måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Hårborttagningskräm

Hårborttagningskräm används för att ta bort håret på ytan av huden. De innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner keratin, och keratin är det protein som bygger upp varje hårstrå.

Hårborttagningskräm används för att ta bort håret på ytan av huden. Hårborttagningskrämer innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner keratin, och keratin är ett protein som bygger upp varje hårstrå.

Så använder du hårborttagningskräm

Till skillnad från andra typer av hårborttagning såsom vaxning och epilering, som tar bort håret från roten och upppåt, löser en hårborttagningskräm upp håret som växer på ytan av huden, och lämnar den len och hårfri i upp till flera dagar. Att raka bort hår gör att hårstrået som växer tillbaka kommer att vara vasst, men med krämer blir det en mjukare återväxt.

Om du söker ett snabbverkande, effekttivt sätt att ta bort ditt hår på för en låg kostnad kan en kräm för hårtborttaning vara det perfekta alterantivet för dig. Du applicerar enkelt krämen på den yta du vill ta bort oönskat hår ifrån och lämnar krämen under den angivna verkningstiden. När du sköljer av krämen som står angiven i instruktionerna sköljs ditt hår av enkelt och snabbt.

Hårborttagningskrämer appliceras på det område du vill ta bort håret på. Efter applicering väntar man 3-10 minuter för den att verka. Under verkningstiden bryter krämen ner keratinproteinerna, som ditt hår är uppbyggda av. Innehållet i krämerna är thioglycolat och calcium thioglycolate, som tillsammans bryter ner och elmiminerar håret. Ibland uppstår en doft som ett resultat av detta, som inte alla uppskattar, den försvinner dock direkt då du sköljer av hårrttagningskrämen. Att använda en hårborttagninskräm är smärtfritt, och eliminerar håret på ytan, detta gör att håret kommer att växa tillbaka igen efter en eller fler dagar.

Fördelar med att använda hårborttagningskräm

Att använda en hårborttagningskräm istället för att raka dig för att ta bort oönskat hår innebär att det dröjer längre innan håret kommer tillbaka. Hårborttagningskrämer som Keramene hämmar inte bara återväxt av håret utan exfolierar även huden för en mer hälsosam komplektion. Det på grund av att en kräm för hårtborttagning når längre ner på hårståret än ett rakblad kan. Ditt hår kommer att vara mjukare då det växer tillbaka, eftersom att det inte skärs av utan löses upp och du slipper den stickiga stubb känslan. Ett rakblad kan irritera huden och lämna den rödprickig, vilket kan undvikas krämprodukter. Något som också uppskattas med hårborttagningskräm är att den innehåller ingrediesner som exfolierar huden och tar bort döda hudceller och återfuktar den efter användning, som gör den mjukar och lenare innan du tog bort håret.

Före och efter behandling med hårborttagningskräm

Innan du behandlar dig med hårborttagningskräm är det alltid bra att ha låtit håret växa ut en liten bit. Är hårståret för litet och tunt är annars risken att det inte följer med när du sköljer av krämen. Så en liten utväxt är bäst att spara ut här. Känns det jobbigt? Tänk då på att håret inte kommer växa ut lika snabbt till nästa gång!

Det rekommenderas också ofta att du duschar och torkar dig nogrannt innan appliceringen, så att området är helt rent.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden