GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Vilken hårborttagning för män är bäst?

Hårborttagning för män blir allt mer populärt. Det är inte så konstigt egentligen att fler och fler människor idag börjar raka bort sitt hår, oavsett om det gäller män eller kvinnor. Även om det har varit mest vanligt för kvinnor att raka sig, så börjar fler och fler män att ta hand om sitt utseende. Men hur ska man göra, vilka hårborttagningsmetoder funkar och vilka är bäst? Det kan vara svårt att veta, då det finns såpass många produkter på marknaden idag. Vilken tur att du då kommit hit! Denna sida kommer att ge dig en kortfattad information om vilka olika metoder som finns när det gäller hårborttagning för män och hur vanligt hårborttagning för män faktiskt är

Vilken hårborttagning för män är bäst?

hårborttagning för män

Valet av hårborttagning beror helt på vilken smärttröskel du har och hur permanent du vill att resultatet ska vara. Vill du bara testa att vara hårlös så är det bästa alternativet rakning, eftersom håret växer tillbaka väldigt snabbt. Vill du fortsätta vara hårlös behöver du raka dig många gånger per vecka. För ett helt permanen resultat så är hårlaser oftast den bästa lösningen. Nackdelen med laser är att den är lite dyrare, men vill du ha längst och bäst resultat så bör du i alla fall fundera på det. Dessutom kommer du kunna använda den flera gånger om, jämfört med om du köper engångsrakhyvlar till exempel.

Att raka eller att inte raka?

Om du vill prova att ha ett lent bröst med synliga muskler, så kan du uppnå sitt resultat med hjälp av en rakhyvel i duschen. En sak du behöver tänka på när du börjar, är att du kan behöva ha en rutin med en regelbunden rakning minst 3 gånger i veckan. Det beror helt på hur snabb din hårväxt är och detta är unikt från person till person. Känner du således att du har snabb hårväxt så kan du behöva raka dig oftare än detta. Du kanske tycker att rakningen går lättare om du trimmar håret lite i förväg. Har du dessutom en rakapparat så kan du använda denna till kroppen också.

Kvinnors rakhyvlar är ofta bättre formade och bättre lämpade för att raka bröstet när det gäller hårborttagning för män. Applicera lite rakkräm och använd lätta och försiktiga rörelser och skölj rakhyveln ofta. Var särskilt försiktig runt dina bröstvårtor eftersom detta är ett känsligt område

Vaxning som hårborttagning

män hårborttagning

Vaxning är en av mest effektivaste metoderna när det gäller hårborttagning för män och ger mer långvarig resultat än till exempel rakning. Vaxningsprocessen går till genom att drar ut hårstråna från roten med hjälp av vaxremsor eller varmt vax som appliceras direkt på huden. Detta kan lämna huden hårfri upp till 4 veckor.

Innan du börjar med vaxning för män, så rekommenderar vi att du testar att vaxa på ett litet område av din kropp för att se till att du inte är allergisk mot något av ämnena som finns i vaxet. De flesta skönhetssalonger erbjuder hårborttagning för män. . Du kan också köpa hem vaxningsprodukter som du kan använda själv, men var försiktig och läs igenom instruktionerna noggrant. Eftersom du kan vara hårfri i ungefär 4 veckor efter din vaxning, så kan det vara en bra metod att använda sig av om du ska iväg på semester eller liknande resor.

Hårborttagningskrämer

Tycker du att vaxning är för smärtsamt så kan du få ett nästan lika långvarigt resultat med hårborttagningskrämer. Hårborttagningskräm är ett av de enklare alternativen. Hårborttagningskrämer fungerar genom att ta bort hår från ytan av huden och lämnar huden len och hårfri upp till flera dagar. Hårborttagningskrämer innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner kreatin, och keratin är ett protein som bygger upp varje hårstrå.

Hur lång tid det tar att håret växer ut efter att ha använt håret beror på hur lång tid det tog för håret att växa. Det finns ingen bestämd tid för hårväxt, eftersom detta beror på längden på den naturliga tillväxtcykeln. Alla personer har således olika tillväxten och allt skiljer sig från person till person

Hårborttagningen med laser

Du kan välja mellan elektrolys eller de mest tekniskt avancerade metoderna, såsom IPL eller laser. Här är exempel på permanent hårborttagning för män kan uppnås med hjälp av laser:

Men en laserenhet för hårborttagning hemma, så kan du lätta ta bort oönskat hår! Den är perfekt för dem som upptäcker att hårborttagning tar tid och vill få det gjort snabbt som möjligt.

Den lättanvända laserenheten gör att du kan "flyga" över huden och på så sätt ta bort oönskat hår på vägen. Laser hårborttagning kan därför vara ett perfekt val om du vill ha ett långvarigt och silkeslent resultat snabbt och smärtfritt på ett enkelt och effektivt sätt, och det bästa är att hårborttagning för hela kroppen tar mindre än 20 minuter.

Tänk på att effekterna är gradvisa och det kommer att krävas ett antal sessioner. Denna metod är inte smärtsam och resultaten kan vara permanenta då hårsäckarna försämras vid varje användning och nya hårstrån tar således lång tid att växa ut - om de ens växer ut alls. Vill du alltså verkligen ha bäst resultat, ta då en titt på en hårlaser.

Dela med