ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vad är orsaken till celluliter?

Inget är så jobbigt som att upptäcka gropar på benen, låren eller rumpan. Vad kommer de ifrån? Och varför har just du fått dem? Lär dig mer om uppkomsten till celluliter här.

Vad är celluliter?

För många av oss är det en ren mardröm att upptäcka dessa märken på ben och mage när vi går iklädda shorts eller bikini. Detta är en erfarenhet som många kvinnor går igenom någon gång i livet. Även om några män kommer att utveckla celluliter de också så är det fortfarande 80 till 90 procent av vuxna kvinnor som drabbas på grund av genetik, viktökning, stress och åldrande. Idag finns det dock en välutvecklad marknad med naturliga lösningar mot celluliter.

Genetik

Celluliter bildas när fettceller trycker mot ytan av huden. Bindväven försöker göra motstånd och hålla emot när huden dras ut, men resultatet blir ofta att det bildas utbuktningar på det drabbade området. Genetik kan påverka effekterna av hudens elasticitet, tendensen att gå upp i vikt och grundläggande hud struktur, vilka alla är associerade med uppkomsten av celluliter.

Paul Lazar, MD, professor i klinisk dermatologi vid Northwestern University Medical School, säger att kvinnor kan vara mer benägna att utvceckla celluliter än män, eftersom deras kroppar genetiskt tenderar att ha högre fetthalt och mindre muskler än mäns kroppar. I själva verket, oavsett hur mager du är, kan du utveckla celluliter enbart på grund av hur mycket fett du har i förhållande till muskel, enligt Georgia Health Info hemsida.

Viktuppgång

När fett under huden yta börjar stiga och dra ut huden, som inte riktigt hinner med, bildas det celluliter. Nedre delen av magen, bröst och armar kan alla visa tecken på celluliter, men dessa utbuktningar brukar synas tydligast runt lår och rumpa. Som ett resultat av detta förknippas celluliter mer med denna region än någon annan torts att de faktiskt finns på andra ställen på kroppen med. Ett faktum är också att vi ofta har lättare att lägga på oss vikt just runt rumpa och lår i första hand.

Stress

Allmänt slitage på kroppen från miljöfaktorer, dieter som innehåller mycket salt som i sin tur ökar vätskeretention, kaffe och cigarretter som sänker blodcirkulationen och förändringar i hormonnivåer på grund av stress, kan alla ha effekt vid utvecklingen av celluliter. Gropas och celluliter kan minskas med hjälp av daglig motion och en sundare livsstil.

Åldrande

Det är vanligt att ju äldre vi blir så påverkas elaciteten i hudcellerna. Detta resulterar till att fett och vätskor delvis försvinner. Som resultat ser vi äldre ut. Det bästa är att behålla en hälsosam livsstil för att stårka elasiciteten. Det finns även effektiva cellulitbehandlingar på markanden idag som kan bromsa utvecklandet av dessa gropar.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med