GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Naturliga lösningar mot celluliter

De flesta källor är överens om att celluliter uppstår på grund av obalans i bindväv och fett, men det finns många teorier om vad som kan orsaka denna obalans. Det verkar som om hormoner, kost, livsstil och genetik spelar en stor roll. Medan de som är överviktiga tenderar att ha en högre chans att få celluliter, lider många smala kvinnor över det också.

Celluliter är sällan välkomna, men dessvärre väldigt vanliga. Det finns dock enkla och naturliga lösningar som kan hjälpa dig attmotverka celluliter med fina resultat.

Torrborstning

Celluliter är en hudåkomma som lika irriterande som den är vanlig men det finns en uppsjö av botemedel och huskurer som kan hjälpa dig att bli av med irriterande apelsinhud. Här listar vi några av de saker du kan göra själv för att bli av med celluliterna. Detta är en åtgärd som det inte finns något vetenskapligt stöd för, men att det finns en hel del annat stöd i form av människor som själva provat metoden med goda resultat. Torrborstning hjälper dig att bli av med celluliter genom att stimulera blodflödet i kroppen.

Att borsta på torr hud öppnar effektivt upp porerna på huden. Detta är något du kan - och bör - göra dagligen, till och med två gånger om dagen. Din hud bör vara torr, så det ideala är att göra det i duschen innan du slår på vattnet. Tänk bara på att borsten inte får bli blöt.

Gör långa svep, undvika att borsta fram och tillbaka. Starta vid dina fötter, fortsätt upp på benen på båda sidorna, arbeta från armarna mot bröstet. När du kommer till magen, rikta borsten moturs. Kom ihåg att inte borsta för hårt, huden ska stimuleras men inte bli irriterad eller röd.

Borsten bör vara naturlig, ej syntetisk, och helst av vegetabiliskt ursprung.

Denna metod främjar stramare hud, cellförnyelsen och blodflöde. Brist på just blodflöde och cellförnyelse brukar ofta vara orsaken till celluliter. Att istället främja dessa bidrar också till att lymfatiska systemet frigör toxiner som stödjer matsmältningen och njurfunktion. Du kommer också att märka av en mer glänsande, slät hy. Detta är en av de enklaste, billigaste och mest effektiva saker som vi kan göra för att främja en frisk hud.

Kaffeskrubb

Coffee Scrubs kan vara till nytta för att minska celluliter. Genom massage och exfoliering som detta kan ge huden stimuleras blod och lymfflödet. Koffeinet i kaffet har även en åtstramande effekt. Kaffe luktar även väldigt gott och ger en fräsch känsla.

Du kommer behöva:

  • 1/4 kopp kaffesump
  • 3 msk socker eller farinsocker
  • 2-3 msk smält kokosnötolja

Blanda samman ingredienserna för att skapa en pastaliknande konsistens (observera att den kommer att hårdna om du håller den kyld och om du använder oraffinerad kokosnötolja). Förvara i en glasburk.

Massera in på huden under några minuter. Använd 2-3 gånger i veckan. Resultaten bör vara synliga inom ett par veckor.

Kettlebells

Kettlebells är ett fantastiskt sätt att träna och de är speciellt bra för höfter/lår/rumpa/magen. Att öka blodflödet till dessa områden kan bidra till att undanröja celluliter och kettlebells är en av de mest effektiva sätten att bygga muskler och bränna fett (vilket även det hjälper till att minimera uppkomsten av celluliter).

Omega-3

En annan teori är att konsumtionen av fel sorts fett leder till en obalans av fettsyrorna som kroppen behöver för smidig hud och vävnad. Det finns vissa belägg för att konsumtion av tillräckligt med omega-3 fettsyror och fettlösliga vitaminer bidrar till att minska celluliter över tiden. Omega-3 och fettlösliga vitaminer är viktiga för många andra funktioner i kroppen, så det skadar inte att prova det!

Detox bad

Detox bad är bra just för den avkopplande effekten, men ännu en teori påstår att toxin-uppbyggnaden i hud och fettvävnad leder till celluliter. Det finns dock inte några vetenskapliga bevis för att backa toxin påståendet, men detox bad kan vara avkopplande och är bra för huden på andra sätt, så att de är värt ett försök!

4 örter som hjälper till att få bort celluliter

Celluliter är en hudåkomma som lika irriterande som den är vanlig men det finns en uppsjö av botemedel och huskurer som kan hjälpa dig att bli av med irriterande apelsinhud. Här listar vi några av de saker du kan göra själv för att bli av med celluliterna.

