GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Förebygga rynkor i ansiktet- Så gör du!

Vi vet alla att en åldrande hud och rynkor i ansiktet är något som inte går att undvikas helt och hållet. Det är helt enkelt en del av bli äldre och att så småningom få rynkor hör tyvärr till livet. Men som tur är kan du relativt lätt påverka hur huden åldras och förebygga rynkor i ansiktet – med allt från vardagliga förändringar till hjälpande tillskott.

Det är allmänt känt att en sund och hälsosam livsstil håller din kropp och din hy frisk. Daglig motion, nyttig kost, bra hälsovårdsprodukter kan hjälpa dig att behålla en ung hy så länge som möjligt. För de allra flesta är det rynkor runt ögonen (sk. skrattrynkor) som börjar synas först.

Förebygg rynkor & en förtidigt åldrande hud.

Genom att dagligen applicera solskydd kan du lätta förebygga rynkor runt munnen och övriga ansiktet. Om du redan har få märkbara rynkor så kan du läsa mer om vilken rynkbehandling som kan vara bäst för dig.

motverka rynkor med solskydd

Förebygga rynkor i ansiktet med solskydd

Du har säkert hört hur viktigt det är att använda solskydd med en hög SPF för att undvika fina linjer och rynkor. Oberoende på vilken forskningsrapport som du läser – så kan solens uv strålning orsaka upp till 80% av all synliga rynkor. Oberoende den exakta procentandelen, så är det viktigt att alltid använda solskydd för en perfekt hy. Solen kan orsaka skador i hudens struktur, mörka solfläckar och minska hudens elasticitet.

Det gäller även på vintern och när det är molnigt även om du inte blir brun på samma sätt. Solens UVA strålar kan nämligen penetrera tjocka moln och bidra till att huden åldras för tidigt. Genom att dagligen använda dig av ett solskydd med minst SPF 30, så håller huden sig oftast slät längre utan att utveckla rynkor.

Ansiktsmassage för en slät hy

Ansiktsmassage är ett sätt som du kan förebygga rynkor runt ögonen och ansiktet. Genom att massera ansiktet, så kan du stimulera blodcirkulationen och i sin tur produktionen av kollagen i huden. Det kan även vara ett bra sätt för att slappna av på kvällen med en lätt massage. Du kan använda händerna eller prova en smidig ansiktsroller.

För bäst resultat så är bör du massera dagligen eller i alla fall minst 3 gånger i veckan. Eftersom du med hjälp av massagen vill motverka rynkor, så kan det dröja länge innan du märker en synbar skillnad.

Sluta röka för att motverka rynkor

Om du röker, så bör du sluta för att kunna förebygga rynkor i ansiktet. Forskning har nämligen visat att rökning påskyndar hudens åldrande. Att röka påverkar huden negativt på flera sätt, men framförallt så förlorar huden elasticitet på grund av nikotinet. Med en mindre elasticitet så kan huden upplevas som “hängigare” och det är en betydligt större risk för att du utvecklar rynkor i förtid. Rökare har dessutom en ökad risk för att få rynkor runt munnen, dvs de karaktäriska rynkorna på överläppen som rökare oftare kan få.

Vatten ger huden livsnödvändig fukt

förebygga rynkor i ansiktet med fukt

Se till att dricka mycket vatten, en vuxen människa bör få i sig mellan 2-3 liter vatten per dag. Att hålla kroppen och huden återfuktad är viktigt för din hälsa och inte bara för att förebygga rynkor och hudens åldrande. En torr hy gör att hudcellerna torkar ihop och gör att eventuella fina linjer och rynkor syns mer. Vatten är även viktig för att ta hand om hudcellerna så att de kan bättre hantera alla yttre påfrestningar från luftföroreningar etc.

Utöver att dricka vatten så bör du återfukta huden med hjälp av en ansiktskräm. En hälsosam hud behöver nämligen en bra balans mellan fukt och lipider (en sorts olja). För mycket (eller för lite) av vardera kan orsaka olika problem. Det är därför viktigt att försöka eftersträva en hälsosam balans för att huden ska må så bra som möjligt. Många försöker att minimera all olja i ansiktet, men faktum är att huden behöver en viss mängd lipider för att kunna bibehålla ett tunt skyddande lager ovanpå huden. Utan tillräckligt mycket lipider så blir det mycket svårt för huden att behålla fukt (oberoende hur mycket du försöker återfukta huden). Om du är osäker på vad din hud behöver, så kan en dermatolog hjälpa dig att avgöra vad just din hud behöver.

Förebygga rynkor i ansiktet med vitaminer & antioxidanter

Vitaminer hjälper huden inifrån

vitaminer för åldrande hud

Huden behöver rätt näring och omsorg för att må så bra som möjligt. Genom att hjälpa kroppen att ta hand om bland annat din hud, så kan du minska risken för en för tidigt åldrande hud.

Vitaminer kan hjälpa till exempel främja en ökad produktion av kollagen i huden och reparera eventuella mikroskopiska skador i huden. Några exempel på viktiga vitaminer för huden är Vitamin E, C, A & K. Vissa av dessa vitaminer kan tas upp direkt av huden, medans andra behöver ätas för att du ska kunna njuta av de goda effekterna. Det är med andra ord viktigt att ta hand om huden på både utsidan och insidan. Om du har svårt att få i dig tillräckligt med vitaminer i din kost – så kan det vara värt att ta ett vitamintillskott för att förse kroppen med allt som den behöver. Här kan du läsa mer om vitaminer för huden och varför du bör involvera dem i din hudvårdsrutin för att undvika djupa rynkor och fina linjer.

Skydda & reparera huden med antioxidanter

antioxidanter för att förebygga rynkor i ansiktet

Många av dessa vitaminer som är bra för huden, har dessutom en antioxiderande effekter. Antioxidanter är väldigt viktigt för att kunna skydda både huden och kroppen mot de skador som fria radikaler kan orsaka. Vitamin C och E, är två väldigt vanliga antioxidanter i hudvård tack vare sina skyddande egenskaper. De fungerar dessutom väldigt bra tillsammans med varandra. Vitamin E hjälper till att skydda huden från yttre faktorer såsom solen, luftföroreningar etc. Även vitamin C hjälper till att skydda huden från solen och kan dessutom reparera existerande solskador. Vitamin C kan även jämna ut huden och motverka en glåmig hy.

Ett enkelt sätt förebygga rynkor runt munnen och i ansiktet, är att börja använda dig av en ansiktskräm och/eller nattkräm med tillsatta vitaminer. Genom att använda dig av en kombination av vitamin E och vitamin C, så kan du motverka hudens åldrande och vårda huden på djupet. Även om du äter mycket frukt och grönsaker, så kan det vara väldigt fördelaktigt att regelbundet smörj in olika typer vitaminberikade hudvårdsprodukter. Det gör att huden kan ta upp vitaminerna och antioxidanterna från både insidan och utsidan.

Rekommenderade Produkter

Dela med