• Diskret tjänst

  100% diskret förpackning och fakturering

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hårborttagningskräm för att enkelt ta bort hår

Hårborttagningskräm används för att ta bort hår på främst kroppen. Att använda en kräm för hårborttagning istället för att raka sig innebär ofta att det dröjer längre innan håret kommer tillbaka. Krämen innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner keratin. Eftersom varje hårstrå består av keratin, så är det ett bra alternativ till andra hårborttagningsmetoder.
Kvinna använder hårborttagningskräm

En hårborttagningskräm för män och kvinnor är dessutom oftast mer skonsamt för huden än till exempel rakning eller vaxning. En annan stor fördel är att det oftast tar längre tid för håret att växa ut igen. Hårborttagning hemma är något många kan finna användbart då kan spara både tid och pengar på dyra salongbesök. Det är ett snabbt och effektivt sätt att bli av med oönskat hår!

Hårborttagning går att åstadkomma på flera olika sätt och alla går att utföra hemma. Hårborttagningskräm är ett av dessa sätt som kan lämna huden hårfri, exfolierad och utan besvär som röda prickar, inåtväxta hårstrån eller irriterande stubb. De flesta brukar uppleva att en hårborttagningskräm är ett snabbt, effektivt och prisvärt sätt att bli av med oönskat hår på.

Så fungerar en hårborttagningskräm

var du kan använda hårborttagningskräm

Till skillnad från andra typer av hårborttagning såsom vaxning och epilering, som tar bort håret från roten och uppåt, löser en hårborttagningskräm upp håret som växer på ytan av huden. På så sätt lämnar den huden len och hårfri i upp till flera dagar. Kräm för hårborttagning innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner keratin. Eftersom håret på kroppen är uppbyggda av keratin, så innebär det att krämen löser upp håret på kroppen och ansiktet. Hårborttagningskrämen kan användas av både män och kvinnor i bland annat ansiktet, bikinilinje, intima delar och rygg.

Permanent hårborttagning hemma är något många är ute efter då salonger ofta är dyra och inte är något alla har tid för. En hårborttagningskräm är inte permanent men resultatet håller oftast längre än när man rakar sig med rakhyvel och är samtidigt skonsamt för huden.

Fördelar med en kräm för hårborttagning

En hårborttagningskräm har flera fördelar jämfört med andra hårborttagningsmetoder. Många upplever att det är ett smärtfritt alternativ till skillnad mot vaxning och epilering, som ofta kan vara mycket smärtsamma.

 • Smärtfri metod för att ta bort hår, jämfört med till exempel vaxning och epilering.
 • Håret kan växa tillbaka mjukare än till exempel rakning. Att raka bort hår gör att hårstrået som växer tillbaka brukar upplevas som vasst. Men med en kräm kan det bli en mjukare återväxt vilket gör att huden blir hårfri under en längre tid. Rakning kan dessutom irritera huden.
 • Snabb och lätt att använda . Du applicerar enkelt en hårborttagningskräm på den yta som du vill ta bort oönskat hår från och lämnar krämen under den angivna verkningstiden. När du sköljer av krämen som står angiven i instruktionerna sköljs ditt hår av enkelt och snabbt.
 • Några hårborttagningskrämer kan till exfoliera huden för en mer hälsosam lyster. Det tar alltså bort hår effektivt men har även en positiv inverkan på hudens generella välmående och utseende.
 • Kan ge mycket mindre röda prickar och inåtväxta hårstrån, vilket är något som lätt uppstår av när man använder rakhyvel. Rakblad har även en tendens att snabbt bli gamla och måste då bytas ut. Om de inte byts ut riskerar de att irritera huden ännu mer. Det finns även en chans att man skär sig själv på rakbladet vilket kan lämna ärr på huden. Dessa risker finns inte med hårborttagningskrämer.

Om du söker ett snabbverkande, effektivt sätt att ta bort ditt hår för en låg kostnad kan en hårborttagningskräm vara det perfekta alternativet för dig.

Så använder du hårborttagningskräm

Guide till hur du använder hårborttagningskräm

Hårborttagningskräm appliceras på det område du vill ta bort håret på. Detta kan vara allt från bikinilinjen, ryggen, ansiktet, ben eller andra platser där du har oönskad hårväxt. Efter applicering väntar man 3-10 minuter för krämen att verka. Under verkningstiden bryter krämen ner keratin proteinerna, som ditt hår är uppbyggda av.

Innehållet i krämerna är oftast tioglykolat och calcium thioglycolate, som tillsammans bryter ner och eliminerar håret. Ibland uppstår en doft som ett resultat av detta, som inte alla uppskattar, men den försvinner dock direkt då du sköljer av hårrttagningskrämen och är inget att oroa sig för.

Hårborttagningskräm användning är smärtfritt, och eliminerar håret på ytan, detta gör att håret inte växer tillbaka lika snabbt eller grovt som vid användning av rakhyvel. Använd en hårborttagningskräm vid behov där du känner att det behövs.

Hårborttagningskräm & hårhåmmande spray

Hårborttagningskräm & hårhämmande spray

En hårhammande spray kan vara ett bra alternativ om du vill förlänga resultatet av en hårborttagningskräm och ha en len hud längre. Hair No More Spray för hårborttagning innehåller enzymer från exotiska växtextrakt och är framtagen för att kunna sakta ner hår återväxten. Sprayen tränger in i hudporerna och påverkar hårrötterna, vilket kan kraftigt fördröja återväxten av håret.

Hårborttagningspaket från Skin Doctors innehåller två hårborttagningslotion och en hårhämmande spray för att ge dig ett sådant bra och långvarigt resultat som möjligt.

Alternativ till hårborttagningskräm

För de som är intresserade av alternativ till hårborttagningskräm, så finns det även laser hårborttagning som kan användas hemma och andra apparater för permanent hårborttagning. Det finns även hårborttagnings sprayer som kan användas i samband eller själva för att förbli hårfri. Det finns många andra metoder och produkter för hårborttagning att välja på.

Hårborttagningskräm män

Det finns inga större skillnader mellan en hårborttagningskräm för män och kvinnor. Män har generellt en grövre kroppsbehåring och kan därför behöva låta krämen verka lite längre än för kvinnor. Men annars fungerar oftast en hårborttagningskräm män och för kvinnor likadant. Detsamma gäller för en intim hårborttagningskräm för män och du kan oftast använda samma intim hårborttagning kräm som för kvinnor. Du behöver därför inte försöka hitta en specifik kräm för hårborttagning.

Före och efter behandling med hårborttagningskräm

Innan du behandlar dig med hårborttagningskräm är det alltid bra att ha låtit håret växa ut en liten bit. Är hårstrået för litet och tunt är annars risken att det inte följer med när du sköljer av krämen. Så en liten utväxt är bäst att spara ut här. Känns det jobbigt? Tänk då på att håret inte kommer växa ut lika snabbt till nästa gång! Det rekommenderas också ofta att du duschar och torkar dig noggrant innan appliceringen, så att området där krämen ska användas är helt rent.

hårborttagningskräm före efter bilder

Efter hårborttagningskrämen behöver du inte göra något annat än att duscha av dig och torka dig. Njut sedan av din lena, hårfria hud!