Celluliter uppträder med ett utseende som kan liknas med keso eller apelsinskal och blir till på lår, rumpa och mage. Celluliter är ett kluster av fett som skjuter upp mot bindväven i huden, vilket ger ett gropigt utseende. Ungefär 80% av kvinnor har någon form av celluliter. Det mest effektiva sättet att eliminera dem är att äta nyttigt samt att ofta träna. Man kan dock även ta hjälp av särskilda örter för att bli av med celluliter.

Persilja

Persilja, även känd som Petroselinum crispum i sin vetenskapliga term, fungerar mot celluliter på flera olika sätt. Till att börja med fungerar den som ett avgiftningsmedel och är urindrivande, vilket hjälper för att bli av med extra vatten och gifter ur kroppen. Det skyddar också levern och hjälper till med att minska blodsockernivåerna, vilket är en identifierad fara när det kommer till viktökning. Doseringen av persiljeört är 2 till 4 gram tre gånger dagligen. Det kan införlivas i måltider eller örtte.

Bockhornsklöver

Bockhornsklöver, Trigonella foenum-graecum, kan erhållas i blad eller som frön. Bladen tillagas ofta i curry eller med grönsaker, och fröna används i currypulver och grytor. Bockhornsklöver används på insidan för viktminskning och på utsidan för celluliter.

Dessa örter är bara några av vad som kan betraktas som växtbaserade behandlingar för celluliter. Tänk på att påståendena om att använda dessa örter för celluliter inte ännu har vetenskaplig grund. Under tiden kan du fortfarande försöka dig på dem - men gör det med försiktighet eftersom de kan medföra negativa effekter.

Maskros

En process för att minska celluliter är att bli av med gifter från kroppen. Maskros, Taraxacum officinale, hjälper levern med att bli av med slaggprodukter, vilket gör att den kan fungera effektivt när gifter spolas ut. Maskros innehåller även kalium i förhöjda mängder, som hjälper till att bekämpa bevarandet av vätskor. Maskros kan användas i sallader eller drickas i form av örtte.

Örterna och rötterna är också tillgängliga som extrakt, tabletter och kapslar. Doseringen av torkade maskrosblad är en till två teskedar tre gånger dagligen. Doseringen av maskrosrot är 2 till 8 gram, tre gånger varje dag. Doesing av extraktet är 250 mg per dos, tre till fyra gånger varje dag. Biverkningar i samband med maskrosanvändande kan innefatta gastrointestinala störningar.

Gotukola

Gotukola, eller Centella asiatica, är en ört som hör hemma i subtropiska och tropiska klimat. Den spolar effektivt ut celluliter då den ökar blodcirkulationen och höjer bindvävsproduktionen, vilket bidrar till ny kollagen-utveckling, som upprätthåller tätheten och fastheten i huden. De aktiva komponenterna i Gotukola blad kallas för triterpener. Som framgår av European Journal of Dermatology, bidrar extrakt från Gotukola till kollagenproduktionen och behövs endast i små doser. Dessutom kan Gotukola hjälpa till att bli av med giftiga patogener från kroppen.

Tidskriften Molecules bekräftade under 2009 att Gotukola innehåller antimikrobiella aktiviteter och innehåller en defensiv funktion mot utmanade patogen-föroreningar. Gotukola kommer i många olika former, så som pulveriserade torra löv, extrakt, lotion, te och kapslar. Den vanliga dosen är 20 till 60 mg tre gånger om dagen för varje extrakt eller 1,000 till 4,000 mg tre gånger varje dag för varje torkade blad. Gotukolan får utnyttjas i sex veckor eller mindre, med ett minimum av två till tre veckors pauser mellan användandet. Personer med leverkamp bör inte använda örten.

Fler sätt att bli av med celluliter

Förutom örter finns det självklart en mängd andra saker man kan göra för att motverka celluliter och apelsinhud. Det finns traditionella salvor som ska stimulera fettförbränningen i huden sedan finns det även nya elektriska hjälpmedel till exempel Silk'n Silhouette. Denna revolutionerande apparat kan man med enkelhet använda i tryggheten av sitt eget hem för att effektivt motverka celluliter.

Trots att elektroniska hjälpmedel, örter och salvor alla med fördel kan användas för att motverka problem med celluliter så är en god kost med låg halt av onyttigt fett och lite socker alltid behjälpliga. Att dessutom kombinera god kost och andra hjälpmedel med regelbunden motion som särskilt riktar in sig på fettförbränning kommer garanterat hjälpa dig att motverka apelsinhud och celluliter.

Tyvärr är dock genetik en utav faktorerna för celluliter och somliga har helt enkelt lättare att drabbas medan andra med mindre sund livsstil aldrig drabbas. Män lyckas generellt komma undan cellulitproblemet mer ofta då de generellt har lägre fettprocent. Trots de förutsättningar man föds med kan man dock göra sitt bästa för att inte drabbas och informationen ovanför kan vara en matnyttig start.

Dela med