måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 799 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vilken hårborttagning för män är bäst?

Hårborttagning har blivit nästan lika populärt för män som för kvinnor. Idag finns det mängder av olika hårborttagningsmetoder och det blir allt svårare att välja vilken metod man bör använda. På den här sidan berättar vi mer om olika produkter för hårborttagning för män och vilka som kan fungera bäst för just dig.

Vilken hårborttagning för män är bäst?

hårborttagning för män

Valet av hårborttagning beror helt på vad din smärttröskel är och om du strävar efter ett snabbt, långvarigt eller permanent resultat. Vill du bara testa att vara hårlös så är det bästa alternativet rakning, eftersom håret växer tillbaka väldigt snabbt, men det är däremot en kortsiktig lösning och du behöver dessutom raka dig många gånger per vecka för att behålla resultatet. Om du vill slippa rakning helt i framtiden så är hårlaser oftast den bästa lösningen. Det finns även andra metoder som ger ett mer långvarigt resultat, men inte är permanent, som vaxning och hårväxthämmande spray. När det gäller hårborttagning för män och vilken metod som är bäst, så beror oftast på dina egna behov.

Att raka eller att inte raka?

Om du någonsin funderat på hårborttagning för män, är chansen att din första idé skulle vara att raka av allt oönskat hår. Om du vill ha ett lent bröst med synliga muskler, så kan du uppnå detta resultat med hjälp av en rakhyvel i duschen. En sak du behöver tänka på när du börjar, är att håret ofta växer ut redan inom ett par dagar.

Kvinnors rakhyvlar är ofta bättre formade och bättre lämpade för att raka bröstet när det gäller hårborttagning för män. Köp således dessa om det är bröstet som du vill raka. Applicera lite rakkräm och använd lätta och försiktiga rörelser och skölj rakhyveln ofta. Var särskilt försiktig runt dina bröstvårtor eftersom detta är ett känsligt område.

Vaxning som hårborttagning

män hårborttagning

Vaxning är ett av mest effektivaste metoderna när det gäller hårborttagning för män och ger mer långvarig resultat än till exempel rakning. Vaxningsprocessen går ut på att man drar ut hårstråna från roten med hjälp av vaxremsor eller varmt vax som appliceras direkt på huden. Detta kan lämna huden hårfri upp till 4 veckor.

Innan du börjar med vaxning för män, så rekommenderar vi att du testar att vaxa på ett litet område av din kropp för att se till att du inte är allergisk mot något av ämnena som finns i vaxet. De flesta skönhetssalonger erbjuder hårborttagning för män, men se till att den personen som utför det är kvalificerad. Du kan också köpa hem vaxningsprodukter som du kan göra själv, men var försiktig och läs igenom de instruktioner som finns noggrant. Om du aldrig har provat vaxning tidigare, så kan det vara en bra idé att prova på ett litet område som inte är särskilt känsligt. Eftersom du kan vara hårfri i ungefär 4 veckor efter din vaxning, så kan det vara en bra metod att använda sig av om du ska iväg på semester eller liknande resor.

Hårborttagningskrämer

Om du känner att du behöver upprepa hårborttagnings rutinerna allt för ofta och känner att du inte har tid så finns det alltid andra mer permanenta och enklare alternativ. Hårborttagningskräm är ett av de enklare alternativen. Hårborttagningskrämer fungerar genom att ta bort hår från ytan av huden och lämnar huden len och hårfri upp till flera dagar. Hårborttagningskrämer innehåller speciella ämnen som löser upp och bryter ner kreatin, det protein som bygger upp varje hårstrå.

Skin Doctors Hair No More har utvecklats speciellt för att hämma hårväxten. Efter valfri hårborttagningsmetod applicerar du vätskan på området. Detta kan dessutom leda till att de nya håren som växer ut blir tunnare, mindre märkbara och lättare att hantera.

Hur lång tid det tar för håret att växa ut kan variera från person till person, eftersom detta beror på längden på den naturliga tillväxtcykeln.

Hårborttagningen med laser

För permanent hårborttagning är laser den bästa metoden. Att ta bort håret med laser kräver dock flera behandlingar och är vanligtvis dyrare än andra metoder. Man ta bort hår med laser på salong eller hemma. Idag finns det många lättanvända laserenheter som är utformade speciellt för hemmabruk. Effekterna är gradvisa och kräver ett antal sessioner. Denna metod är till skillnad från laser på salong, vanligtvis inte smärtsam även om resultaten kan vara permanenta.

Andra intressanta artiklar