GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Vad är orsaken till celluliter?

Inget är så jobbigt som att upptäcka gropar på benen, låren eller rumpan. Vad är celluliter och vart kommer de ifrån? Och varför har just du fått dem? Lär dig mer om uppkomsten till celluliter här.

Vad är celluliter?

För många av oss är det en ren mardröm att upptäcka dessa märken på ben och mage när vi går iklädda shorts eller bikini. Detta är en erfarenhet som många kvinnor går igenom någon gång i livet. Även om några män kommer att utveckla celluliter de också så är det fortfarande 80 till 90 procent av vuxna kvinnor som drabbas på grund av genetik, viktökning, stress och åldrande. Idag finns det dock en välutvecklad marknad för naturliga lösningar mot celluliter.

Genetik

Celluliter bildas när fettceller trycker mot ytan av huden. Bindväven försöker göra motstånd och hålla emot när huden dras ut, men resultatet blir ofta att det bildas utbuktningar på det drabbade området. Genetik kan påverka effekterna av hudens elasticitet, tendensen att gå upp i vikt och grundläggande hu struktur, vilka alla är associerade med uppkomsten av celluliter.

Kvinnor kan vara mer benägna att utveckla celluliter än män, eftersom deras kroppar genetiskt tenderar att ha högre fetthalt och mindre muskler än mäns kroppar. I själva verket, oavsett hur mager du är, kan du utveckla celluliter enbart på grund av hur mycket fett du har i förhållande till muskler.

Viktuppgång

När fettet under huden yta börjar äka och dra ut huden, som inte riktigt hinner med, bildas det celluliter. Nedre delen av magen, bröst och armar kan alla visa tecken på celluliter, men dessa utbuktningar brukar synas tydligast runt lår och rumpa. Som ett resultat av detta förknippas celluliter mer med denna region än någon annan trots att de faktiskt finns på andra ställen på kroppen också. Ett faktum är också att vi ofta har lättare att lägga på oss vikt just runt rumpa och lår i första hand.

Stress

Allmänt slitage på kroppen från miljöfaktorer, dieter som innehåller mycket salt som i sin tur ökar vätskeretention, kaffe och cigaretter som sänker blodcirkulationen och förändringar i hormonnivåer på grund av stress, kan alla ha effekt vid utvecklingen av celluliter. Gropar och celluliter kan minskasmed hjälp av daglig motion och en sundare livsstil.

Åldrande

Det är vanligt att ju äldre vi blir så påverkas elaciteten i hudcellerna. Detta resulterar i att fett och vätskor delvis försvinner. Som resultat ser vi äldre ut. Det bästa är att behålla en hälsosam livsstil för att stärka elasticiteten. Det finns även effektiva cellulitbehandlingar på markanden idag som kan bromsa utvecklandet av dessa gropar.

Dela med