GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Behandla grått hår

Få inte panik för att du börjar bli gråhårig, du är en inte den enda och det finns mängder av produkter som hjälper dig att ta bort eller maskera grått hår. Det gäller bara att hitta rätt. Det finns massvis med alternativ på marknaden, läs mer och hitta något som passar dig.

Tumregeln för grått hår är att vid 50 års ålder har hälften av befolkningen förlorat färgen i 50% av håret. När forskare testade denna regel fann de att 74% av befolkningen mellan 45 och 65 år hade grå hår, med en genomsnittlig intensitet på 27%. Genetiska faktorer tycks vara viktiga för att bestämma när vi blir gråa. Identiska tvillingar verkar få gråa i samma ålder och mönster. Däremot kan vi fortfarande inte identifiera de kontrollerande generna. Det finns inga bevis att stress, diet eller livsstil skulle kunna påverka vår hårfärg. Däremot kan vissa sjukdomar som t.ex vitiligo påverka färgen. Dessa förhållanden är dock väldigt ovanliga. Få inte panik för att du börjar bli gråhårig, du är en inte den enda och det finns mängder av produkter som hjälper att bli av med grått hår. Det gäller bara att hitta rätt. Det finns massvis med alternativ på marknaden, läs mer och hitta något som passar dig.

Grått hår – borde jag färga det?

När du en gång har upptäckt ett grått hårstrå så vet du att sannolikheten att det kommer att komma fler är nästintill oundviklig. För de flesta av oss är det bara en fråga om tid, eftersom att de flesta av oss tids nog drabbas av grått hår. Vad gör man när man börjat få sina första gråa hårstrån då? Vissa bryr sig inte om att de får grått hår, och passar till och med i det. Men många vill ändå behålla sin naturliga färg så länge som möjligt. Är färgning den optimala lösningen för grått hår?

De positiva med att färga grått hår

Om du är en av alla de som vill behålla din naturliga hårfärg så länge som möjligt så väljer de flesta att börja färga grått hår. Så länge det blir rätt så kan hårfärgning ge ett diskret och omedelbart resultat, och du kan behålla din färg utan att någon märker att du färgar det. Det finns hur många hårfärgningsprodukter som helst, men var försiktig – ibland kan det vara värt att ha en kompis som hjälper dig, för att undvika en "hårkatastrof"

De negativa med att färga grått hår

Att hela tiden färga grått hår sliter väldigt mycket på håret, och i vissa fall kan det till och med leda till håravfall. Om du väljer att färga det med en produkt som är erkänd på marknaden och som fått bra recensioner så brukar det ofta vara okej. Men det är bra att vara varsam eftersom att många produkter gör håret torrt och tunt och kan bli svårt att åtgärda med balsam. Det är också viktigt att noga läsa igenom innehållsförteckningen, så du är säker på att det inte innehåller något som du är allergisk mot eller innehåller farliga kemiska ämnen.

Vad finns det för alternativ?

Det finns alternativ för de som inte vill riskera hårets kvalitet bara för att man färgar det. Till att börja med så finns det idag mängder av schampon som hjälper håret att få tillbaka dess naturliga färg, men det finns också tillskott som hjälper till att bekämpa de gifter som gjort att håret blivit grått. Dessa tabletter mot grått hår kan användas redan från första dagen du upptäcker ditt första gråa hår, vilket även hjälper till att undvika en spridning av gråa hårstrån. De här tillskotten blir mer och mer populära inte minst för att de är billigare och säkrare, de ger dessutom snabbt resultat.

Kom ihåg att inte få panik för att du börjar bli gråhårig, du är en inte den enda och det finns mängder av produkter som hjälper dig att ta bort eller maskera grått hår. Välj bara det alternativ som lämpar sig bäst för dina problem, oavsett om du letar efter ett permanent resultat eller något tillfälligt så finns det mängder av produkter att välja på.

Dela med