• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vilken hårborttagning för män är bäst?

Hårborttagning för män blir allt mer populärt. Det är inte så konstigt egentligen att fler och fler människor idag börjar raka bort sitt hår, oavsett om det gäller män eller kvinnor. Även om det har varit mest vanligt för kvinnor att raka sig, så börjar fler och fler män att ta hand om sitt utseende. Men hur ska man göra, vilka hårborttagningsmetoder funkar och vilka är bäst? Det kan vara svårt att veta, då det finns såpass många produkter på marknaden idag. Vilken tur att du då kommit hit! Denna sida kommer att ge dig en kortfattad information om vilka olika metoder som finns när det gäller hårborttagning för män och hur vanligt hårborttagning för män faktiskt är.

Vilken hårborttagning för män är bäst?

hårborttagning för män

Valet av hårborttagning beror helt på vad sin smärttröskel är och hur permanent som du vill att håret ska vara borta. Vill du bara testa att vara hårlös så är det bästa alternativet rakning, eftersom håret växer tillbaka väldigt snabbt. Men det är däremot en kortsiktig lösning och du behöver dessutom raka dig många gånger per vecka för att behålla resultatet. Om du vill slippa rakning i framtiden så är hårlaser oftast den bästa lösningen. Nackdelen med laser är att den är lite lite dyrare, men vill du ha längst och bäst resultat så bör du i så fall ta dig en titt på en laser. Dessutom kommer du kunna använda den flera gånger om, jämfört med om du köper engångsrakhyvlar till exempel. Men när det gäller hårborttagning för män och vilken metod som är bäst, så beror oftast på dina egna behov.

Att raka eller att inte raka?

Om du någonsin funderat på hårborttagning för män, är chansen att din första idé skulle vara att raka av allt oönskat hår. Om du vill ha ett lent bröst med synliga muskler, så kan du uppnå sitt resultat med hjälp av en rakhyvel i duschen. En sak du behöver tänka på när du börjar, är att du kan behöva bibehålla en rutin med en regelbunden rakning minst 3 gånger i veckan. Det beror helt på hur snabb din hårväxt är och detta är unikt från person till person. Känner du således att du har snabb hårväxt så kan du behöva raka dig oftare än detta. Du kanske tycker att rakning är lättare om du trimma håret lite i förväg. Har du dessutom en rakapparat så kan du hjälpa att trimma till med den. Det sparar både tid och du har också större möjlighet att fixa till det hår som du vill raka bort.

Kvinnors rakhyvlar är ofta bättre formade och bättre lämpade för att raka bröstet när det gäller hårborttagning för män. Köp således dessa om det är bröstet som du vill raka. Applicera lite rakkräm och använd lätta och försiktiga rörelser och skölj rakhyveln ofta. Var särskilt försiktig runt dina bröstvårtor eftersom detta är ett känsligt område.

Vaxning som hårborttagning

män hårborttagning

Vaxning är en av mest effektivaste metoderna när det gäller hårborttagning för män och ger mer långvarig resultat än till exempel rakning. Vaxningsprocessen går till genom att drar ut hårstråna från roten med hjälp av vaxremsor eller varmt vax som appliceras direkt på huden. Detta kan lämna huden hårfri upp till 4 veckor. Du kan använda vax på de flesta kroppsdelarna såsom ditt bröst, rygg, ben och vid underlivet.

Innan du börjar med vaxning för män, så rekommenderar vi att du testar att vaxa på ett litet område av din kropp för att se till att du inte är allergisk mot något av ämnena som finns i vaxet. De flesta skönhetssalonger erbjuder hårborttagning för män, men se till att den personen som utför det är kvalificerad. Du kan också köpa hem vaxningsprodukter som du kan göra själv, men var försiktig och läs igenom de instruktioner som finns noggrant. Om du aldrig har provat vaxning tidigare, så kan det vara en bra idé att prova på ett litet område som inte är särskilt känsligt. Eftersom du kan vara hårfri i ungefär 4 veckor efter din vaxning, så kan det vara en bra metod att använda sig av om du ska iväg på semester eller liknande resor.

Hårborttagningskrämer

Om du känner att du behöver upprepa hårborttagnings rutinerna allt för ofta och känner att du inte har tid så finns det alltid andra mer permanenta och enklare alternativ. Hårborttagningskräm är ett av de enklare alternativen. Hårborttagningskrämer fungerar genom att ta bort hår från ytan av huden och lämnar huden len och hårfri upp till flera dagar. Hårborttagningskrämer innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner kreatin, och keratin är ett protein som bygger upp varje hårstrå.

Skin Doctors Hair No More har producerats för att sänka och nästan helt sluta hårväxt. På så sätt kan du vara hårlös över en lång tid, vilket minskar behovet av att ta bort ansikts- och kropps hår så ofta. Förutom en försenad tillväxt kommer de nya håren också att bli betydligt enklare, tunnare, mindre märkbar och lättare att hantera.

Sprayen fungerar genom att mätta hårfolliklarna med sin klara lösning. När detta händer, lider håravfall, vilket leder till en försvagad hårväxt. Detta bidrar också till ett förändrat utseende av håret som växer ut, vilket gör dem lättare och tunnare än tidigare. Formeln innehåller naturliga enzymer som hjälper till näring och näring av huden, vilket gör det mjukt och smidigt. Du bör kunna uppleva sprayens fulla effekt efter ca 1 månad användning. Resultaten kan dock variera mellan individer, och ett litet antal användare kommer inte märka någon effekt fram till efter 4 månader.

Hur lång tid det tar att håret växer ut efter att ha använt håret beror på hur lång tid det tog för håret att växa. Det finns ingen bestämd tid för hårväxt, eftersom detta beror på längden på den naturliga tillväxtcykeln. Alla personer har således olika tillväxten och allt skiljer sig från person till person.

Hårborttagningen med laser

Du kan välja mellan elektrolys eller de mest tekniskt avancerade metoderna, såsom IPL eller laser. Här är exempel på permanent hårborttagning för män kan uppnås med hjälp av laser:

Men en laserenhet för hårborttagning hemma, så kan du lätta ta bort oönskat hår! Den är perfekt för dem som upptäcker att hårborttagning tar tid och vill få det gjort snabbt som möjligt.

Den lättanvända laserenheten gör att du kan "flyga" över huden och på så sätt ta bort oönskat hår på vägen. Laser hårborttagning kan därför vara ett perfekt val om du vill ha ett hårfritt och silkeslent resultat snabbt och enkelt.

Det är perfekt för dem som upptäcker att hårborttagning tar tid och vill få det gjort snabbt som möjligt. Den är en ny innovation, det är en enhet som är utrustad med de senaste funktioner som eliminerar all hårborttagning frustration som man kan ha kopplat till långtids hårborttagning. Kan tar bort oönskade hår smärtfritt, långvarigt och snabbt, på ett enkelt och effektivt sätt, och det bästa är att hårborttagning från hela kroppen tar mindre än 20 minuter.

Tänk på att effekterna är gradvisa och du kommer att kräva ett antal sessioner. Denna metod är inte smärtsam och resultaten kan vara permanenta, det är därför denna hårborttagningsmetoden för män oftast rekommenderas. Dock kommer du fortfarande behöva göra om proceduren flertal gånger innan du når ditt färdiga resultat, men det positiva är också att hårsäckarna således också försämras vid varje användning och nya hårstrån tar således lång tid att växa ut - om de ens växer ut alls. Vill du alltså verkligen ha bäst resultat, ta då en titt på en hårlaser.

Rekommenderade Produkter