GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Håll huden runt ögonen frisk

Att ta hand om huden runt ögonen är en känslig process. Eftersom den är tunnare tenderar detta att vara det första stället där du kan se tydliga tecken på åldrande, dessutom är detta område känsligare än resten av huden. Därför behöver du vara extra noga och försiktig när du väljer hudvårdsprodukter för detta område.

Välj rätt produkter

Val av produkter är A och O när det kommer till att vårda din hud och undvika mörka ringar under ögonen. Något som är viktigt är att produkten är oljefri. Produkter som innehåller olja ökar sannolikheten för tilltäppta körtlar runt ögonen som kan leda till att huden blir svullen och även andra ögonproblem. Kontaktlinsbärare i synnerhet bör undvika produkter som innehåller olja. Oljan kan påverka linsen och orsaka dimsyn och permanenta fläckar.

AHA

AHA: s är en grupp av naturligt förekommande ämnen som finns i en mängd olika frukter, sockerrör och mjölk. Detta ämne kan bidra till en uppluckring av dina yttre lager av celler, vilket leder till exfoliering (avlägsnande av döda hudceller). Därigenom bekämpas uppbyggnaden av korneocyter. Den accelererade omsättning gör att överhuden blir mjukare och minskar uppkomsten av fina linjer. Genom gallring av det döda cellskiktet ökar AHA penetrationen av andra viktiga ingredienser. AHA förekommer också i många hudkrämer på grund av sin vattenbindande förmåga. Endast produkter som innehåller en mycket mild AHA formel bör användas på det känsliga området runt ögonen.

Antioxidativa vitaminer

Förutom AHA är andra ingredienser såsom mjukgörande antioxidant vitaminer och örtextrakt viktiga för att ta hand om huden runt ögonen.

Antioxidativa vitaminer, inklusive vitamin A, B, C och D och betakaroten, skyddar dig mot fria radikaler. Fria radikaler är obalanserade, mikroskopiska molekyler som kan göra omfattande skador på cellmembranet och de kan även förstöra normala celler genom att beröva dem syre. Föroreningar, UV-ljus, rökning, stora mängder alkohol och daglig stress utlöser produktion av fria radikaler. Antioxidanter hjälper genom att göra fria radikaler ofarliga innan de skadar hudens friska celler.

Återfuktning, i form av natriumhyaluronat kan bidra till att minska fina linjer som orsakas av uttorkning. Natriumhyaluronat är det mest effektiva fuktbevarande medlet som finns tillgängligt. Det har förmågan att binda fukt till den mängden att det överstiger dess molekylvikt.

Örtextrakt och liposomer, såsom kamomill, blåklint, bisabolol och lecitin minskar rodnad, svullnad och verkar för att ge näring. Dessa ämnen är bland annat kända för att förnya och föryngra huden.

Tips för att hålla huden runt ögonen hälsosam

Förutom att välja rätt hudvård för ögonen, finns det andra saker som är viktiga för att upprätthålla frisk hud runt ögonen:

  • Drick mycket vatten. Vatten spelar en avgörande roll för att upprätthålla elasticiteten i huden.
  • Undvik att tobak, såsom rökning och snusning. Nikotin påverkar blodkärlen i ansiktet och under ögonen. Förträngda kärl gör det också svårt för näringsämnen att absorberas, vilket leder till en uppdelning av kollagen.
  • Håll dig borta från solen. Överexponering för ultraviolett strålning gör att de pigmentproducerande cellerna att mognar i onormal takt. Detta kan resultera i åldersfläckar och ojämn pigmentering. UV-strålar är ansvariga för upp till 90% av åldrande och kan lägga till flera år på ditt utseende.
  • Använd solglasögon för att undvika att kisa.
  • Tänk på att sova och vila ordentligt. Trötthet kan göra att mörka ringar uppstår under ögonen.
  • Begränsa ditt alkoholintag. Överdriven alkoholkonsumtion kan orsaka uttorkning, så begränsa dig till ett till två glas vin varje vecka.
  • Använd bomullstussar när du tar bort makeup för att undvika att rycka och dra i den känsliga vävnaden i onödan.
  • Använd produkter som är speciellt rekommenderade för att användas på den känsliga huden runt ögonen.

Dela med