• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Naturliga lösningar mot celluliter

De flesta källor är överens om att celluliter uppstår på grund av obalans i bindväv och fett i en människas kropp, men det finns många teorier om vad som kan orsaka denna obalans. Det verkar som om hormoner, kost, livsstil och genetik spelar en stor roll. Medan de som är överviktiga tenderar att ha en högre chans att få celluliter, klagar många smala kvinnor över det också.

Celluliter är sällan välkommet, men dessvärre väldigt vanligt. Det finns dock enkla och naturliga lösningar som kan hjälpa dig att motverka celluliter med fina resultat.

Torrborstning

Detta är en åtgärd som det inte finns något vetenskapligt stöd för, men att det finns en hel del anekdotiska stöd i form av människor som själva provat metoden med goda resultat. Torrborstning hjälper dig att bli av med celluliter genom att stimulera blodflödet i kroppen.

Att borsta på torr hud öppnar effektivt upp porerna på huden. Detta är något du kan - och bör - göra dagligen, till och med två gånger om dagen. Din hud bör vara torr, så det ideala är att göra det i duschen innan du slår på vattnet. Tänk bara på att borsten inte får bli blöt.

Gör långa svep, undvika att borsta fram och tillbaka. Starta vid dina fötter, fortsätt upp på benen på båda sidorna, arbeta från armarna mot bröstet. När du kommer till magen, rikta borsten moturs. Kom ihåg att inte borsta för hårt, huden ska stimuleras men inte bli irriterad eller röd.

Borsten bör vara naturlig, ej syntetisk, och helst av vegetabiliskt ursprung.

Denna metod främjar stramare hud, cellförnyelsen och blodflöde. Brist på just blodflöde och cellförnyelse brukar ofta vara orsaken till celluliter. Att istället främja dessa bidrar också till att lymfatiska systemet frigör toxiner som stödjer matsmältningen och njurfunktion. Du kommer också att märka av en mer glänsande, slät hy. Detta är en av de enklaste, billigaste och mest effektiva saker som vi kan göra för att främja en frisk hud.

Kaffe Scrub

Kaffe Scrubs kan vara till nytta för att minska celluliter också. Genom den massage och exfoliering som detta kan ge huden stimuleras blod och lymfflödet. Koffeinet i kaffet har även en åtstramande effekt. Kaffe luktar även väldigt gott och ger en fräsch känsla.

Du kommer behöva:

1/4 kopp kaffesump

3 msk socker eller farinsocker

2-3 msk smält kokosnötolja

Blanda samman ingredienserna för att skapa en pastaliknande konsistens (observera att den kommer att hårdna om du håller den kyld och om du använder oraffinerad kokosnötolja). Förvara i en glasburk.

Massera in på huden under några minuter. Använd 2-3 gånger i veckan. Resultaten bör vara synliga inom ett par veckor.

Kettlebells

Kettlebells är ett fantastiskt sätt att träna och de är speciellt bra för höfter/lår/rumpa/magen. Att öka blodflödet till dessa områden kan bidra till att undanröja celluliter och kettlebells är en av de mest effektiva sätten att bygga muskler och bränna fett (vilket även det hjälper till att minimera uppkomsten av celluliter).

Omega-3

En annan teori är att konsumtionen av fel sorts fett leder till en obalans av fettsyrorna som kroppen behöver för smidig hud och vävnad. Det finns vissa belägg för att konsumtion av tillräckligt med omega-3 fettsyror och fettlösliga vitaminer bidrar till att minska celluliter över tiden. Omega-3 och fettlösliga vitaminer är viktiga för många andra funktioner i kroppen, så det skadar inte att prova det!

Detox bad

Detox bad är bra just för den avkopplande effekten, men ännu en teori påstår att toxin-uppbyggnaden i hud och fettvävnad leder till celluliter. Det finns dock inte några vetenskapliga bevis för att backa toxin påståendet, men detox bad kan vara avkopplande och är bra för huden på andra sätt, så att de är värt ett försök!