och inåtväxta hårstrån, vilket är något som lätt uppstår av när man använder rakhyvel. Rakblad har även en tendens att snabbt bli gamla och måste då bytas ut. Om de inte byts ut riskerar de att irritera huden ännu mer. Det finns även en chans att man skär sig själv på rakbladet vilket kan lämna ärr på huden. Dessa risker finns inte med hårborttagningskrämer.

Om du söker ett snabbverkande, effektivt sätt att ta bort ditt hår för en låg kostnad kan en hårborttagningskräm vara det perfekta alternativet för dig.

Guide till hur du använder hårborttagningskräm

Så använder du hårborttagningskräm

Krämen appliceras på det område du vill ta bort håret på. Detta kan vara allt från bikinilinjen, ryggen, ansiktet, ben eller andra platser där du har oönskad hårväxt. Efter applicering väntar man 3-10 minuter för krämen att verka. Under verkningstiden bryter krämen ner keratinet som ditt hår är uppbyggda av.

Innehållet i krämerna är oftast tioglykolat och calcium thioglycolate, som tillsammans bryter ner och eliminerar håret. Ibland uppstår en doft som ett resultat av detta, som inte alla uppskattar, men den försvinner dock direkt då du sköljer av krämen och är inget att oroa sig för.

Användning av hårborttagningskräm är smärtfritt, och eliminerar håret på ytan, detta gör att håret inte växer tillbaka lika snabbt eller lika grovt som vid användning av rakhyvel. Hårborttagningspaket från Skin Doctors innehåller en kit för att ge dig ett så långvarigt resultat som möjligt.

Hårhåmmande spray

Hårborttagningskräm & hårhämmande spray

En hårhammande spray kan vara ett bra alternativ om du vill förlänga resultatet av en hårborttagningskräm och ha en len hud längre. Hair No More Spray för hårborttagning innehåller enzymer från exotiska växtextrakt och är framtagen för att kunna sakta ner hår återväxten.

Sprayen tränger in i hudporerna och påverkar hårrötterna, vilket kan kraftigt fördröja återväxten av håret.

Hårborttagningskräm män

Det går bra att använda en hårborttagningskräm för män också. Män har dock generellt sett grövre kroppsbehåring och kan därför behöva låta krämen verka lite längre än vad som behövs för kvinnor, detsamma gäller vid användning av intimhårborttagningskräm. Men förutom det fungerar produkten lika bra för både män och kvinnor.

hårborttagningskräm före efter bilder

Före- och efterbehandling

Innan du behandlar dig är det alltid bra att ha låtit håret växa ut en liten bit. Är hårstrået för litet och tunt är annars risken att det inte följer med när du sköljer av krämen. Känns det jobbigt att vänta på att håret skall växa ut? Tänk då på att du gör dig själv en tjänst genom att håret inte kommer växa ut lika snabbt som när du rakar dig normalt!

Det rekommenderas att du duschar och torkar dig noggrant innan appliceringen, så att området där krämen ska användas är helt rent. Efter behandlingen behöver du inte göra något annat än att duscha av dig och torka dig. Sedan kan du njuta av din lena, hårfria hud!

Alternativ för hårborttagning hemma

För de som är intresserade av alternativ till hårborttagningskräm, så finns det ett stort utbud av produkter som kan användas hemma, allt mellan apparater för permanent hårborttagning och hårborttagnings sprayer. Dessa kan användas i samband med krämer eller skilt för att förbli hårfri. Du kan bekanta dig med de andra alternativen för hårborttagning här!

Dela med