måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Metoder för att behandla hårsäcksinflammation och inåtväxande hår

Inåtväxta hårstrån är väldigt vanligt och förekommer hos de flesta. Om du regelbundet vaxar eller rakar så är sannolikheten att du lider av innåtväxta hårstrån då och då väldigt trolig. Det finns många sätt att behandla inåtväxta hårstrån snabbt, effektivt och utan smärta. ShytoBuy har valt ut de bästa produkterna till dig!

Vad är inåtväxande hår och varför får man det?

Har du upplevt irriterade hårsäckar och röda prickar efter rakning, eller när du på annat sätt tagit bort hår från kroppen? En del kallar det rakfinnar, men det du har råkat ut för är förmodligen inåtväxande hår. De flesta människor tycker att de oerhört obehagligt och pinsamt, om de förekommer på platser där de är synliga för andra människor.

Ett inåtväxande hårstrå bildas om håret förhindras från att växa på grund av döda hudceller. Ibland kan håret även växa åt sidan, detta kan i vissa fall orsaka klåda och i vissa fall irriterande smärta. Det kan vara oerhört svårt att bli av med inåtväxande hår och de kan lätt uppstå när du rakar eller vaxar igen. Inåtväxande hår är vanligtvis inte farliga men det kan vara fula och pinsamma för människor som har dem. Vissa människor väljer att använder en pincett som en form av behandling mot inåtväxande hår, detta kan dock vara ytterst smärtsamt och kommer inte hjälpa dig att förhindra att det kommer tillbaka i framtiden. Det finns idag produkter på marknaden som kan hjälpa dig att frigöra hårstråna, minska symptomen och förhindra framtida inåtväxta hårstrån.

Inåtväxande hår och hårsäcksinflammation - Är det samma sak?

Symtomen vid inåtväxande hår och hårsäckinflammation är mycket lika och termer kan ibland skapa förvirring. Men hårsäckinflammation beror inte på inåtväxande hår, detta är en inflammation i hårsäckarna som uppstår efter rakning.

Många tror att det är svårt att undvika hårsäckinflammation och inåtväxande hår, eftersom du inte kan förhindra att håren växer inåt, men eftersom detta inte är anledningen finns det hjälp till hands. Det är ofta bakterier från munnen och näsan som ger dig hårsäckinflammation. Det är vanligast ställen som drabbas av hårsäcksinflammation är lår, rumpa, armhålor och nacke. Hårsäckinflammation och inåtväxande hår kan drabba både män och kvinnor och börjar vanligtvis med värk som avancerar och sedan utvecklas till bölder och inflammation.

Så undviker du hårsäcksinflammation och inåtväxande hår

Du kan enkelt undvika hårsäckinflammation genom att följa dessa steg:

Rengöring av redskap

Se alltid till att din rakhyvel är ren och fräsch. Håller du den inte ren har du en större risk för skärsår och irritationer. Tvätta eller desinficera den i kokande vatten efter varje användning för att avlägsna bakterier.

Rena handdukar

Eftersom det är bakterier från munnen och näsan som ger dig hårsäckinflammation (och även kan irritera inåtväxande hår), är det viktigt att de handdukar som du använder i ansiktet före och efter rakning, är rena. På så sätt minskar antalet bakterier som din hud kommer i kontakt med och du kan undvika dessa irritationer.

Rakkräm och aftershave

Att använda raklödder när du rakar dig göra att du minskar risken för skärsår och skrubbsår. När du är klar och har tvättat området som du har använt rakhyveln på så är det lämpligt om du tar på lite lotion för att döda bakterier som kan vara kvar. Detta kan förhindra inåtväxande hårstrå och hårsäckinflammation.

Använd alltid dina egna grejer

För att förhindra hårsäckinflammation och irritation vid inåtväxande hår bör du också undvika att låna andras rakhyvlar eller handdukar så att du inte utsätts för deras bakterier.

Ta bort inåtväxande hår

Lyckligtvis finns det också hjälp att få om du ofta lider av inåtväxande hår. Eftersom problemet uppkommer på grund av tilltäppta hårsäckarna och döda hudceller, kan det vara en bra idé att exfoliera huden regelbundet. Du kan också använda en spray eller en kräm som är speciellt utvecklade för att förhindra problemet. Skin Doctors har utvecklat den exklusiva Sprayen Ingrow Go som har blivit mycket populär och omnämnd.

Letar du efter en hårborttagningsmetod med låg risk för att utveckla inflammation och inåtväxande hår så du bör prova IPL eller HPL laser hårborttagning. Inte bara att dessa är mer skonsamma mot huden, det är även en metod som kan ge dig permanent hårborttagning.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden